Vierailija

Sellainen jossa on oikeata suklaata ja muuta terveellistä.



Kiitos.

Kommentit (7)

Mutakakku



6 kananmunaa

vajaa 2 dl makeutusainetta / sokeria

350 g tummaa suklaata ( 70% )

125 g voita



Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset makeutusaine vaahdoksi. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Lisää suklaa paloina voin joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää seokseen tipoittain 1-2 rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja taikina.



Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan hyvin sekoittaen. Loput valkuaisvaahdosta nostellaan varovasti taikinaan.



Kaada taikina voilla voideltuun ja mantelijauhoilla jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-25 cm). Paista 225 C noin 20 minuuttia. Kakku vain paranee kun pidät sitä yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

200g suklaata + 200g voita sulatetaan yhdessä



2dl sokeria + 3 munaa vatkataan keskenään

lisätään suklaa-voi sekaan (jäähtyneenä)

sekaan 3dl vehnäjauhoja, 1½ tl leivinjauhetta ja 1tl vaniliinisokeria.



Uuniin 180 astetta, noin 30-40 minuuttia



Koska suklaata on niin paljon, älä kumoa tms. koska on keskeltä kostea. Jäähdytä hyvin!



Ihan mega-hyvää!

Suklaakakku:



200 g voita/margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)

0,5 dl maitoa

½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g) (unohdetaan se taloussuklaa!)



Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.



Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä.



Jemmataan jääkaappiin muutamaksi päiväksi peitettynä (ettei pääse kuivamaan) ja nautitaan suurina palasina...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat