Vierailija

Onko vaikeaa saada lasta / lapsia takaisin? Eräälle tuttavalleni kävi jokin aika sitten näin... ja mietin vain yhdistyyköhn tämä perhe enää koskaan...kokemuksia kellään asiasta?

Kommentit (16)

tyttö ja poika otettiin 2 ja 3 vuotiaana huostaan äidin sekäkäytön takia. sijoitettiin isovanhemmille. nyt ovat 8 ja 9 vuotiaat ja asuvat edelleen isovanhemmillaan. äidillä on 2 vuotias tyttö uuden miehen kanssa ja uutta huostaanotto päätöstä odotellaan kuumeisesti jo:( surullista,lapsia kiusataan koulussa tästä huostaan otosta ja ei niin uusista vaatteista kun isovanhemmat ovat pienellä eläkkeellä toimeen tulevia.

(molemmat vanhemmat käyttivät huumeita). Toisessa tapauksessa lapsi on ollut sijoitettuna jo 6v. Äiti vuoroin haluaisi lapsen takaisin, vuoroin ei haluaisi - vaikeaa hänellä on, jo vissiin siinäkin että lapsi on vammautunut sikiöaikana äidin päihdeongelman takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhimmalla lapsellani on vaikea ADHD ja käytöshäiriö ja hän on väkivaltainen pikkusisaruksiaan kohtaan. Välillä käytös on niin rajua, että sisarukset ovat hengenvaarassa.Raskas päätös oli, että esikoinen sijoitettiin sijaisvanhemmille. Koska kyseessä on alaikäinen, on sijoitus aina huostaanotto, jos se kestää yli 6 kk. Laki määrää sen.Meidän tapauksessamme ei ole oletettavaa, että esikoisemme käytöshäiriö muuttuisi nopeasti, sillä kyseessä on neurologinen häiriö, joten sijoitus jäänee pysyväksi meillä. Onneksi sijaisvanhemmat ovat kivoja ja lapsellemme sopivia ihmisiä, joten tilanne on hyvä kaikkien kannalta.

Ilmeisesti syynä äidin alkoholinkäyttö, siis liiallinen. Nyt olen huomannut, että on ilmeisesti pahempi aika menossa... haisee viinalle aina kun menee ohi. Olen miettinyt, että josko tekisi tuosta ilmoituksen. Lapsesta nimittäin kyllä huomaa, ettei ole kaikki kotona kunnossa.

Mutta joi ihan kamalasti, ja selitti suureen ääneen, että ensin hän nai yhden kanssa yläkerrassa ja sit toisen kanssa alakerrassa olkkarin sohvalla ja pennut näki kaiken :(Että voi yöööökkkkkkk!!!

Kyseessä oli alkoholistin lapsi, ja kehitysvammainen vielä.

No, mamma sai jonkun kohtauksen (johtuen viinasta) ja makaa tällä hetkellä kasviksena laitoksessa, että lapsi ei enää joudu äitinsä huostaan. Isä on kuollut.

Tämä lapsi on jo tosin 18 vuotias, mutta 10 vuotiaan tasolla.

Kyllä tiedän. Yhdeltä sukulaiselta on otettu huostaan ja entiseltä hyvältä ystävältä. En muuta voi sanoa kuin lasten puolesta toivoa, että lasten takaisin saaminen olisi vaikeaa ja onneksi se onkin.

Toinen tapaus ovat kaukaisia entisiä perhetuttuja, koirankasvattajia joiden luokse olisin joskun halunnut mennä yökylään hoitamaan koiria. Silloin isäni kielsi ehdottomasti ja sanoi, että heiltä on joskus huostaanotettu lapsi. Olin silloin varmaan 8v ja hurjaltahan se tuntui. Onneksi minulle kerrottiin rehellisesti.

Sukulaiseni ja ex-ystäväni kohdalla oli molemmilla huostaanotoissa kyse viinasta, pillereistä ja mielenterveysongelmista eli lasten kasvuympäristä oli kaikkea muuta kuin vastuullinen.

huumeongelmien takia kun lapsi oli pieni taapero. Nyt on jo koulussa muttei sukulainen ole saanut lasta takaisin. On ollut erossa huumeista jo aika kauan, mutta alkoholi on kuvioissa vielä aina työajan ulkopuolella.

En usko että vielä saavat lasta takaisin ja koska lapsella tosi hyvä paikka ihan heidän lähellä, niin ehkä hekin ajattelevat että parempi näin. Saavat tavata kuitenkin ihan normaalisti lasta jo, eli päivittäinkin.

Lapsi huostaanotetiin 2 kuukauden ikäisenä,kun mammasta oli kivaa ryypätä ja rällätä ja lapsi oli siellä välin millon missäkin.

Raskausaikanakin tämä lehmä,suoraan sanoen joi,kuin pesusieni ja siitä seurauksena nyt 2 vuotiaalla on todella vakava keuhkosairaus ja joutuu olemaan tiettyjä jaksoja sairaalassa.Jotta lysti ei tähän loppuisi,niin tämä samainen akka teki uuden lapsen vuosi sitten uuden miehensä kanssa ja jälleen maistui alko oli arki tahi pyhä ja tytöllä oli syntyessään pienempi pää,kuin miehen nyrkki ja nyt ilmeisesti kehko-ongelmien vuoksi joutuu olemaan viikkoja sairaalassa.

Tätä ei vielä ole huostaanotettu,mutta ovat suurennuslasin alla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat