Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 


Siis meillähän on ihan krooninen ummetus pojalla (2v7kk),meni jo jonkin aikaa ilman lääkkeitä ja nyt taas 2vkoa vaivannut,pari tiukempaa kakkaa saanut tässä ajassa tulemaan mutta tiedän,että pitäisi saada maha toimimaan taas paremmin... Pe mennään (jälleen) lääkäriin ellei ala helpottaan.kokeiltu ja todettu hyödyttömiksi:-mikrolax

-levolac

-laxoberon

-kuitupitoinen ruokavalio+liikunta

-maidon vähentäminen ja pois jättäminenKuulin,että liutetuilla pellavansiemenillä voisi saada jotain aikaan..kellään kokemusta?? kaikki muutkin vinkit otan ilolla vastaan!!!voisiko vyöhyketerapia auttaa? missä ois hyvä v.terapeutti pk-seudulla ja paljonkohan se maksaa??

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä ei tosiaan maitotuotteet illalla käy,mutta voisin kyllä yrittää jotain hedelmä/kasvisiltapalaa kehitellä.Noita pellavansiemeniä käväisen ostamassa ja kokeilen niitä,luumuja meillä onkin,kiitos vinkistä :)

Leseitäkin on kokeiltu,mutta mitään näkyvää apua niistä ei ole tullut,edelleen niitä on puuron seassa.Meillä on siis tällähetkellä tilanne,että kakkaa ei tule ollenkaan,ei yhtään,ei edes mikrolaxilla.Yritän huomenna kuitenkin ostaa noita pellavansiemeniä,saattaahan se " ihme" käydäkkin,että ne meillä jotenkin auttaisivat,samoin käyn luontaistuotekaupassa vähän kyselemässä enemän tuosta Teholaxasta.

Ei myöskään leseistä puuron seassa. Luumuista ja rusinoista olen tehnyt soseen jota laita runsaasti aamu ja iltapuuroon. Välillä on sitte niitäkin päiviä, että kakka on todella kovaa ja joskus onneksi on niitä helpompiakin päiviä. Levolac ei tehny muuta kuin ilmavaivoja. >Ruokavaliota ollaan muuteltu suuntaan jos toiseen. Kyseessä 2vuotias lapsi

meillä ummetus alkoi 9kk sitten kahden täysin peräkkäisen mahataudin seurauksena.

Pahimmillaan mennyt n.7 päivää ja sitten tuloksena vain muutamia pieniä " kiviä" ..

Taidan ostaa noita pellavansiemeniä,tuskinpa niistä haittaakaan on (löysin annostuksenkin netistä lapselle).Myös tuota vyöhyketerapiaa taidan alkaa selvittelemään.En tajunnut tuota luonnekysymystä,mutta poikani on todella sosiaalinen,ilonen ja hymyileväinen,ei yhtään omistushaluinen tavaroistaan vaan todella päivänvastoin,joskus joutuu ihan toppuuttelemaan että ei jakaisi kaikkea :DKyselit tuolla aikaisemmin, miten sen saa alas.Teholaxa on kuutio, joka on lapselle liian iso. Siitä voi antaa ensin vaikka viidesosan pureskeltavaksi. Se on siis viikunaa, eli maistuu aikalailla rusinalle. Meidän molemmat lapset tykkäävät tosi paljon.

Poikani on tullut minuun, eli minäkin olen kärsinyt ummetuksesta lähes koko ikäni. Minullakin tuo teholaxa on auttanut parhaiten.Poikani kakkasi vauvana vain kerran viikossa. Siinä 2-3 -vuotiaana se oli pahimmillaan. Kun ei neljään päivään käynyt vessassa, niin jotain siinä piti tehdä. Ei auttanut apteekin tuotteet, ei kylpeminen (mikä minulla toi avun, kun oli lapsi), eikä kuumemittarin kokeilu.

On se kamalaa, kun lapsi itkee, että sattuu, potan pohja kopisee onttona, kun pökäleet tippuvat kovina, ja veriviiruja tulee paperiin.Homeopatia on tuonut pitkäaikaisempaa apua. Se ei pehmennä ulostetta loputtomiin, mutta tehnyt sen helpommaksi ulostaa. Toivon, että siitä saamme pitkäaikaisen avun. Homeopatia suhteutetaan kaikkiin oireisiin, eli siksi sitä ei voi ottaa sattumalta. Meillä on myös ihottumaa ja kutinaa, eli samainen ummetuslääke helpottaa myös kutinaa.

Ystävälläni on nelivuotias poika, joka on perinyt vanhemmiltaan pahan ummetuksen. Kun mikään ei tuntunut auttavan, piti lopulta lähteä lääkärille.Lastenlääkäri sanoi, ettei viljojen kuitu ole mikään autuaaksi tekevä juttu, koska niiden muassa pitäisi juoda aivan rutosti vettä. Pikkulasta ei edes saa juomaan niin paljon kuin olisi silloin tarvis. Ohje oli vaihtaa viljakuidut eli puuro vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin. Lisäksi lääkäri suositteli vielä kaiken valkoisen viljan poistamista ruokavaliostaNiinpä perheessä siirryttiin iltapuurosta jogurttiin ja marjoihin ja mandariiniin.Juoman tyrkyttäminen on välillä aika tuskaista, kun toinen ei sitä itse pyydä eikä haluaisikaan. Mutta nesteen lisäys ihan selvästi auttaa - siinä täytyy vaan käyttää luovuutta ja kikkailua...

Meillä lapsella oli aikoinaan tosi paha ummetus, johon liittyi hirveitä pelkotiloja... Lääkkeiden ja ruokavalion avulla tilanne sitten helpottui...Eli aloin lisätä noita leseitä melkeinpä joka ruokaan ja lisäksi paljon nesteitä ja muita kuitupitoisia ruokia.

Oletko ikinä laskenut lapsesi saaman päivittäisen kuitumäärän? Lapsi tarvitsee noin 25g kuitua päivässä ja siihen määrään saa syödä aikalailla kuituisesti, että se määrä tulee täyteen ;)Noita leseitä löytyy ihan puurohyllystä ja lisäksi kannattaa suosia runsaskuituisia muroja, leipiä, pastaa ja niin edelleen ;) Ja hedelmiä ja kasviksia... Ja lääkkeistä ei varmaan kannata luopua...Siis viljakuitu. Mieluummin riittävästi juomaa, kuituja kasviksista ja siemenistä (ja just se pellavansiemenrouhe) sekä RIITTÄVÄSTI RASVAA!! Viljakuitu lisää ulosteen määrää ja lisäks sulamaton kuitu raapii suolenseinämiä. Nää kaks asiaa tekee helposti ummetukseen taipuvalle todella tukalat olot.Mulla kesti ummetus ja kakkavaivat 31 vuotta, ennen kuin ruokavaliomuutoksilla olen viimeisen vuoden ollut kuin uus ihminen.

maitotuotteet eivät iltaisin meille käy hienoisen refluksin takia...nuo pellavansiemenet meni kyllä nyt ostoslistalle,meinasin jo tänään osta mut huomenna kipaisen kyllä hakeen.

luontaistuotekaupasta saatava Teholaxa. Se on viikunaa. Purkin kyljessä lukee, ettei saa antaa lapsille, mutta vein paketin mukanani lastenlääkärille ja hän sanoi, että hyvin voi antaa ja ihmetteli ohjetta.Meillä myös tehoaa homepatia, mutta siihen tarvitset homeopaatin.

Tarkemmin en muista. Myös homeopaattiset valmisteet saattavat tehota. Ja itse laitan joka ilta pari ruokalusikallista pellavansiemeniä likoamaan lasiin vettä ja aamulla juon sen kaikkine päivineen. Ihan mielenkiinnosta kyselen millainen poikasi on luonteeltaan? Saattaako hän pelätä joidenkin asioiden tulevan ilmi? Tai onko hän mahdollisesti omistushaluinen omista tavaroistaan?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat