Vierailija

Ilta-Sanomista:" Suomen ulkopolitiikan johto loisti poissaolollaan tsunamin vuosipäivän muistotilaisuuksista tapaninpäivänä.Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) lomaili kotonaan Helsingissä, ja presidentti Tarja Halonen viihtyi niinikään vapaalla. Vaalikampanja oli tauolla joulunpyhien ajan, eikä presidentin viikko-ohjelmassakaan ollut ruuhkaa.- Tuomioja ei anna haastatteluja eikä kommentoi. Hän jäi vapaille joulunpyhiltä ja on lomalla loppiaiseen saakka, kertoo ministerin lehdistöavustaja Susanna Parkkonen.Tasavallan presidentin kansliasta ei eilen kommentoitu tilannetta sanallakaan.Suomen ulkopolitiikan johto loisti poissaolollaan myös vuosi sitten, kun tsunami iski Aasian rannikolle. Ulkoministeri Tuomioja lomaili huvilallaan Tuusulassa ja ryhtyi johtamaan ministeriötä ja pelastustöitä virkapaikaltaan käsin vasta tiistaina, kaksi päivää onnettomuuden jälkeen.Ruotsissa Tukholman Skansenilla pidettyyn juhlalliseen tilaisuuteen osallistui Ruotsin kuningaspari, kruununprinsessa Victoria, pääministeri Göran Persson ja parlamentin puhemies Björn von Sydow.Suomen korkeimman valtiojohdon päätös sivuuttaa tsunamin muistotilaisuudet oli pettymys Thaimaahan matkanneille uhrien omaisille.- Kyllä olisin odottanut, että valtion ylin johto olisi ollut jollain tavoin mukana Suomen tilaisuuksissa, Phuketin-surujuhlassa koskettavasti seppeleen laskenut Pentti Lappalainen totesi."Minusta on jotenkin uskomatonta, että Suomen ylintä valtiojohtoa ei kiinnosta suomalaisia kohdannut pahin rauhanajan onnettomuus, jossa menehtyi kokonaisia perheitä ja pieniä lapsia. Tosin mikäpä näitä kuuskymppisiä sosialisteja oikeasti liikuttaisikaan, tekopyhinä vain hurskastelevat ja Tuomiojakin lentelee köyhyyskonferensseihin 120 000 euron hintaisia yksityislentokonematkoja.Minä olen jo päättänyt. Yritän suoriutua Suomesta pois, jos Halonen valitaan uudestaan. En aio olla aitiopaikalta katsomassa, kun nämä kuuskymppiset Fortumin optioita ryöstävät ahneet, lyhytnäköiset, piittaamattomat, tekopyhät kuuskymppiset neuvostososialistit vievät tämän Suomen lopulliseen hautaansa. Ei heitä kiinnosta tavalliset suomalaiset paskan vertaa, kuten tsunamikin jo osoitti.Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olisin ymmärtänyt jos Niinistö olisi halunnut osallistua. Asiahan koski häntä henkilökohtaisesti. Hän oli paikalla. Mutta se on hänellekin yksityisasia, ei sinne muistojuhlaan voi ketään pakottaa. Jokainen suree omalla tavallaan. Eihän sinne muistojuhlaan lähtenyt kuin pieni murto-osa omaisista.En halua vähätellä Suomalaisia tsunamin uhreja, mutta Suomen liikenteessä kuoli viime vuonna enemmän Suomalaisia, miksi he tai heidän omaiset olisivat vähempiarvoisia uhreja?Ymmärrän, että jos valtion palveluksessa olevia kuolee tai jos syy on jotenkin valtion niin valtiovalta on läsnä muistotilaisuudessa. Mutta sellaisesta ei nyt ollut kysymys.Nämä ihmiset olivat itse vapaaehtoisesti menneet lomalle. Matkustukseen liittyy aina riskejä, jotka otetaan.

Vierailija:

Lainaus:


Ruotsalaiset ymmärtää, siellä on vähän toisenlainen " holhous" kun täällä. Suomalainen suree surunsa yksinään, omissa porukoissaan, ei tänne sovi julkiset sururiehat lainkaan!
Ruotsissa Tukholman Skansenilla pidettyyn juhlalliseen tilaisuuteen osallistui Ruotsin kuningaspari, kruununprinsessa Victoria, pääministeri Göran Persson ja parlamentin puhemies Björn von Sydow.Jos Ruotsissa tsunamitilaisuuteen osallistui ylintä valtiojohtoa, niin sopii kysyä miksi Suomessa ei osallistunut. Sillä on symbolinen merkitys.Tsunamissa menehtyi kokonaisia perheitä ja kuoli paljon pieniä lapsia.Tuomiojaa ja Halosta ei taida menehtyneet suomalaiset kiinnosta pätkän vertaa. Väistelivät ja pakoilivat vastuuta jo tsunamikriisissäkin ja nyt vuosi kriisin jälkeenkin.

On se kumma, kun Halonen ehtii kaiken maailman kissanristiäisiin, mutta kun on kyseessä suomalaisia kohdannut pahin rauhanajan järkyttävä onnettomuus, jossa kuoli pieniä lapsia ja menehtyi kokonaisia perheitä, Halosta ei kiinnosta.Kyseessä on nimenomaan symbolinen ele. Presidentin/ulkoministerin läsnäolo muistotilaisuuksissa osoittaisi kunnioitusta uhreja kohtaan. Näinkö vähän merkitsee vuosisadan suurin luonnonkatastrofi?Suomesta on tullut todella kammottava paikka. Itsekkyys ja piittaamattomuus ja omanapaisuus on saanut vallan ylintä valtiojohtoa myöten.Onko Suomella mitään toivoa, kun vasemmisto vain repii ja raastaa maata rikki, eikä kukaan suomalainen tunne enää lojaalisuutta toista kohtaan. Meno on kuin Kiinassa. Niinistö yhdistäisi kansaa, Halonen repii tätä maata rikki.

" hurskastelee" yhden muistotilaisuuden verran silloin kun reilu 200 000 ihmistä menettää henkensä! Vai unohtuiko jo varsinaiset uhrit, jotka menettivät kotinsa, elinkeinonsa, perheensä ja kaiken!? Tietenkin 178 suomalaista uhria on myös hurja lukumäärä ja valtava tragedia omaisille mutta ei pidä unohtaa koko katastrofin laajuutta.

Ruotsalaiset ymmärtää, siellä on vähän toisenlainen " holhous" kun täällä. Suomalainen suree surunsa yksinään, omissa porukoissaan, ei tänne sovi julkiset sururiehat lainkaan!

Miettikääpä itse presidentin elämää. AINA on joku tilaisuus johon pitäisi osallistua. Kyllä pressankin pitää joskus lomaa pitää. Ei se tarkoita, etteikö Tsunami olisi häntä koskettanut millään tavoin.Ihan takuulla Ruotsin kruununperhekin on joutunut jättämään tilaisuuksia väliin.Suomessa on sitä paitsi muitakin suurijalkaisia, jotka olisivat voineet muistotilaisuuteen osallistua ja jotka ovat osanneet hoitaa kriisitilanteen vuosi sitten.

myötätuntua tsunaminkin uhreja kohtaan, mutta miksi se on niin eri sfääreissä kuin muut kriisit? Jos vaikka jotain köyhiä, syrjäytyneitä ihmisiä kohtaisi joki tuollainen onnettomuus vaikka tulipalo en usko että päättäjiä kiinnostaisi noin paljoa asia, kun uhrit eivät ole hyväosaisia kansalaisia. Siis ymmärrän sen ettei osallistuta ko. tapahtumaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat