Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

minkä ikäiselle lapselle voi ruveta antamaan normaali suolaista ruokaa? meidän poika on nyt 1v1kk ja syä jo melkein kaikkea mutta vähä suolaista tietenkin.....on tainnu noi neuvolan ohjeet jäädä väliin!

Kommentit (5)


Eli lasten " suolakiellon" tavoitteena on vain väestön terveys ylipäänsä sekä ns. tottumisargumentti: mitä enemmän suolaa käyttää, niin sitä enemmän siihen tottuu ja myöhemmin on vaikeampi vähentää.Suola sinänsä ei siis ole vauvalle sen vaarallisempaa kuin vanhemmillekaan (eli liika suola on vaarallista kaikille). Lähestulkoon kaikkien suomalaisten olisi syytä vähentää suolan käyttöä ja vauvojen suolakiellolla pyritään siihen, että koko perhe vähentäisi suolan käyttöä ja terveysvaikutuksia syntyisi tätä kautta pitkällä aikavälillä.Jos vauvalle ei anneta suolaa ja sitten suolaa aletaan antaa vaikkapa vuoden iän jälkeen samalla tavalla kuin muu perhekin syö, niin vaikutus on plusmiinus nolla, koska lapsi hyvin nopeasti tottuu suurempaan suolamäärään. Jos oikeasti haluaa terveysvaikutuksia, niin suolaa on vältettävä aina ja ikuisesti.Suolan kannalta vauvalle voi siis antaa samaa ruokaa kuin mitä muukin perhe syö. Koko perheen terveyden kannalta olisi vältettävä sitä suolan käyttöä kaikkien perheenjäsenten ruoassa iästä riippumatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Suola (natrium) aiheuttaa verenpaineen nousua KAIKENIKÄISILLE ihmisille. Lisäksi se altistaa pitkällä tähtäimellä verisuonten kalkkeutumiselle.Verenpaineen nousu tottakai altistaa jälleen pitkällä tähtäimellä kaikenlaisille sisäelinvaurioille ja mm. aivoverenvuodoille. Vaikutus on ihan samanlainen niin vauvalla kuin vaarillakin.Tottakai pienikokoiselle vauvalle pienempi suolamäärä aiheuttaa ongelmia kuin 100-kiloiselle miehelle, mutta niin ovat pienempiä vauvan syömät ruokamäärätkin. Toksinen suola-annos on kuitenkin niin iso, ettei sitä vielä ihan normaalisuolaisesta ruoasta saa kukaan, vaan akuuttiin toksisuuteen tarvitaan kyllä ihan yritystä...Suolarajoitusten syy on siis ihan yleisempi suolavaikutus eli se, että suomalaiset keskimäärin saavat ruoasta ihan liikaa suolaa ja pitkällä tähtäimellä se altistaa sydän- ja verisuonitaudeille. Vauvojen suolarajoitus lähtee siis kyllä pohjimmiltaan ihan kansanterveydellisestä näkökulmasta ja perimmäinen ajatus on, että koko perhe rajoittaisi suolankäyttöä ikuisiksi ajoiksi ;)

meillä on ihan hyvin mennyt isillekin vähä suolanen ruoka :D jos teen vaikka ruuaksi perunamuussia ja jauheliha kastiketta..laitan perunoitten keitin veteen hiukan suolaa, sitten maustan jauhelihan normaalista ja kastikeen sekaan lisään yhen lihaliemikuution..se ketä haluu lisää suolaa niin lisätköön.. mutta ite oo jotenkin jo tottunut tähän " suolattomuuteen" :)keittoihin myös lisään vaan sen yhen lihaliemikuution antamaan sen maun mutta en muuta. joitain ruoki maustan enemmän ja sillon joko annan purkkista ruokaa lapselle tai sit jos on edellista jäänyt viellä kaapiin..mietin sitä että miten paljon käytätte muita mausteita..esim currya? tai pippureita? syövätkö lapsesi mausteisia ruoki paljon?-mamma ja poika1v3kk

Koko perhekin onneksi tottuu aika nopeasti vähäsuolaisempaan ruokaan, vaikka aluksi voi kuulua nurinaa... Ongelmaksi jääkin enää se, että missä tahansa muualla syöty ruoka maistuukin sen jälkeen suolaiselta.nipo:

Lainaus:
Suolarajoitusten syy on siis ihan yleisempi suolavaikutus eli se, että suomalaiset keskimäärin saavat ruoasta ihan liikaa suolaa ja pitkällä tähtäimellä se altistaa sydän- ja verisuonitaudeille. Vauvojen suolarajoitus lähtee siis kyllä pohjimmiltaan ihan kansanterveydellisestä näkökulmasta ja perimmäinen ajatus on, että koko perhe rajoittaisi suolankäyttöä ikuisiksi ajoiksi ;)
Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat