Vierailija

Ollaan (ehkä) muuttamassa Tampereelta Ouluun töiden perässä. Vaikka sieltäpäin olenkin kotoisin, en tunne Oulua lähemmin. Voisitko siis suositella ja kehua mukavia asuinalueita. Myös varoituksia otetaan vastaan.Kyseessä siis 4-henkinen perhe. Lapset: 3.5-vuotta ja vauva. Eli toiveissa hyvä päivähoito, joukkoliikenne, lapsiystävällisyys ja vielä luontoakin saisi olla lähellä. Ei ihan keskustassa, mutta ei toisaalta kymmenien kilometrien päässäkään. Ainakin osa noista edellisistä saisi toteutua :)

Sivut

Kommentit (45)

Aivan huippuhyvä ja rauhallinen asuinalue lähellä kaikkea-ei ole juoppoja roikkumassa joka kulmassa ja ulkoilumaastotkin ihan mahtavat.Löytyy myös neuvola ,päiväkoti ja ala-aste ,joten lapsiperheelle erinomaista seutua. Kaupunkiin muutama kilsa ja marketit ym. lähellä. Suosittelen.ja meri-toppilaa kannattaa välttää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palvelut on loistavat. monta vuotta siellä asuttiin ja viihdyttiin rivarissa. Nyt asutaan Korvensuoralla, tämä on ihan rivari/okt-aluetta. Talvikangas tuossa lähellä on ihan uutta, pientalovaltaista sekin. kaupat on kyllä vähän kauempana että se miinuksena tällä alueella. Myllyoja on kans ihan kivaa seutua. Siellä kaikki palvelut likellä. Mä välttäisin Kaukovainiota, Tuiraa ja meri-Toppilaa.

Rajakylällä on näköjään vieläkin huono maine, vaikka oikeasti täällä omakotitaloalueella on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Ollaan tyytyväisinä asuttu täällä jo lähes 10 vuotta, mutta lähiöräkälässä en ole vieläkään käynyt enkä aio käydäkään :-)

Mieheni on vartija ja on siellä törmännyt moiseen ongelmaan. Samoin välttäisin ainakin Toppilan aluetta. Rajakylä on ainakin joskus ollut vastaavanlaista aluetta.Mä asuin aiemmin Hiirosessa ja tykkäsin. Palveluita ei ihan vieressä (paitsi nyt Lidl), mutta kivat puistot ja ulkoilumaastot.Itse asun tällä hetkellä Huonesuolla ja tykkään. Tosin palvelut taas kaukana kuten Talvikankaaltakin, josta myös alueena tykkään. Tarhat löytyy ja Huonesuolta Spar. Muuten ei mitään palveluita. Lähimmät Huonesuolta 3:n km päässä. Talvikangas vielä kilometri eteenpäin.

Minäkin kehoittaisin välttämään noita edellä mainittuja lähiöitä.

Me ollaan asuttu vuokralla YH-rakennuttajilla Oulussa monessakin eri kohteessa. Paras talo on ollut Purjehtijantie 4 Niittyarossa (osa Koskelaa). Ostari on vähän levoton siinäkin iltaisin, mutta liikenneyhteydet ovat hyvät ja ulkoilemaan pääse tosi hienosti ihan talon kulmilta: hiihtoladut ja luistinrata ovat parinsadan metrin päässä.

Maikkulassa on Sivakan vuokra-asuntoja, jotka eivät ole myöskään levottomimmasta päästä.

jo sen paperitehtaan hajun takia...esim. Kempele tai Oulunsalo, n.16km Oulun keskustaan.. niin ja hyvät bussiyhteydet ym. molemmissa paljon lapsiperheitä!

Hui, olihan tullut taas vastauksia. Täällähän on paljon oululaisia :)

Kiitoksia kaikille ja lisääkin saa laittaa, jos mielipiteitä vielä löytyy!Nyt mua alkoivat kiinnostaa nuo lähikunnat. Onko sieltä minkälaiset mahdollisuudet liikkua julkisilla keskustaan tai muualle Oulun ympäristöön? Toista autoa ei huvittaisi hankkia, tarpeeksi riesaa (kustannuksia) jo yhdestä...Miehen työpaikka tulisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan keskustassa / teknologiakylässä, mutta oma sitten joskus töihin palatessa (toivottavasti niitä saa) saattaisi olla kaupungin ulkopuolellakin (teollisuus).Kiitos vielä vastauksista, yritän saada niistä jonkinlaisen yhteenvedon, vaikkakin mielipiteitä tuntuu olevan kaikista paikoista puolesta ja vastaan :)ap

Muutoin Oululaiset lähiöt ovat suht koht rauhallisia. Kauppojen liepeillä voi olla juoppoja ym. epämääräisiä kulkijoita, mutta alueiden reunamat joilla on omakoti- ja rivitaloja ovat rauhallisia.

Esim. keskusta, Raksilan marketit ja urheilukeskus, Oulujoen varsi ja Ainolan puisto kaikki noin kilometrin etäisyydellä. Asumme vanhalla puukasarmialueella ja viihdymme todella hyvin.

Nämä kaikki ihania alueita Pohjois-Oulussa. Etenkin Puulinnanmaa ja Kaijonranta joissa asuimme itsekin ennen muuttoa pääkaupunkiseudulle. Keskustaan matkaa edellä mainituilta alueilta n. 5-6 km. Yliopiston läheisyys takaa hyvät bussiyhteydet ja uudet Linnanmaan marketit ihan lähellä. Alueilla asuu paljon lapsiperheitä. Luontokin on ihanan lähellä.Tuntuu, että vuokrien hinnat ovat laskussa Oulussa ja tällä hetkellä asuntoja on helposti saatavilla, joten valinnanvaraa on. Kannattaa katsella netistä vuokra-asuntoja välittäviltä sivuilta, niitä on valtavasti.

Kuusamontien varren alueillekaan ei kannata. Kuusamontien varrelta on tosi kovat ruuhkat aamuisin - tie remontti tulossa, mutta ei helpotusta vielä. Toppila on kans aika slummi, kuten Rajakylä (Rajahauta ei!) ja Kaketsukin. Hyvät yhteydet on moottoritien läheisyydessä pohjoiseen ja etelään. Ihania uusien talojen asuinalueita on mm. Saarela, Heikkilänkangas ja jopa Kaakkurin jotkut osat (monia muitakin, mutta en muista). Itse asun Kaijonharjussa rivitalossa ja täällä on yliopiston/teknologiakylän ruuhkat aamuisin, mutta vihdoin saatiin marketit tännekin.Kannattaa huomioida myös hajuhaitat: eteläpuolella kaupungin/rannan tuntumassa on rahan haju (sellu?) ja nykyään Kaijonharjussa haisee joskus Ruskon kaatopaikka (ei ole ennen haissu) - en tiedä kuinka laajalle. Lehdessä ainakin puhuttiin vain Kaijonharjusta.

Kuten huomaat tästäkin aiheesta niin niillä on huono maine, joten mielummin ihmiset ostavat muualta. Rajakylän okt-alue on munkin mielestä rauhallista seutua siinä missä muutkin. Mutta yritäppä myyä vaikka sieltä ja värtöstä samanlaista kämppää ja kato kumman myyt nopeemmin ja _paremmalla_rahalla_.

Ja on todella rauhallista. Ainoastaan juoppoja ostarin liepeillä, mutta sama ongelma on joka paikassa. Miinuksena tosiaan vanhat talot. Ollaankin etsiskelty vähän uudempaa.

Kiitoksia vastauksista!Jotenkin helpompi prosessoida koko ajatusta, kun on jotain mielipiteitä puoleen tai toiseen. Hiukan hankala katsella asuntoilmoituksia ns. sillä silmällä, kun ei ole paikoista aavistustakaan :)Todennäköisesti haussa olisi kerros- tai rivitaloasunto. Vuokralla varmaankin aluksi, ennen kuin työt toivottavasti vakiintuu. Mikä on muuten vuokrataso siellä? Taitaa olla samaa luokkaa kuin täällä Tampereellakin..?Toi haisu oli hyvä pointti, en nimittäin voi sietää sitä sellun hajua (kukapa siitä toisaalta tykkäis?).t. ap

Hyvin on viihdytty, vaikka ennakkoluuloa tänne muuttamisen suhteen oli. Ihan hyvin on menny kaupaksi asuntoja tästä lähialueelta, ehkä se jonkun tuntema kiinteistövälittäjä on vaan huono myyjä...:) Täällä asuu paljon lapsiperheitä. Nokialla töissä olevia ihmsiä asuu myös paljon, teknologiakylä kun on tuossa vieressä. Ostarilla on juoppoja, niin kaikilla muillakin ostareilla, eipä siellä tuu huvikseen notkuttua.Vuokra-asuntoa, jos etsitte niin itselläni hyviä kokemuksia Saton asunnoista (sen verran kova vakuusmaksu oli ainakin minun vuokra-asunnossani ettei kaikilla deekuilla ole niitä vara maksaa). Sivakan asuntoon muuttaisin vain ehkä johonkin luhtitaloon. Muutenkin isot kerrostalot unohtaisin. Meri-Toppilaa en suosittele tunnen alueen. Kaakkurista on valitettavasti kehkeytymässä uusi ongelma-alue, joten en myöskään sitä suosittele. Hirveesti se rauhallisuus/rauhattomuus riippuu aina siitä talosta ja naapureita, paremmalkin alueella voi olla rauhaton naapuri.Lähikunnat ihan jees. Oulunsalo lestadiolaisvoittoista. Rohkeasti vaan Oulua kohti, jos sattuu huono kämppä, niin ainahan sitä voi katsella parempaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat