Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli mulla on tyttö 1v1kk ja tähän asti ollaan syöty purkkiruokia omaa laiskuuttani ja kun en ole osannut hänelle ruokaa laittaa. Kaipaisin siis reseptejä eri ruoista mitä tuon ikäiselle voisi itse tehdä! KIITOS PALJON!!

Kommentit (17)

Mulla on just se ongelma, etten juuri laita itselleni ruokaa. syömme miehen kanssa milloin mitäkin sattuu....ja lapsihan tarvitsee monta ateriaa päivässä. Kaipaisin siis konkreettisia ruokareseptejä :)

tuo kasvissosekeitto ainakin kiinnostaa kovasti! kiitos kaikille jotka viitsitte auttaa :)

Kuori n. 4-7 perunaa pese ja palastele ne

laita kattilaan vettä n. 1,5 litraa

Perunan palat sinne ja 2 pussia keittojuureksia/sekavihanneksia

Lisää pikkuisen suolaa.

Sitten voit laittaa keittoon

- Jauhelihaa, paistettua

- broilerisuikaleita maustamattomia, paistettuja

- Possusuikaleita maustamattomia, paistettuja

- Kalaa, seitiä, lohifilettä, siikaa....



Siinä on jo monen keiton ohje peruspohja sama mutta, noilla lisukkeilla saat uusia makuja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoa samaa lapsellekin, on tyytyväisempikin kun näkee saavansa samaa kuin muutkin. Jos tykkäät kovin suolaisesta tai tulisesta, ota osa lapselle erikseen ennen viimeistä mausteiden lisäystä tai lisää suolaa/chilikastiketta lautasellesi.

Laitanpa minäkin meidän taaperon herkkuohjeet:

Juustoinen juureskeitto





2 annosta



2 perunaa

3 porkkanaa

pala purjoa

4 dl vettä

kasvisliemikuutio

2 dl pehmeää tuorejuustoa

(ripaus suolaa)

(persiljasilppua)



Pese, kuori ja lohko juurekset kattilaan. Huuhdo purjo ja suikaloi se juuresten päälle. Keitä kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Nosta kattila levyltä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tuorejuusto nokareina edelleen vatkaten. Mausta keitto maun mukaan suolalla ja persiljasilpulla. Tarjoa heti.





Lohikeitto kuutioista





2 annosta



2 1/2 dl vettä

4 maustepippuria

1 sipuli

1 pieni laakerilehti

2-3 perunaa

pala purjosipulia

250 g lohi-, kirjolohi- tai pakastekalakuutioita

3 dl maitoa

1/2 tl suolaa

2 rkl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna



Kiehauta vesi. Lisää pippurit, kuorittu ja lohkottu sipuli sekä laakerinlehti. Pese, kuori ja lohko perunat. Lisää ne keittoon ja keitä 5 minuuttia. Huuhdo ja suikaloi purjopala ja lisää keittoon. Lisää lohikuutiot ja keitä perunat kypsiksi. Kokeile kypsyyttä haarukalla tai tikulla. Lisää maito, kiehauta ja mausta suolalla. Silppua joukkoon tilli tai ruohosipuli. Tarjoa lisänä ruis- tai näkkileipää ja juustoa





Aurinkoinen kasvissosekeitto





1 l vettä

4 porkkanaa

2 perunaa

150 g kukkakaalia

5 cm pala purjosipulia

1 sipuli

1/2 pkt sulatejuustoa

1 kasvisliemikuutio

1 tl yrttimaustetta

suolaa

basilikaa, rakuunaa, chilijauhetta, mustapippuria

4 keitettyä kananmunaa



Kuori ja paloittele kasvikset. Lisää ne sekä kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Keitä kasviksia noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta kypsät kasvikset liemessään ja mausta seos maun mukaan. Lisää sulatejuusto ja keitä keittoa välillä hämmentäen kunnes juusto on sulanut seokseen tasaisesti. Tarjoile keiton kanssa keitettyjä kananmunia.

Keität kasviksia (perunaa, porkkanaa, purjoa, sipulia, ihan mitä vaan paitsi lanttua), kaadat melkein kaiken veden pois, soseutat, lisää vaikka nokare tuorejuustoa antamaan makua ja sakeutta, ehkä jotain yrittimausteita ja avot, maistuis varmaan sullekin. Mä tykkään käyttää sosekeitoissa niitä maustettuja tuorejuustoja, tulee kivasti erilaisia makuja.

itselle voi sitten lisätä mausteita ja suolaa jälkikäteen, sitten haarukalla vähän litistelemme ruokia. 1 lapsemme herkkuruoka on tässä:

Lohikeitto

Ainekset

1/2 lohi- tai kirjolohifile

1,5 l kirjolohesta keitettyä lientä tai 1 kalaliemikuutio

1 sipuli

8 maustepippuria

8 keskikokoista perunaa

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 rkl voita

½ dl silputtua tilliä

suolaa

Valmistus

1. Keitä liemi kalan ruodoista tai kalaliemikuutiosta. Lisää mausteeksi suolaa, pala sipulia ja tillinvarret. Siivilöi liemi ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää hienonnettu sipuli, maustepippurit ja lohkotut perunat. Hauduta perunat lähes kypsiksi.

3. Irrota kirjolohifileestä nahka. Leikkaa lihapalat kuutioiksi ja lisää kalapalat liemeen. Anna keiton kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.

4. Lisää kerma, kiehauta keitto. Tarkista liemen maku, lisää voi ja ripottele pinnalle silputtua tilliä.

Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.





Kerma vaan on vaihdettu maidoksi ja voi öljyksi

Itsellä oli ekan lapsen kanssa myös ongelma kun en koko ajan jaksanu tehdä ruokaa.

Korvat hörölle, tässä huippu hyvä ja helppo ohje:

Osta pussillinen perunasipulisekoitusta ja pakaste vihanneksia (herne-maissi-paprika(porkkana).



Keitä vesi ja heitä vihennekset kattilaan kun vihannekset on lähes valmiit heitä perään perunasipulit. Perunasipuli on valmista parissa hetkessä! Maustat paprikajauheella, pippurirouheella, oreganolla... lisää maitoa--> muusimainen, pieni nokare rasvaa...SÄVELLÄ.



Sit vinkki kun siirrytte lihaan. Keitä esim. kananrintafileitä (tai muuta lihaa) useampi palanen. Pilko kypsä liha, pistä palaset (jokainen eri pussiin) pakkaseen. Ette usko kuinka helppo on raastaa pakasteliha esim. edellä mainitus perunamössön sekaan ja voilá liha-ateria on valmis!



Tai sit ostat paljon esim. porkkanoita, keität ihan pehmeix, kaadat keitinvedestä suurimman osan/kaikki pois ja soseutat porkkanat. Sit otat jääpala-astian ja laitat jokaiseen " kuutioon" mössöä ja pakkaseen. Kun keität muxulle vaix perunoita saat kivan porkkanaperunamuusin lisäämällä pakastimesta kuution muusin joukkoon (sulatat tietty sen kuution eka vaix mikrossa). Helppoa kuin heinänteko!!! =) Ja eikun kokkailemaan.

Vähennät vain suolan minimiin ja mausteita vähän mietit, ton ikäinen ei välttämättä tykkää kovin tulisista yms. ruuista. Aikuisten on helppo lisätä omalle lautaselleen suolaa ja mausteita jos haluaa, pienen lautaselta niitä on vaikea poistaa!



Meillä tyttö tykkää lihapullista, perunamuussista, erilaisista pastakastikkeista, kanasta, makaronilaatikosta, kasvissosekeitosta jne. Ihan tavallista kotiruokaa.

" kotipoppoon kokkauskirja" . Pienehkö kierrekantinen kirja jossa oli ihan tavallisia ruokaohjeita joissa käytetty melko paljon ja monipuolisesti kasviksia. Ainakin mulle joka on tehnyt aika lailla liha+pasta/riisi/peruna -painotteista ruokaa tuossa oli kivoja vinkkejä mitä kasviksia voisi käyttää.

mutta tuon ikäinenhän voi syödä jo perusruokia, kunhan ei anna punajuurta ja nakkeja/makkaraa kovin paljon ja suolaa pitää myös vähentää normaaleista kotiruuista

Siihen sitten mitä milloinkin, jauhelihaa, kalkkunasuikaleita, kalaa, kananmunaa. Useinmiten sotken maitotilkan kanssa porkkanan ja perunan ja lisään haarukalla sotkien lihan joukkoon. Mausteita käytän aika vähän vielä, ei suolaa mutta paprikaa, oreganoa (varsinkin jos tomaattipohjaista kastiketta). Jouluna lapsi söi porkkanalaatikkoa hyvällä ruokahalulla.


Ainekset

n. 1 kg naudan (luista) tai lampaan etuselkää, lapaa tai kylkeä. tai jauhelihaa paista kypsäksi!

1-1 ½ l vettä

1 tl suolaa

tusinan verran maustepippureita

laakerinlehti

persiljanippu

3-4 porkkanaa

1 palsternakka

1 pieni selleri

1 nyrkinkokoinen lantunlohko

1 iso, kuorimaton sipuli

3 kuorittua sipulia = Pari pussia keittojuureksia/sekavihanneksia

6 perunaa

Valmistus

1. Lihan kypsentäminen: Huuhdo liha kylmässä, juoksevassa vedessä.

Puhdistettu liha laitetaan kuumaan veteen isoina paloina. Kuumentamista jatketaan ja muodostuva vaahto kuoritaan pois ennen mausteiden lisäämistä.

3. Lisää sitten suola, mausteet, kokonainen kuorimaton sipuli ja suurin osa persiljanipusta.

4. Anna lihan muhia miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia, mieluiten kolme tuntia kunnes se on pehmeää.

5. Pese porkkanat huolellisesti, kuoriminen ei ole välttämätöntä uusille porkkanoille.

6. Kuori ja paloittele selleri, palsternakka ja lanttu.

7. Lohko kuoritut sipulit ja perunat.

8. Nosta lihanpala liemestä, siivilöi liemi ja laita vihannekset kypsymisjärjestyksessä kiehumaan: ensin porkkana, sitten lanttu, selleri ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin hienonnettu sipuli, purjo ja perunalohkot. Kypsä liha jäähdytetään hiukan ja paloitellaan annospaloiksi. Lihan voi keittää myös valmiiksi paloiteltuna.

9. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää paloitellut lihat ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.

10. Lisää lopuksi persiljasilppua ja tarjoa ruisleivän kera.



Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat