Vierailija

Onko länsimetro suunnitteilla Larun kohdallekin?

Kommentit (16)

Mun on pakko tarttua tuohon, kaikki larulaiset palaavat saarelle viimeistään lapset saatuaan.

Itse en TODELLAKAAN halua sinne takaisin. Liikaa tuttuja vanhoja naamoja, joiden kanssa ei kiinnosta lainkaan uudistaa tuttavuuksia.

Ne jotka siellä ovat syntyneet, ovat aina " larulaisia" ja muuttavat takaisin viimeistään omien lapsien kanssa. Tuulista ja kylmää siellä aina on, vireät partiolippukunnat mihin ehdottomasti kannattaa lapset laittaa Lauttasaaren luotsitytöt ja Lauttapartio.



Asuntokanta toisen MS jälkeistä, osa aivan uuttakin. Ei siis korkeita huoneita tai hienoja porraskäytäviä, mutta hyviö pihoja ja kauniita näköaloja.



Ihmiset perusporvareita. Moni kokoomuslainen ystäväni on sanonut, että täällä on porvarin hyvä elää :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo, kakskymppisen päättäri on Katajaharjussa, mutta se kulkee ruuhka-ajan ulkopuolella 20 min. välein ja esim. lastenvaunujen kanssa voi joutua odottamaan useemman bussin, että mahtuu. Kakskymppisen ongelma on siinä, että se kiertää Isokaaren ja köröttelee keskustaan hidasta reittiä.. erityisesti ruuhka-aikana juuttuu *todella* tuskastuttavasti ruuhkiin.. talvella sään takia on myös hidas.

jos saisin samanlaisen ja samanhintaisen asunnon Munkkiniemestä tai Lauttasaaresta, valitisin Lauttasaaren, mutta luultavasti avin siksi, että olen viettänyt lapsuuteni siellä. Munkkakin on oikein kiva alue ja siellä hienoja vanhoja taloja, asuntokantaa, jota Lauttasaaressa ei ole

+ Merellinen sijainti

+ Lyhyt matka keskustaan ja Tapiolaan (kesk. n. 5min. autolla / 5km)

+ Luonnonläheinen, paljon ulkoilureittejä, ei (vielä) liian täyteen rakennettu.

+ Hyvät leikkipuistot, tarhat ja koulut (myös keskustan vst. palvelut saatavilla).

+ Paljon hyviä ja viihtyisiä ravintoloita

+ Purjevenesatamat tuovat omansa tunnelmansa kesäaikaan.

+ Lauttasaarelaiset ovat omasta miljööstään ylpeitä, ehkä hieman sisäänpäinlämpeneviä, mutta pääosin hyvin koulutettua ja hyvintoimeentulevaa väkeä, harvoin häiriköintiä.



- Asuntokanta: 50- 60- ja 70-luku vahvasti edustettuna, valtaosa asunnoista alle 100m2:a ja peruskorjattavissa/peruskorjatuissa taloissa (= voi olla kalliit vastikkeet !!!)

+ saari on oma yhteisönsä

+ + + meri, uimarannat, merinäköalat

+ lauttasaarelaisuus identiteettinä

+ suht. hyvin palveluja verrattuna moneen muuhun alueeseen

+ Etu-Lauttasaaressa ja Lauttasaaren keskustasa hyvät liikeneyhteydet





- Vattuniemestä ja Katajaharjusta aika huonot/ hitaat liikenneyhteydet

- ylihintaista asuntojen tasoon nähden

- liikaa kokokoomuslaisia

- suunnitteilla ulkoilualueiden umpeenrakentaminen (uudelleenkaavotus tehty jo)



t. lapsuus Lauttasaaressa

oli lyhyt matka keskustaan ja ostarin ihan ok ruokakaupat. Miinusta vanhojen saarelaisten ylimielisyys ja asenne. Ihmisiä kutsuttiin vielä titteleillä kuten insinööri tms. Keväisin myös todella kylmä. Paikalliset pummit tosi kohteliaita ja mukavia.

mutta Laru on jäänyt vain ohikulkumatkaksi aina, joten en tunne paikkaa oikeastaan. Meillä toinen vaihtoehto Munkka, mutta siellä hinnat hieman korkeammat ja Laru ei välttämättä yhtään huono vaihtoehto. Mutta tietääkö kukaan metroasiasta?

Iltasanomat ja Helsingin sanomat kirjoittivat 9.11.2014, että nuorisojoukko ryösti ja pahoinpiteli 22-vuotiaan miehen pesäpallomailalla Helsingin Lauttasaaressa.

 

Tänään, 10.3.2015 Iltasanomat ja Iltalehti uutisoivat: "Suuri poliisioperaatio Helsingin Lauttasaaressa - helikopterikin hälytettiin apuun" ja "Poliisi jahtasi mustaa Toyotaa pitkin Lauttasaaren katuja - Lauttasaaren yllä nähtiin myös rajavartiolaitoksen helikopteri, joka oli mukana etsinnöissä".

 

Poliisi ei kertonut ketä he jahtasivat, mutta ilmeisesti aika vaarallista rikollista, kun useat poliisipartiot ja jopa helikopteri olivat mukana. Poliisit löysivät kyseisen mustan toyotan Lauttasaaresta mutta eivät sen kuljettajaa...

 

Kyllä Lauttasaaressakin nykyään riittää vilskettä ja vilinää. Yllättävän hurjia tarinoita. Lauttasaari ei ole enään se "lintukoto", joka se joskus 1980- ja 1990-luvuilla oli.

Lauttasaaressa on todella paljon vuokra-asuntoja. Helsingin kaupungin tekemän Helsinki alueittain 2014 selvityksen mukaan Lauttasaaren asunnoista 33,5 % on kaupungin vuokra-asuntoja. Näiden lisäksi Lauttasaaressa on paljon yksityisen vuokraamia asuntoja. Näin karkeasti sanottuna noin 50 % Lauttasaaren asunnoista edelleen vuonna 2015 on vuokra-asuntoja.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Lauttasaari on liian tiiviisti ja ahtaasti rakennettu alue. Saarella on tällä hetkellä asukkaita noin 22 000. Kuitenkin Lauttasaaren on kaavailtu merkittävää lisärakentamista. Helsingin uudessa yleiskaavassa Lauttasaareen ehdotetaan nykyistä tiiviimpää rakentamista. Helsingin uusi yleiskaava antaisi mahdollisuuden rakentaa saarelle asuntoja jopa 18 000 uudelle asukkaalle. Yleiskaavan mukaan saarella voisi olla tulevaisuudessa asukkaita jopa 40 000. Silloinhan alue olisi TODELLA tiiviisti rakennettu. Jo nyt ongelmana ovat alueen riittämättömät julkiset palvelut ja suuri vajaus päiväkoti- ja koulupaikoista. Nuo asiat tulevat vain pahenemaan entisestään, kun alueen asukasluku kasvaisi huimaan 40 000. 

 

Lauttasaaren huonoja puolia ovat alueen halki kulkevat moottoritiesilta Lapinlahden Silta ja moottoritie Länsiväylä. Lauttasaaren huonoihin puoliin kuuluu myös alueella sijaitseva Lauttasaaren tukikoti, joka on tarkoitettu asunnottomille mielenterveysongelmaisille ja päihdeongelmaisille naisille. Lauttasaaren huonoihin puoliin kuuluu myös se, että alueen asunnoista puolet eli 50 % on vuokra-asuntoja.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat