Vierailija

alkaa hermo menemään.. heräilee vaunuissa 10min välein huutamaan. tai oikeastaan ei edes kunnolla herää, mutta huutaa vaan, ja hiljenee ainoastaan kun menee hyssyttämään vaunuja, jolloin nukahtaa nopeasti uudelleen. tällaista saattaa kestää kerrrallaan jopa 2 tuntia! jos ottaa vaunuista pois kun saa huutokohtauksen, on ihan unessa ja kiukkuinen kun " herätettiin" .alkaa olla jo aika hankalaa kun juuri ja juuri ehdin edes vessassa käymään kun taas pitää mennä ulos hyssyttämään.yöunille käyminen omaan sänkyyn vasta vaikeaa onkin, mutta se onkin sitten jo eri juttu..mikä neuvoksi

Kommentit (18)

Kantoliinassa nukuttaminen auttaa vähän, mutta sitovaahan sekin on. Kakkonen ei antanut edes istahtaa, piti kävellä.Se menee kyllä ohi, puolen vuoden jälkeen on helpompaa. Nopeammin helpottaa, jos löytyy ruokia, joiden välttäminen poistaa vauvan pahan olon.jos nukkuu liikkuvissa vaunuissa, lähde kävelylle. Kivempaa se on kuin heijaaminen.eikä vauva mitään totu palveluihin. se kehittyy, ja asiat muuttuvat. Päivä kerrallaan niin, että kaikki selviävät jollain lailla. Kasvatustyö alkaa vasta myöhemmin, pikkuvauvaa hoidetaan niin että sillä on hyvä olla.voimia! Kuulostaa siltä, että hoidat vauvaasi hyvin ja rakkaudella.

että " palvelua vähemmäksi" . mutta se on niin helppo sanoa noin, kun ei ole kyseessä se oma rakas pieni vauva joka huutaa aivonsa pihalle. sitä on niin helvetin vaikea kuunnella vierestä kun toinen on ihan hädissään, varsinkin kun tietää varsin hyvin sen yksinkertaisen keinon jolla itku loppuisi..omaan sänkyyn nukuttamistakin ehdotettiin.. kun nimenomaan ongelma on se, ettei nuku missään mikä on vain paikallaan. pitäisi heilua tai olla liikkeessä. automatkoilla tai vaunuilemassa saattaa nukkua putkeen vaikka viisi tuntia.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ensimmäisenä päivänä huusi 30 min, seuraavana 45 min. kolmantena päivänä oli huutanut 25 minuttia, kun minä itkin kovempaa kuin vauva ja menin " pelastamaan" raukan..ap

ns. unikoulua. Noin se menee. Vaikka kuinka säälittää ja tekis mieli tehdä jotain, niin pakko vaan antaa huutaa. Näin itse opetin kuopukseni nukkumaan sängyssään eikä sylissä. Viikon verran meni, että huusi ja itkeskeli jonkin aikaa, sitten oppi että itku ei auta.

kun esim käyt vaunuja heiluttamassa niin heti kun tuntuu että rauhoittuu niin rauhallisesti lopetat heilutuksen ja kuullostelet nukahtiko ja jos ei niin varovasti jatkat. Ei kannata yhtään enempää heiluttaa kun on tarvis.tottuu siihen heiluttamiseen.

Yleensä noi on tuommoisia kausia että ei nuku.Vauvalla voi olla kyllä maha jotenkin kipeä ja sitä itkeskelee eli kunnon röyhtäytykset ennen nukkumisia.sanoit että itkis unissaan nin varmaan itkee juuri mahaa.Mutta yleensä kannattaa kuullostella sitä itkua minkälaista se on.ekaan itkuun ei tarvitse mennä ellei ole hysteeristä jne.helposti monet jää sitten vaikka juuri sängyn viereen lohduttaa vaikka vois hyvin mennä pois ja tulla sitten uudestaan jos näyttää että tarvitsee tulla.Kyllä se jossain vaiheessa helpottaa kun on vaan määrätietoinen ja ei itse hermostu.

Varmaan soitin välillä miehenkin kotiin juuri siksi, että pääsen edes vessaan. Meidän vauva ei kyllä nukkunut yölläkään. Mitään neuvoa ei kukaan pystynyt antamaan, eikä mitään keinoa itsekään löydetty. Kantaa ja sylissä täytyi pitää ekat neljä kuukautta. Nukuttiin vuorotellen toisessa huoneessa. Mies kävi illalla 7 - 8 nukkumaan ja heräsi valvomaan vauvan kanssa sitten puolen yön maissa, kun minä simahdin. Tämä oli meidän selviytymiskeino.Siitä 4 kk eteenpäin se sitten vähitellen alkoi rauhoittumaan. Nyt kun lapsi on vuoden, niin päiväunilta ei enää herää kesken, ja nukkuu pidempään kuin vauvana eli 2,5 - 3 tuntia. Yölläkin ynisee enää pari kertaa ja rauhoittuu heti kun aikuiset reagoi jotenkin.

Meilläkään ei ole koskaan huolinut tuttia. Ei sitten millään vaikka kuinka yritettiin opettaa. Tutut siihen iloitsivat, että eipä tarvi sitten isompana vieroittaa tutista, ja me kun ei taas muuta oltais toivottu, kuin että edes se olisi kelvannut...Sitten saatiin myös kovasti neuvoja, että käykää illalla kylvyssä, niin lapsi väsyy ja nukkuu. Tai rytmittäkää päivä niin ja näin, niin se auttaa. Älkää antako nukkua illalla, niin nukkuu yöllä. Niin kuin näin helppoja keinoja ei jo olisi kokeiltu! Ei mikään auttanut, ja neuvojen antajilla ei selvästi ollut mitään omaa kokemusta vastaavasta.

Järkyttävää että vieläkin on vanhempia, jotka uskovat tähän ikiaikaiseen mantraan, että antaa lapsen huutaa vaan, sillä se oppii. Noin pientä lasta EI SAA huudattaa vaan hänen tarpeisiinsa on vastattava heti. Huudattamalla lapsi kyllä todennäköisesti oppii nukkumaan, mutta oppii myös sen, että itkeminen on turhaa, kun ei kukaan kuitenkaan välitä eikä tule apuun. Noin pieni lapsi ei osaa kiukutella eikä siis itke turhaan, ja jos hänet jätetään yksin itkemään, lapsen perusturvallisuus horjuu pahasti. Tulokset nähtävissä sitten joskus vanhempana.Ap:lle lohduksi: meillä oli samanlainen tapaus, joten ns. pitkät päiväunet n. 2,5 h vaunuttelimme. Kyllä, kävelin pitkin kylänraittia. Siinä kyllä kilotkin karisivat kivasti. =) Tämän lisäksi poika nukkui 1-2 puolen tunnin unet. Vähitellen iän myötä ongelma poistui. Eli kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja kärsivällisyyttä, tällaisia jotkut vauvat vaan ovat eikä sille oikein mitään voi.

Jos lapsi ei edes kunnolla herää, niin ei kai se unikoulun paikka ole. Sanoisin minäkin, että palvelua vähemmäksi. Varmasti rassaa vanhempia, ja taitaisivat olla sekä vanhemmat että lapsi onnellisempia jos palveluiden määrä vastaisi vanhempien jaksamista.

Tuttia ei huolittu. Vaunuissa nukuttiin VAIN kun minä työnsin niitä tai hyssytin.Siksipä nukuimme päiväunet sisällä sängyssä MAHALLAAN!!! Koska lapsemme ei suostunut nukkumaan sängyssäkään, paras paikka tuntui olevan nukkua äidin mahan päällä mahallaan, joten päätin, että hiiteen kaikki " säännöt" ja laitoin vauvan nukkumaan sänkyyn mahalleen ja unta riittikin sitten 8h yössä!!!Nukahtaminen illalla sänkyyn oli meilläkin vaikeaa (vieläkin välillä, nyt ikää jo 4v.).Tsemppiä!!!!

Meillä loppui samantien ulkona nukkuminen, kun vauva rupesi heräilemään. Minähän en ulkona seisoskele vaunuja hinkuttamassa.

Vaunulenkit sitten erikseen.

Sängyssä nukkui sitten päiväunensa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat