Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten teidän kaksivuotiaanne käyttäytyvät? Tyttöni on alkanut saada kamalia raivareita mm.öisin. Nukkumaanmeno on hankalaa ja päiväunille saa hyvin harvoin. Tutti jätettiin pois noin 1kk sitten. Yöunet ovat hyvin lyhyet ja silti ei tahdo uni tulla päivälläkään. Tyttö on muutenkin kyllä todella vilkas. Omaa tahtoa löytyy ja hän pyrkii pompottelemaan minua kaikessa:) Tahtojen taistoa. Lähinnä olen huolissani raivareista, jotka voivat kestää puolitoista tuntiakin. Pelkkää huutoa ja karjumista, ei anna koskea , ei kuuntele puhetta yms. Neuvolasta rauhoiteltiin, että on normaalia?? Kiitos!

Kommentit (5)

Meillä pojalla (2½ v) alkoi raivarit kun tuli pikkuveli taloon. Huusi missä milloinkin ja mistä tahansa. Usein kannoin hänet ulkoa sisälle kun huusi niin kamalasti ja laitoin omaan huoneeseen rauhoittumaan. Oppi hiljalleen siihen, että purki raivonsa ja tuli sit pois kun oli tilanne ohi. Nykyisin jo pystyy puhumalla aika pitkälle rauhoitteleen hänet. Voimi sinullekin!

ihan normaalia ja meilläkään ei saa ottaa syliin. Päiväkodissa sanoivat, että tässä iässä 2 vuotiaiden elämässä alkaa tapahtua niin paljon että ovat itsekkin sekaisin ja tunnemylly on hurja pienen päässä. Siksi 2 v ovat aina uhmakkaita ja raivoavat, koska eivät itsekkään tiedä mitä haluavat ja miksi tuntuu tälläiseltä...huhMutta, voin sanoa että yöraivareita ei ole tullut aikohin (kops kops puuta) ja päiväraivarit myös vähentyneet. Ikää nyt 2v3kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on auttaneet meillä paljon, kaksi poikaa kyseessä ja hyvin vilkkaat ja voimakastahtoiset tapaukset. Heti huomaa jos unet jääneet lyhyeksi, päivän kulku mennyt liian eritavalla kuin " pitäisi" jne. Pienten lasten kanssa luovuus elämänmenossa oon luksusta ja rutiinit parasta, ainakin meillä tämä pätee. Eli selkeät nukkumaanmeno- ja ruoka-ajat, tarpeeksi ulkoilua, rauhalliseen leikkiin ja keskittymiseen kannustavia leluja (palapelit, kirjat, askartelu, piirtely jne) sekä mahdollisimman vähän ja kontrolloidusti telkkaohjelmia - meillä ne korreloi suoraan levottomuuteen.

Meidänkin päivänsäde on muuttunut ukkosmyrskyksi. Jokaiseen kysymykseen ensimmäinen vastaus on EI! Ja jos on kaksi vaihtoehtoa, niin valitsee ensin toisen ja kun se toteutetaan suuttuu ja ilmoittaa että olisikin halunnut sen toisen, siis sanoo ensin että otan leipää ja kun saa leivän eteensä niin huutaa että halusin banaanin! Jatkuvaa pompotusta asialla kuin asialla, tosin emme mene siihen mukaan vaan koitetaan selittää joka kerta rauhallisesti miten asia on. Ei kyllä oma hermokaan aina pidä. Toisaalta nämä raivarit saattavat tulla ihan yllättäen, mutta laantuvatkin sitten hyvin nopeasti. Aika arvaamatonta tämä elo nykyisin kyllä on.

Jos asiat eivät mene hänen tahtonsa mukaan, tulee raivokohtaus. Erityisesti nukkumaan mennessä näitä kohtauksia tulee eniten. Ihan normaaliahan se on, että sen voi pitää mielessä... Vaikka välillä rasittaakin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat