Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mää käytän paljon. esim. poppa, heppa, mamma, pipi, sesse. Poika on 2v9kk. mulla lässyttäminen on vain tapa, en oo tarkemmin miettiny miksi.

Kommentit (18)

Haluan että lapseni oppii suomea eikä lässyn-lässyn kieltä. Toki esim. unipupu on pupu. mutta kaikki metsän jänikset eivät ole pupuja eivätkä oikeat karhut nalleja, koirat haukkuja jne.

Sanaan poppa en sorru. En tajua, mikä sen sanan funktio oikein on. Varo, se on kuuma tai varo, poppaa. On tossa sävyeroa. Lapsi tietää kyllä, mikä on hevonen tai poni, ' " heppoja" on yleisnimitys naapurin konilaumalle, joka laiduntaa vieressä. Lisäksi lapsi erottaa jäniksen ja kanin, puput on niitä pitkäkorvaisia pehmoja, tai piirrettyjä kaneja tai jänöjä. Ikää reilu 3v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei varsinaisesti tarvitse koko ajan lässyttää. Oman lapseni kanssa on käyty puheterapeutin luona pari kertaa (voi olla ettei koskaan opikaan puhumaan saati kommunikoimaan) ja hän sanoi, että mun nimenomaan kannattaa puhua lapsenkielellä. Sanoi, että huomaa pojan kuuntelevan parhaiten puhetta, jos äänen ja sanat sovittaa pehmeiksi. " Kovaa" ja asiallista puhetta ei kuuntele ollenkaan.

Meillä tytöllä viivästynyt puheen kehitys ja puheterapeutti neuvoi puhumaan oikein. Muillekkin tuntemilleni puheviiväsymä lapsien vanhemmille on sanottu, että lapselle pitää puhua oikein.

Se luo myös turvallisuuden tunnetta. Yksinkertaistetut sanat kuten heppa ja mamma opettavat lapselle kielen yleisimpiä äänteitä. Kun hoivakielen lisäksi puhutaan myös yleiskieltä, lapsi oppii hoivakielen ansiosta jo varhaisessa vaiheessa synonyymeja sanoille, kun taas yleiskieli eli normaali puhuttu kieli opettaa kielen oikean kieliopin. " Lässyttäminen" opettaa lapselle myös oman kielen intonaatiota.

Molempia kannattaa siis käyttää, sekä hoivakieltä että yleiskieltä.Tik tak tasaraTik tak tasara,

hohtimet ja vasara,

poronsarvet ja sapara,

iskon tiskon,

leikon teikon,

immeri maaraa,

kimmeri kaaraa

ippon pippon

pelistä pois

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat