Vierailija

Kommentit (7)

laita vasemmalle puolelle lasta kuppi ja oikealle kasa herneitä ja käske noukkimaan herneet vasemmalla kädellä ja laittamaan kuppiin ja sama toisinpäin. Täytyy vahtia, että käyttää vain sitä kättä, jolla tehtävä tulee suorittaa.

Meillä lapsella kanssa vielä kynäote hakusessa ja tälläisiä harjoituksia tekee toimintaterapeutin kanssa.

Lisäksi piirtämistä olisi hyvä harjoitella pystyasennossa (liitutaulu hyvä), lyhyillä kynillä tai paksuilla kynillä, mutta ei sellaisilla tavallisilla rimpuloilla.

Muutenkin kaikki sorminäppäryyttä tukevat harjoitukset hyviä, kuten helmien pujottaminen, pistelytyöt jne.

kaikki aivojen toiminnot eivät ole vielä järjestäytyneet, ts. aivoalueet eivät ole valinneet, mikä ohjaa mitäkin toimintoa. Tässä tapauksessa siis käden ohjaus ei ole vakiintunut tietylle aivoalueelle. Saattaa olla muitakin toimintoja, joiden paikka aivoissa ei ole vakiintunut.Ei turhaa huolta kannata viljellä, mutta ohjaisin oman lapseni toimintaterapiaan, jos kätisyys vielä 5-vuotiaana hakusessa. Onko lapsesi puhe ok vai huomaatko viivästymää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

paksut kynät,komioin malliset varret kynissä,kynän jälki tulisi helposti-sellasiia kyniä,toimintaterapeutit tekevät kätisyys testejä,

Esim. piirtämisessä olen harjoittanut niin, että antanut vasuriin pyyhekumin, jota joutunut pitelemään ja näin " pakko" käyttää oikeaa kättä. Kynäotetta voi muuten treenata tosi lyhyillä kynillä, joista lapsi ei onnistu ottamaan otetta koko kädellä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat