Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Keksin vielä tätäkin ihmetellä... Kun vauva alkaa syömään kiinteitä, hän ei tietenkään vielä ole niin vahva että voisi Trip Trapissa istua, niin onko sitteri silloin POP?Meillä ei ole toistaiseksi sitteriä. En ole vielä huomannut sitä tarvitsevani. Mutta kannattaako siis hankkia sitä ajatellen, kun kiinteitä aletaan maistelemaan?Olisiko suosituksia hyvästä sitteristä?

Kommentit (9)

Toiselle ostettiin sitteri ja myöhemmin bumbo istuin.

Kun lapsia on enemmän ja tarvitsee useammin " vapaat kädet" , silloin sitteri on hyvänä apuna.

Meillä sitteri oli käytössä ainoastaan kiinteiden syömisen ajan - ei missään muussa tilanteessa. Ja siitä luovuttiin, kun poika osasi istua syöttötuolissakin. Mutta - saman asian olisi (ehkä) ajanut myös turvakaukalo, jos sitä olisi halunnut käyttää. Meillä siitä luovuttiin jo aikaisessa vaiheessa, enkä toisaalta itse sitä halunnut keittiöön ruokailun ajaksi nostaa... Itse totesin, että lusikalla syöttäminen sylissä ei istuvan vauvan kanssa ei ole ihan helpoimpia hommia - ja ostimme sitterin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vauvana poika oleili siinä kun siivosin ym tein kotitöitä yleensäkin..sit kiinteitä söi siinä.. laitettiin se tossa 11kk paikkeilla pois lattialta pyörimästä. kerran tuli pieni vauva kyllään ja hänelle sen vaatehuoneesta otin esille niin eikö illalla tää meijän 1v istunut siinä ja joi jogurttia nokkiksesta..oli tossa meilkeen 2kk viellä esillä ja nyt oon sen jo varastoon viennyt..mutta oli niin sulonen kun halus myös sinne istuu..hyvin mahtukin viellä...ehkä kannattaa kattoo semmonen sitteri jossa voi myös sitä jalka puolta säädellä niin pienikin pysyy valumatta kyydissä.-mamma ja mico 1v3kk-

ja sekin vain pulauttelun takia, koska _lääkärin_ määräyksestä lasta ei saanut laittaa vaaka-asentoon edes vaipanvaihdon ajaksi. Eli minusta ihan turha kapine, koska lattialla ja sylissä lapsi oppii nopeammin hallitsemaan kehoaan kuin sitterissä istuen. Soseita meillä syötiin ennen syöttötuoliin siirtymistä (5-6 kk iässä) turvakaukalossa tai sylissä istuen ja 6 kk iässä ei lapsi enää edes suostunut pysymään sitterissä. Mutta jos turvakaukaloa ei ole käytössä ja kiinteisiin siirrytään ennen istumaan oppimista niin silloin voi hyvinkin olla tarpeen. Ja muutenkin jokainen toki tekee asiat omalla tavallaan joten yhtä oikeaa vastausta ei ole olemassa :-) Minä siis ostaisin vasta jos tarvetta ilmenee...

Oli se hyvänä apuna juuri niissä syöttötilanteissa 4kk alkaen kun alettiin maistelemaan ja syömään kiinteitä. Ja sellaisena vauvanlaskualustana myöskin oiva apu. Kun ihan pientä ei viitsi ihan lattialle laskea.Mutta tosiaan sitten kun lähdettiin liikkeelle ryömimään ja opittiin istumaan jouti sitteri kierrätykseen. Ei vauva siinä sitten enää suostunut köllöttelemään. Huvittaa ihan BabyBjörnin sitterin " myyntitekstit" joissa vakuutetaan heidän sitterin olevan todella pitkäikäinen (muuntuu pienen lapsen tuoliksi). Kuka on ihan oikeasti nähnyt esim 1v istuvan nojatuolissaan ja vaikka katselevan televisiota :)))) Kyllä sen ikäiset on koko ajan liikkeessä eikä sohvaperunana...

Meillä ei esikoisella ollut sitteriä. Alkoi syödä kiinteitä vasta vajaa 6-kuisena, jolloin istui jo syöttötuolissa tuettuna. Muuten oli sylissä, lattialla ja satunnaisesti turvakaukalossa.

Kahdella seuraavalla se onkin ollut paljon käytössä. Vauva oli sitterissä paremmassa turvassa yliajavilta isommilta ja äidillä oli usein muutakin puuhaa kuin vauvan viihdytys... :)

mutta monet eivät ilman pärjäisi. Meillä oli ainakin ihan korvaamaton, kun vauvalla oli ikää 0-6kk. Sen jälkeen istuikin jo TrippTrapissa, ja sitteri oli enää satunnaiskäytössä (6-12kk). TT meillä on käytössä vieläkin, ikää nyt 4v. Ja taitaa olla sama, mistä ostaa, mutta Anttilasta saa ainakin Plussa-pisteitä;)

meillä on kaikilla kolmella lapsella ollut sitterit, ja vain kuopus on ollut semmoinen, ettei kunnolla viihtynyt siinä.

(Esikoinen 15 v, keskimmäinen 3 v 5 kk ja kuopus 1 v 10 kk.)Muistan, että esikoinen aikoinaan oli semmoinen, että häntä piti " viihdyttää" kaiken aikaa. Otinkin suihkuunkin tytön mukaan, sitterissä köllötteli ja katseli, ja keittiössäkin oli aina jaloissani sitterissä kun kokkasin tms.Keskimmäinen viihtyi kanssa ihan hyvin sitterissä, kätevä apu oli juuri kun itse halusi peseytyä tai laittaa ruokaa tms.

Pojalla oli lainassa keinuva sitteri, ja se oli ihan kiva :)

Hankimme sitten tavallisen (vanhan) sitterin tuon keinuvan tilalle, kun tuo oli palautettu oikealle omistajalleen.Tuo tavallinen sitteri oli tallella kun kuopus syntyi, ja poika sai ristiäislahjaksi keinuvan sitterin, mutta....ei viihtynyt siinä juuri ollenkaan. Tosi vähälle käytölle jäi ;(Nämä kaksi pienintä kun ovat 1 v 7 kk ikäerolla, niin olisi ollut kätevää, että vauva olisi viihtynyt sitterissä, ettei isoveli olisi jyrännyt yli päällä istuttavan autonsa kanssa.

Joinakin hetkinä vauva oli keinuvassa sitterissä, ja innokas isoveli keinutti vauvaa, lieneisikö siinä ollut syy, ettei vauva pidemmän päälle viihtynyt sitterissä ;O

Joskus istuivat tovin kumpainenkin sittereissä samaan aikaan: isompi siinä tavallisessa ja vauva omassaan ;)Kaiketi niin vähäiselle käytölle jäi, että en välttämättä hankkisi enää sitteriä, sikäli jos toiveemme kuullaan ja saamme vielä kaipaamamme neljännen. Peiton päälläkin monet vauvat viihtyvät lattialla hyvin.

Ja tuo meidän kuopus ainakin alkoi kääntyillä melkoisen aikaisin, ryömimään, konttaamaan, nousemaan ja liikkumaan varsin varhain, joten ei varmaan siksikään viihtynyt sitterissä.

Kävelemään oppi 11 kk iässä, ja sen jälkeen ei ole paikoillaan pysynytkään ;D

Hänellä on synnynnäinen selkävika, siksikin mietin tarkoin sitterin käyttöä, vaikka ei sitä rajoitettu lääkäreiden taholta, saati kielletty.Mutta: en välttämättä enää ostaisi sitteriä, ellei vauva erityisesti viihtyisi semmoisessa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat