Vierailija

Ihmettelen lähinnä miehen lapsia, jotka käyvät meillä ja joilla on meille tullessaan todella likaiset vaatteet (jotka minä sitten tietysti joudun pesemään, jotta saamme puhdasta seuraaviksi päiviksi, vaihtovaatteita lapsille ei anneta mukaan).Tytöllä (7 v.) on usein ihan kellanruskeiksi likaantuneet pikkarit, suihkussa on käyty keskimäärin 3-4 päivää sitten ja pikkaritkin vaihdettu tuolloin.Pojilla saattaa olla koko viikon sama collegepaita päällä, jolloin se todella näyttää siltä. Välillä tosiaan on käynyt niin, ettei paitaa ole pesty kertaakaan sen jälkeen, kun se on meiltä päivän käytettynä lähtenyt. Myös sukat ovat melko aromikkaita.Kyseessä siis 10 ikävuoden molemmin puolin olevat lapset, yksi jo esimurkkuuntumassa. Olemme koittaneet jutella asiasta suoraan lapsille itselleen, että suihkussa pitäisi käydä joka toinen päivä ja puhtaat sukat ja pikkarit vaihtaa mieluiten joka päivä. Lapset sanovat, ettei äiti laita heitä suihkuun, ja ilmeisesti lasten on hankala tehdä sitä oma-aloitteisestikaan. Kokemuksia, neuvoja?

Sivut

Kommentit (26)

Tai järjestäkää kaikille yhteinen tapaaminen perheneuvolaan. Luulis, että neuvolasta kerrottaisiin miten lasta tulisi " huoltaa" . Eikä tuo äiti voi vieraalle taholle alkaa enää jupisemaan jos kerran lapset on likaisia..

Mieheni (siis lasten isä) yleensä ohjaa lapset suihkuun ihan ensi töikseen, kun lapset tulevat meille. Samalla saavat sitten puhdasta ylleen, ja likaiset lähtevät pesukoneeseen. Mies on tosiaan jutellut asiasta lapsille suoraan, mutta ehkä lapset eivät kehtaa " nousta äitiään vastaan" , kun eivät sitten kysele sen suihkun perään. Meillä sen sijaan vanhin välillä kysyy itsekin, voisiko mennä suihkuun.Mies on puhunut asiasta myös lasten äidin kanssa, jolle hygieniataso tuntuu riittävän, hänen mielstään lapsilla on puhtaat vaatteet. Hän on kääntänyt asian niin, että on jopa sanonut lapsilleen, etteivät nämä kelpaa isälleen kuin vastapestyinä :-(Toisaalta asia on meille hieman kiusallinen siinä mielessä, että lapsille saattaa oikeasti tulla sellainen olo, kun heti meille tullessaan " joutuvat" suihkuun. Toisaalta, tuntuisi turhalta vaihtaa puhtaita vaatteitakaan käymättä ensiksi pesulla. Sääliksi käy etenkin pientä suloista tyttöä, joka nauttii kovasti puhtaista vaatteista, mutta ihan oikeasti haiskahtaa varsin epämiellyttävälle kaikessa likaisuudessaan. Ja hygienia on kuitenkin yhtä tärkeää perushuoltoa kuin ruokakin, eikö?Palautteesta päätelleen emme kuitenkaan ole mitään puhtausvouhkaajia, samantyyppinen linja täällä näyttää vallitsevan kuin meilläkin. Joskus vain on hemmetin hankalaa tasapainoilla uusperheessä näiden " kulttuurierojen" kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sukat vaihdetaan JOKA IKINEN PÄIVÄ.Aika kamalaa toimintaa naisihmiseltä, äidiltä. Että ei opeta lapsiaan huolehtimaan henk.koht. hygieniasta. Eikö miehesi voisi sanoa jotain ex-vaimolle?

Ostakaa lapsille vaatteita, joita he pitävät ja säilyttävät VAIN TEILLÄ. Näin on aina sitten puhdasta vaatetta yllä teidän luona ollessa. Ja voit alkaa puhua lapsille puhtaus asioista ja opetat kuinka teillä ollessa alusvaatteet vaihdetaan joka päivä jne.

Kaikesta päätellen oletan, että AP:n mies maksaa elareita? Jos näin on, kyllä lähivanhemman kuuluu huolehtia vaatteet tapaamisille. Valitettavasti tämä ei läheskään aina toimi.

Housut ja paidat ovat siis yllä kaksi päivää ja alushousut, alupaidat (esikoisella rintsikat ja paita) sekä sukkikset taas päivän. Paitsi jos likaantuvat nopeammin. Likaiset vaatteet vaihdetaan samantien.

Siinä pidetään lojumassa keskenkäytetyt vaatteet, minusta koko vaatekasa haisee inhottavalta. En tajua, mitä sillä saavuttaa, jos ei raatsi pestä vaatteita kun ne ovat likaisia.

Pikkuhousut ja sukat vaihdetaan aina joka päivä. Muut vaatteet sen mukaan, miten likaantuu/tahraantuu. Joskus voi olla kolmekin päivää samat vaateet, mutta yleensä jo yhden päivän jäljiltä on jokin tahra, jonka takia ne joutaa pesuun.Pesulla tämä taapero käyt 2 kertaa viikossa kunnolla, päivittäin tietysti pikkupesut.

Pikkuhousut ja sukat vaihdetaan aina joka päivä. Muut vaatteet sen mukaan, miten likaantuu/tahraantuu. Joskus voi olla kolmekin päivää samat vaateet, mutta yleensä jo yhden päivän jäljiltä on jokin tahra, jonka takia ne joutaa pesuun.Pesulla tämä taapero käyt 2 kertaa viikossa kunnolla, päivittäin tietysti pikkupesut.

sukat ja alkkarit vaihdetaan päivittäin

muut vaatteet tahrojen määrän mukaan :-)suihkussa lapset käy 2-3 krt/vko, paitsi murkku, joka käy päivittäinjos lapset on jo noin isoja, niin voit ihan hyvin jutella niille suoraan asiasta!

Tietysti joskus joutuu päivälläkin vaihtamaan vaatteet jos pahoin likaantuvat.Eikö miehesi voisi puhua lasten äidille hygienia-asioista? Kuulostaa tosi ikävältä jos lapset joutuvat noin likaisissa kulkemaan, eikö tuosta seuraa jo koulukiusaustakin?

Uskon, että voimme mieheni kanssa vaikuttaa ainakin sitä mukaa kun lapset kasvavat ja alkavat itse olla vastuussa suihkussakäynneistään. Täällä lapsilla ei motivaatio-ongelmia näytä olevan, täytyy vain jatkaa lasten kannustamista samaan suuntaan myös äitinsä luona. Ongelma on varmaan myös se, että koska lapset ovat isomman osan ajasta äitinsä luona, nuo tavat ovat myös vallalla heidän ajattelussaan. Täytyy varmaan toivoa, että joku tyttö ennen pitkää pistää poikien päät pyörälle ja nämä alkavat käydä suihkussa ja huoltaa itseään intohimoisesti. :)Kiitos näkökulmistanne, voisihan tuota perheneuvolaakin koittaa, jos tilanne ei parane.Hyvää uutta vuotta kaikille!AP

Suihkussa/kylvyssä lapset käy joka toinen päivä.Mieheni aiemmasta liitosta olevat lapset tulevat meille viikonloppuisin likaisissa vaatteissa ja hieltä haisevina (koululaisia)! Heti laitetaan suihkuun ja puhtaaat vaatte päälle.

Tulevat meille aina perjantaisin ja suihkussa ovat käyneet maanantaina tai tiistaina!!!

Kyllä, lasten isä maksaa runsasta elatusapua äidille, rahasta ei siis pitäisi olla kiinni. Ja juuri näin lastenvalvojakin on sanonut: lähivanhemman kuuluisi hoitaa lasten vaatehuolto, mutta mitään sanktioita piittaamattomuudesta ei valitettavasti seuraa.

Päälivaatteet sitten sen mukaan, haisevatko, onko tahroja. On asiatonta pitää lapsia haisevissa vaatteissa! Monesti olen huomannut, että vanhemmilla ei ole mitään tietoa, että oman lapsen vaatteet haisee. Puhuisin sinuna asiasta miehellesi. Lapset ovat niin isoja, että voivat jo ihan itse ottaa kaapistaan puhtaat pikkarit ja sukat joka aamu, miehesi tietysti kannattaisi jutella eksälleen asiasta.

Ihan joskus harvoin paita tai housut saattavat olla ihan puhtaat illalla, joten niitä pidetään seuraavana päivänä, jos ollaan vaan kotona.

Alusvaatteet vaihdetaan joka päivä, päällysvaatteita saa vaihtaa joskus kahdestikin päivässä (niin kuin tänään esim.).Olemme tosiaan päätyneet siihen, että meillä on tietty perussetti lasten vaatteita, jotka ovat vain meillä (ulkovaatteita myöten). Yksi vaatekerta (siis se likainen lasten yllä) tulee sitten äidin luota, ja sen pesemme viikonloppujen aikana lapsille käyttöön. Toisaalta harmittaa toimia äidille pesulapalveluna, mutta eipähän tarvitse ostaa ihan kaikkea. Periaatteessahan elatusavun pitäisi kattaa myös vaatekulut, lisäksi 3 lapsen vaatteisiin menee aika paljon tilaakin, jota ei ole myöskään rajattomasti.Lähinnä halusin tietää, missä olemme yleisellä skaalalla, ja ilmeisesti olemme ihan normaalin rajoissa (lapsille suihku joka 2. päivä, pikkarit ja sukat joka päivä, muut vaatteet lähes joka päivä).Harmittaa lasten, etenkin tytön puolesta, jolle saattaa oikeasti tulla pian koulussakin hankaluuksia (kaverien puutetta ym.) tuon henkilökohtaisen hygienian vuoksi. Vaikka tuonikäinen ei muuten vielä kovasti eritäkään, vessassakäynti (pyyhkiminen) ei vielä ole niin hyvällä tasolla, etteikö sinne alapäähän vähän jäisi jotain. Siksi hänellä hygienia olisi erityisen tärkeää.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat