Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kiinnostaisi tietää mitä muiden taaperoiden ns. perusvaatesettiin teillä kuuluu? Ja kuinka monin kappalein, esim. collegeja jne?Kuinka paljon esim. vaihtelette vaatteita päiväkodissa vai onko teillä ns. muutama päiväkoti-vaate (+vaihtovaatteet)?Nyt en ehdi kirjoittelemaan omaa settiä, mutta kirjoitelkaahan muut!

Kommentit (10)

Tai no, tarhassa pidetään usein niitä vähän siistimpiä ja uudempia vaatteita, kun kotona voi olla vähän kulahteemmissakin.Ostin pojalle täksi talveksi uudet haalarit, mutta vanhat menevät vielä päälle ja on ollut hyvä, kun niitä voi välillä vaihdella: huonolla kelillä vanhat päälle, ja peseminenkin on helpompaa, kun ei ole niin kiire saada niitä yksiä kuivaksi. Kypärämyssyjäkin on pari, itse asiassa kaikkia ulkovaatteita pitäisi olla pesujen helpottamiseksi parit. Meiltä kyllä löytyy hanskojakin useat erilaiset, mutta jotkut on ylitse muiden ja muut sitten makaa laatikoissa käyttämättöminä. Täällä netissä suositeltiin esim. peukalopottihanskoja (muistaakseni nimi oli tämä) ja ne on kyllä ihan ainoat, joiden käsissä pysymisessä ei ole mitään ongelmaa.Sukkahousuja meillä on kolmet. Kalsareita samoin, mutta sukkikset on mielestäni kätevämmät, kun ei tartte huolehtia, onko sukkia tarpeeksi (puemme siis sukkisten päälle melkein aina sukat päälle, jolloin on varmasti kelillä kuin kelillä tarpeeksi lämmin). Alkkareita on viidet, poika opettelee just potalle. Sukkia vaikka kuinka monet (liukustoppareilla varustetut sisäsukiksi parhaat, lämmikesukat pakkaskeleillä villasta ja ilman stoppareita). Housujakin on ties kuinka monet, mutta tarhassa meillä pidetään enimmäkseen college-asuja niiden mukavuuden vuoksi. Pakkasella haalareiden alle puetaan fleece-asu (silloin siis tietty collegen asemesta), joita on edelleen pari erilaista. Noita college-housuja on ehkä viidet käytössä tällä hetkellä. College-paitoja on epämääräinen määrä, varmaan ainakin 15, mutta kuten sanottu kotona meillä pidetään vähän pieneksi jääneitäkin. Ei toi ole kovin paljon liikaa ollut, sillä paita menee vaihtoon varmaan joka päivä, joskus parikin kertaa päivässä (tarhasta poju tulee aika useinkin kotiin koko maha mustikassa, ketsupissa tai milloin missäkin). Hihattomia aluspaitoja on noin neljä, tykkäämme laittaa talvella collece-paidan alle sellaisen.Yöpukuja (pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut ohuesta puuvillasta) meillä on ehkä kolmet erilaiset.Sadeasuja on kaksi: topattu ja ilman toppauksia.Vähemmälläkin varmaan pärjäisi, mutta eipä tarvitse olla koko ajan pyykkiä pesemässä. Noita vaatteita vaan kertyy, kun usein vieraillakin on joku pehmeä paketti mukanaan. Niin ja esim. noita sadeasuja on kaksi, kun olemme pojan kasvaessa ostaneet tulevalle vuodenajalle uuden ja sitten vanhakin on yllättäen mennyt päälle odotettua pidempään (kesti jonkin aikaa huomata, ettei lapsi kasva enää ihan yhtä kovaa kuin ensimmäisenä elinvuotenaan).

Meillä on paljon vaatteita, mutta listatakseni jotain...7 kpl pitkähihaisia bodyja

9 kpl lyhythihaisia bodyja

n. 15 t-paitaa, menevät kesällä ja osa varmaan syksylläkin

15 pitkähihaista trikoopaitaa

9 trikoohousut

9 paremmat housut (kääk, mitä näillä tehdään!)

1 talvihaalari

2 talvitakkia

toppahousut

goretexit ja kauppakengät

pipoja, hanskoja ym. paljon paljon paljon... mutta kun ovat vielä isoja, tai siis tytön käsi niin pieni niin menevät varmaan ensi talvenakinLisäksi hameita on 4kpl ja mekkoja 3, lisäksi neule ja slipoveri. Yöpukuja 4, joista 2 jää pian pieneksi.Sukkia on lukematon määrä, sukkahousuja 7 tai 8 pariaMeilläkään ei ole collegeasuja, en oo vielä löytänyt kauniita sellaisia. Meillä on oikeastaan kaikki vaatteet alesta ostettuja, eli paidat n. 3-5 e kpl, housuista saman verran. Kirpparilla en käy, kun täällä päin kirpparihinnat on samaa tasoa ku alevaatteiden. Esim. käytetty reiman haalari 60e, löysin uuden alesta 50e eli ostan mieluummin sitten uutena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...jos vaatekertaan ajatellaan kuuluvan alushousut, sukkikset, paita ja trikoo- tai muut housut. Sukkiksia ei kyllä ole noin monia, ehkä kuudet. Lisäksi muutama neule ja puolisen tusinaa mekkoa (ihan liian monta, mutta ovat niin ihania...).Lapsi on pph:lla, käyttää hoidossa samoja vaatteita kuin muutenkin (suurimmaksi osaksi siistiä peruslinjaa, hankitaan uusia tai hyväkuntoisia käytettyjä). Varavaatekassissa on pari täyttä vaatekertaa, yleensä äidille vähemmän mieluisia vaatteita, joiden asusteleminen kassissa ei harmita :)Nyt vaatemäärä tuntuu suunnilleen oikealta, aiemmin oli ihan liikaa, kun en osannut arvioida tutuilta saatavien vaatteiden määrää vaan ostin itse paljon nykyistä enemmän etukäteen varastoon.

sukkahousuilla, sillä vaihdan joka päivä uuden vaatekerran. Jos sukkahousuja olisi vain kahdet, saisi niitä ainakin pyykätä päivittäin. Meillä siis tyttö eikä käytössä erikseen nilkkasukkia, vaan sukkiksilla mennään sitten koko päivä (tossut tietysti on).

Parhaita tarhavaatteita ovat hyväkuntoiset, siistit ja puhtaat kirpparivaatteet. Ei haittaa, vaikka tulee tahroja, jotka eivät lähde pesussa. Sävy sävyyn -asukokonaisuuksia on tosiaan turha laittaa varavaatteiksi: vaihtavat aina pk:ssa sen puseron, joka sattuu lähimpänä olemaan.

Kuravaatteita meillä on kahdet: toiset kotona ja toiset hoidossa. Niitäkään en ole yksiäkään vielä ostanut uutena, ja tämä taapero meillä on jo 4v. Tähän kokoon (110cm) olen ostanut edullisesti uudenveroista Rukkaa kirppareilta. Samalla periaatteella Nokian kumppareita on kahdet, sillä aina olisivat muuten kumpparit väärässä paikassa.

kotihoidossa:3 erilaista fleeceasua sis. housut ja paita

3 kpl collegehousuja

2 kpl collegepaitoja

3 villatakkia/paitaa2 kpl pitkähihaisia poolopuseroita

pitkähihaisia ohuita paitoja varmaan 10kpl, riittäisi vähempikin

t-paitoja myös varmaan 10-20kpl, joista n. 10kpl eniten käytössä

4 kpl ohuempia housujasukkahousuja varmaan kymmenet eri värejä ja kuvioisia, eniten tykkään itse kolmista näistä, mutta kun ne muumisukat ja barbiesukat on pakko saada myös aina välillä jalkaan... ;)

sukkia laatikollinen, silti ne on aina hukassa ja eri parisia ja kutistuu yllättävästi, näitä ei voi olla liikaa siis

villasukkia kolmet, ja nämäkin aina tuntuu olevan hukassayöasuja 3 kplhaalareita on neljät + kahdet eriosaiset, mutta yhdellä kokohaalarilla ja yhdellä kaksiosaisellakin pärjäisikenkiä ei taida olla kuin yhdet sen sijaan, ja niillä pärjää2-vuotias tyttö sotkee mahdottomasti ruokaillessaan itse.

hoidossakin on ollut, ja koska oli pph:lla, ja siellä suoraan sanoen HAISI pahalle, pidin hoitovaatteet erillään kotivaatteista, eli ne vaihdettiin aina heti kotona, seuraavana päivänä kyllä saatoin pistää samat päälle aamulla jos ei muuta vikaa, kuin se hirveä haju. Ei siis mitään sen kummempaa, mutta kun kaikissa kodeissa on ominaishajut ja joissain ne on tosi voimakkaat... :(

käytössä ovat isomman sisaruksen vaatteet ja lisäksi paljon uutena ostettuja vaatteita.

Itse en tee eroa päivähoitovaatteiden ja kotivaatteiden välillä. Jos joku vaate on kulahtanut, pistän sen pois. Minusta on kivaa, kun lapset ovat aina siisteissä ja kauniissa vaatteissa. Niin haluan itsekkin olla. Jonkin verran on myös kirpparilöytöjäkin joukossa.

Mutta määriä siis:

Mekkoja 15kpl

aluspaitoja n. 10kpl

Sukkiksia n. 13kpl

Päällispaitoja n. 20 kpl

Housuja n. 17kpl

haalarihousuja 4kpl

parempia kaupunkitakkeja 2kpl

Ulkohaalareita 2kpl (vedenpitäviä)

hanskoja 3kpl (vedenpitäviä)

1kpl talvikengät (vedenpitävät' )

2kpl saappaita

3kpl kesäkenkiä.

ym. en taida muistaa kaikkia.Näin siis meillä.kun joulupukki toi vaan pehmeitä paketteja äidin ja isin toivomuksesta.eli

kollege asuja taitaa olla nyt kaapissa 8 vai 9 kpl

ihan bodyja ja paitoja on n.10 kpl

sukkia 10 parii (ehkä)

sukkiksii 2 kappaleet

sit on pari villapaitaa ja flees asuja muutamapäiväkoti alkaa vasta ens ma joten en silleen oikeen tiiä miten paljon pyöritän siellä vaateita..mutta luulisin että melkeen kaikki vaateet käy jossain vaiheessa sielläkin päässä. tuosta " luettelosta" löytyy kyllä pari ihan koti asua joiden kassa lähetään korkeenkaan kaupassa käymään kun ne on toppapuvun alla piilossa, niissä on tahroja ym ja näytää resusilta mutta on mukavia päällä kotona..eiköhän vähemmälläkin pärjäisi ja ennen olikin vähemmän mutta nyt sitten pukinkontissa tosiaan tuli noita vaateita eikä tarvii 2 asuu pyörittää ja pestä päivästä toiseen..kotona poika harvoin kävelee täysissä vaateissa vaan voi olla sukat ja body joskus jos tuuletetaan myös housut..ei sen kummepaa..mamma ja mico1v3kk

jolandas:

Lainaus:


Kiinnostaisi tietää mitä muiden taaperoiden ns. perusvaatesettiin teillä kuuluu? Ja kuinka monin kappalein, esim. collegeja jne?Kuinka paljon esim. vaihtelette vaatteita päiväkodissa vai onko teillä ns. muutama päiväkoti-vaate (+vaihtovaatteet)?Nyt en ehdi kirjoittelemaan omaa settiä, mutta kirjoitelkaahan muut!
Meillä on kaksi taaperoa, jotka ovat yksityisellä perhepäivähoitajalla.

Molemmille pakkaan viikon alussa hoitoreppuihin:1 paita (college tai trikoo)

1 body tai t-paita

1 pikkuhousut

1 housut

1 sukat

1 sukkahousut

1 vaihtorukkasetYleensä ikinä hoitopäivän aikana ei ole tarvinnut vaihtaa vaatteita, joten nämä samat on koko viikon. Viikonloppuna saatan ottaa käyttöön vaatteita repuista ja sitten lataan satsin uudelleen :O)Yleensä ottaen meillä ei ole valtavia määriä käyttövaatteita. Mieluummin vähän, mutta sitäkin kivempaa ja laadukkaampaa. On meillä iso määrä muiden vanhoja rötkyjä, joita sitten viimeisessä hädässä pidetään. Eipä ole viel tarvinnut.Molemmilla lapsilla (1,2v ja 3,10v) aina sitä käytössä olevaa kokoa:3 hyvät collegehousut tai legginsit

2 muut housut; farkut, kangashousut tai sammarit4-5 kivaa trikoo/college paitaa

2 neuletta/neuletakkia5 sukkahousut

erilaisia sukkia monet parit

Pikkuhousuja (en ole laskenu mutta oisko 10 pojalla, tyttö on vaipoissa niin käyttää bodya)

tytöllä 2 kokoyöpukua (vois olla enemmänkin) ja pojalla 2 pyjamaa (nukkuu kyllä pikkuhoususillaan)Lisäksi tytöllä:3 arkimekkoa

3 juhlamekkoaPojalla vastaavasti juhlavaatteet:suorat housut, kravatti, erilaisia kauluspaitoja1 villapuvut

2 talvikengät (turkisvuori ja huopavuori)monen monta hattua ja pipoa eri tilanteisiin :O)2 toppahaalaria (vanha rönttäkeleille)

Kauppa/Kyläily takitTämmöstä meillä. Hassua, kun meillä ei ole kummallakaan lapsella yhtään koko collegepukua. Yhteensopivia housuja ja paitoja kylläkin. Nyt kyllä alesta hommasin tytölle ihanan pehmeän veluurisetin (housut ja paita) niin olkoon collegepuvun asemasta :O)
Meillä on kaksi vanhempaa (poikia) ja sitten yksi tuollainen " ei-ihanvielä-taapero" .Mutta taapero- ja päiväkoti-iässä lapsilla on ollut keskimäärin:

- Collegepukuja (päiväkotikäyttöön, housut + pusero) n. 6 kpl

- sukkiksia tai kalsareita n. 8 - 10 paria

- lyhythihaisia T-paitoja n. 15-20 kpl

- ohuita pitkähihaisia paitoja n. 6 kpl

- alushousuja n. 20 kpl

- sukkia n. 20 paria

- yökkäreitä n. 5 - 6 kpl

- parempia housuja (kyläilyyn, kauppaan, ym.) n. 8 paria

- parempia puseroita (paksumpia) n. 8 kpl

- kauluspaitoja n. 5 kpl

- tumma puku, valk. kauluspaita 1 kpl, kravaatteja n. 5 kpl

- huonompia collegehousuja (kirpparilta kotikäyttöön) n. 5-6 paria

- huonompia collegepaitoja (kirpparilta kotikäyttöön) n. 5-6 kpl

- huonompia T-paitoja ja ohuita puseroita (kirpparilta kotikäyttöön) n. 10 kpl

- ulkohaalareita 4 kpl (talvi- ja välikausi-, toinen reimatec, toinen kirpparilöytö)

- kesätakkeja 2 kpl (yksi parempi kaksiosainen puku ja yksi kirpparitakki)

- talvitakkeja 1 kpl (parempi duffelitakki)

- kypärämyssyjä 2-3 kpl

- pipoja 2 kpl

- talvihattuja 2 kpl (villakypärämyssy ja toppahattu)

- rukkasia 2+2 kpl (talvi-, välikausi-)

- kaulureita 2 kpl

- kuravaatteet 2 settiä (päiväkotiin ja kotiin)

- villasukkia, lapasia, sormikkaita lukematon määrä...

- kumisaappaat 2 paria

- lenkkarit 1 pari

- kävelykengät 1 pari

- mustat juhlakengät 1 pari

- talvikengät 1-2 paria

- sandaalit 1 pariIhan joka vaatetta ei tietysti tarvitse ostaa joka kokoa useampaa, vaan esim. kuravaatteet voivat olla päiväkodissa eri kokoa kuin kotona, jolloin tarvitsee ostaa vain yksi setti joka kokoa. Meillä on se ongelma, että vanhempi poika on pienikokoinen ja nuorempi isokokoinen ja nyt alkavat sitten olla samankokoisia, joten pakko ostaa useampia kappaleita samaa kokoa... Myös esim. kauluspaidoissa ja muissa harvemmin käytettävissä lapselle käy yleensä useamman kokoinen paita samaan aikaan, housut ovat pituutensa puolesta tarkempia.Kun ostaa kotivaatteet erikseen kirpparilta, niin meillä ainakin nuo päiväkoticolleget ja paremmat vaatteet ovat säilyneet ihan hyvinä vielä toisellekin lapselle. Osa collegeista alkaa olla jo nuhjuisia niin, että eivät kaikki käy enää kolmoselle, mutta paremmat vaatteet ovat edelleen lähes uuden veroisia. Taloudellisen ihmisen kannattaa siis miettiä, mitä vaatetta missäkin käyttää.Päiväkodin varavaatteiden kanssa olemme tehneet niin, että olemme vieneet sinne sellaisia suhtkoht' asiallisen näköisiä vaatteita, mutta emme kuitenkaan yleensä esim. koko collegeasua. Esim. parempikuntoisista kirpparivaatteista on löytynyt usein sopivia varavaatteita. Ainakaan meidän päiväkodissa eivät kuitenkaan viitsi katsoa, että vaatteet sopivat toisiinsa vaan laittavat ihan mitä vaan, niin se on sitten se ja sama, sopivatko varavaatteet keskenään ja ovatko samaa paria (jos vain paita likaantuu, niin eivät kuitenkaan vaihda housuja vaikka tulisi miten kamala yhdistelmä tahansa).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat