Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei!

Onko kellään kokemuksia pienen vauvan kanssa matkustamisesta Thaimaaseen..? Meillä on vaihtoehtoina Gran Canaria (joka olisi lähellä ja ilmeisesti " lapsiystävällinen" ..) ja Thaimaan Phuket. Thaimaa olisi ykkösenä, mutta moni asia siellä mietityttää, kuten 12 tunnin lento sekä hygieniaolosuhteet, syöminen, tuttipullojen pesu yms. Meidän tyttö on matkustamisen aikaan 5 kk.

Kaikenlaiset plussat/miinukset, vinkit ja tiedot otettan innolla vastaan!!!

Kommentit (2)

Mekin suunnittelemme vauvan kanssa kaukolomaa, mahdollisesti Kuubaan. Matkan aikaan ipana on 7,5kk. Lentomatka on pitkä, välillä koneenvaihto ja sylissähän lapsen pitäisi jaksaa matkustaa. Meitä matkassa arveluttaa ehkä enemmänkin se, että madame on raskaana ja matkan aikaan rv 21. Uhkaanko omaa kohtaloani, keuhkoveritulppa kummittelee takaraivossa...

Olimme Phuketissa mieheni kanssa (ei lapsia) maaliskuussa pari vuotta sitten ja ilma oli koko ajan 30 asteen yläpuolella (myös iltaisin) . Itse olen oikea vilukissa ja opin kyllä kahden viikon aikana nauttimaan lämmöstä, mutta alkushokki oli aikamoinen. Aurinko on TODELLA polttava ja kostea tropiikin ilma tuntui aluksi jopa raskaalta hengittää. Vettä täytyy juoda koko ajan. Ihanaahan siellä oli kun oppi että hattu ja vesipullo ovat MUST siellä kun jalkansa ovesta ulos pistää. Kahden viikon jälkeen kroppa oli tottunut ilmastoon ja voin paremmin kuin koskaan, mutta aluksi oli vaikeaa. Itse en veisi vauvaa Thaimaahan, koska lento on aikuisellekin raskas ja pelkäisin koko ajan perillä että nestehukka tulee pienelle. Vilvoittava merituuli kun tuntuu viilentävän, mutta nestettä haihtuu vaan enemmän. MUTTA jos jonnekin Thaimaassa vauvan veisin, niin juuri Phuketin alueen rauhallisemmille rannoille, (ei siis Patong-beachille!) Phuketissa on puhtaampaa ja väljempää kuin esim. Hua Hinissä. Sitten kannattaa mennä myös joskus vuoden vaihteen aikaan kun ei ole niin kuumaa kuin esim. jo maaliskuun lopulla. Tietysti jos olet erittäin tarkka äiti, et sorru edulliseen olueen, elät siellä vauvan ehdoilla hyvässä hotellissa, niin sitten se ehkä onnistuu ongelmitta. Näin reissullamme ruotsalaisperheen lapsia, joita suoraan sanoen lyötiin laimi ja raukat kärsivät helteestä, olivat punaisia (iho palanut) ja väsyneitä. Kyllä kävi lapsia sääliksi ja kävin jopa sanomassa isälle ruotsiksi, että lapsenne eivät voi hyvin...tämä vaan jatkoi tinkimistään jonkun kauppiaan kanssa... jäi kammo. Kumpi on tärkeämpää, oma vai lasten hyvinvointi? Jäätelöä ei kannata syödä - ripuli. Toisaalta myös Kanarialta sen voi saada. Ilmastointi pitää muistaa pitää aika lämpöisellä, helposti vilustuu, jos ulkona on yli 30 ja sisällä säätää ilmastoinnin 25, yön aikana voi nuha yllättää! Keitettyä vettä saa hotelleissa huonepalvelulta, sillähän voi tuttipullot pestä. Thaimaa on mielestäni melko sivistynyt maa, ruoka on hyvää, ihmiset ystävällisiä, Phuketin rannoista ainakin Kata nätti ja rauhallinen. Lapsiystävällisistä hotelleista ei ole kokemuksia, taisi sen parhaimman tsunami viedä... Anyway länsipuolella merivesi on kirkasta ja rantoja riittää. Hyvin suunnitellen lomanne onnistuu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat