Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ystävälläni on 2 rauhallista ja kivaa lasta. Heillä ei ole joulukuusta, koska " pienet lapset kaatavat sen kuitenkin" . Heillä ei ole joulukukkia, koska " lapset voivat syödä niitä" , ei joulukoristeita " lapsillahan on tapana repiä ne" , ei syöty jouluruokia " lapset eivät kuitenkaan niistä tykkää" jne. Tuntuu hassulta, kun heidän lapset kuuntelevat vieressä, kuinka heillä ei voi pitää mitään tavaroita esillä, kun on pieniä lapsia, kun heillä ei koskaan edes kokeilla.

Kommentit (7)

Itse ajattelen, ettei tuttavaperheessäsi ole kyse siitä, mitä lasten kanssa voi tai ei voi tehdä. Aikuiset eivät ehkä ole kiinnostuneita joulujutuista ja selittävät sen ulkopuolisille lasten syyksi. Pääsevät näin enemmiltä ihmettelyiltä.

Meillä on (ja on aina ollut) kuusi, koristeita, kukkia, stereot alahyllyllä... Vaatii tietysti viitseliäisyyttä vanhemmilta katsoa perään (lapsesta ja ikätasosta riippuen joka hetki tai hiukka harvemmin), mutta toisaalta samalla lapset oppivat olemaan ihmisiksi myös muualla kuin " turvallisessa" kodissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan sitä kuusta vähän kallisteltu, kun sieltä on pitäny pallo saada, mutta ei se oo kaatunu. Kynttilöitä meillä ei oo tänä jouluna poltettu, mutta ens jouluna varmaan onnistuu sekin. Ja jouluruokia on syöty, vaikka lapsi niistä ei niin tykännytkään, mutta kyllä se mahansa on täyteen saanu pelkällä kinkullakin..=) Hedelmiä syöty kovasti lisäks, niin ei nyt ihan keripukki iske=)

meillä on kuusi (on pysynyt pystyssä), joulukoristeita (niitä lapsi on saanut riepotella). Joulukukkia ei ole, kun en tullut hankkineeksi, mutta kyllä meillä on normaalistikin tavaroita lapsen ulottuvilla. Kiellän jos johenkin ei saa koskea. Tietenkin lapsia pitää vahtia, muttei minusta koko kotia pidä lasten takia uusiksi laittaa, saati jättää joulukoristeita laittamatta.

kyllä lapsiperheissäkin pitäisi elää ihan normaalia elämää. Toki varovaisuus on joissan asioissaa tarpeen, esim. ymmärrän jos perheessä jossa pieniä lapsia ei polteta kynttilöitä.

heillä syödään vain niitä ruokia, joista lapset pitävät, eli aikuisetkin aina noin viiden ruoan valikoimaa, miten kukaan oppii yhtään mitään, jos jo valmiiksi hoetaan ettei se kuitenkaan onnistu.

Pitäähän lapsen oppia olemaan vaikka olisi kuusi tms...kynttilöitäkin voi polttaa taaperon kanssa kun on varovainen ja pitää kynttilän pois ulottuvilta.Poika 1,5v tykkää kun poltetaan kynttilöitä, ne pidetään ruokapöydällä ja pois ulottuvilta.Istuisi sylissä katsomassa niitä vaikka kuinka.koskaan en jätä vahtimatta ja sammutan jos joutuu menemään kauemman pöydästä.

kuulostaa siltä että vanhemmat haluavat päästä mahdollisimman helpolla jättämällä pois kaiken mihin taapero voi koskea.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat