Vierailija

Kommentit (7)

Meillä päästään sairaanhoitajan vastaanoton kautta lääkärille. Jos päästään siis. Sairaanhoitaja siis tekee päätöksen lääkärin tarpeesta.Yksi esimerkki:Menin lapseni kanssa sairaanhoitajan vastaanotolle näyttämään korvia. Sh tuumasi, että toisessa korvassa on hieman punoitusta, mutta ei vaadi lääkäriä tai lääkettä, koska kuulemma korvatulehdukseen ei välttämättä tarvita edes lääkekuuria.

Kysyin itselleni seuraavaksi päiväksi sairaslomaa koska lapsi oli kipeä. Sh käski palaamaan asiaan seuraavana päivänä klo 9,00 ja siinä tapauksessa kirjoittavansa päivän sairaslomaa, jos nieluviljelyssä näkyy jotain(otatin sen samalla). Kerroin hänelle, että olen menossa aamuvuoroon ja lapsi on siihenaikaan jo päiväkodissa, tällä ei ollut vaikutusta sh:n mielestä asiaan.Menin seuraavana päivänä yksityiselle(sitä ennen koitin terkkarista aikaa, mutta en saanut, koska sairaanhoitaja ei nähnyt asiaa aiheelliseksi) ajan sain heti ja lapsella oli jo puhjennut korvatulehdus ja silmätulehdus. Lääkäri totesi, että sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja eivät ole päteviä katsomaan esim. korvatulehdusta, koska eivät yksinkertaisesti osaa sitä todeta kunnolla.

Myös erikoispuolella homma toiminut nopeasti. Yksi ainut sairaala ollut vähän niuho, mutta muuten jees. Ei moitteita. Helsingissä asun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainoa, että korvat pojalta käyn näytättää tervarissa, mutta muuten hoidatan yksityisellä.Kerran soittaessani sanottiin ettei ole valintatalo ja kerran ei vastattu puhelimeen, silloin päätin etten enää mene tervariin.

Esimerkiksi viimeksi soittelin aamulla akuuttiaikaa tyttärelle jolla paha flunssa, aika kyllä saatiin parin tunnin päähän mutta viereiselle terveysasemalle eikä omalle, koska omalla oli paikalla vain kaksi lääkäriä ja kaikki ajat oli jo menneet.

Terveyskeskuksen neuvolan työntekijöiden ammattitaitoon en sen sijaan luota yhtään.

Jos soitan aamulla kahdeksan jälkeen lapselle lääkärin aikaa, saan sen yleensä 8.30-9, joskus " vasta" yhdentoista aikaan. Korvien putkitukseen saatiin ruettiin lähetettä suunnittelemaan kolmen lääkekuurin jälkeen ja ripeästi hoitui homma. Oma lääkäri on huippuhyvä ja kokenut lääkäri.Luin juuri toisesta ketjusta muiden kuntien huonoista tk-palveluista ja osaan nyt arvostaa oman kuntamme palveluja entistäkin enemmän.

akuuttiajan ja silloinkin pitää olla TOSI paha tilanne.

Jos itse olisin kipeä, niin se ei olisi niin tarkkaa, mutta lapseni haluan saada mahd. nopeasti hoitoon.

Yleisin vaihtoehto tuntuu nykyään olevan " tule tänne odottamaan - päivystävän sairaanhoitaja tarkistaa tilanteen" . No, se on yleensä ihan yhtä turhan kanssa, kun tietää kuitenkin, että lääkärin diagnoosia tarvitaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat