Seuraa 

Ajattelin tehdä avauksen kun täällä ei oo viikkoon kukaan kirjoitellu.

Oletteko läheisten kanssa viettämässä välipäiviä? Onko alet tullut tutuksi? Miten adoptio etenee?Minä oon kotona ja aleissa on tullu käytyä. Uutta vuotta pitäisi alkaa suunnittelemaan.

Adotio on vähän tauolla, seuraava neuvonta pitäisi olla tammikuussa ja ei olla vielä edes aloitettu täyttämään kotitehtäviä.

Miten teillä muilla...Kommentit (17)

Kuinka kauan teidän toinen neuvonta on kestänyt? Luulin ettei tapaamisia toisella kerralla olisi noin monta, jos adoptio tapahtuu pian ensimmäisen jälkeen. Meillä ainakin tapaamisten väli ekalla kerralla oli melko pitkä, yli 2kk, joten aikaa menee aikalailla jos tapaamisia on paljon.Huh, täällä jo mietin seuraavaa prosessia vaikka ensimmäinenkään lapsi ei ole kotona ja oikeasti ajattelimme rauhassa katsella miten ensimmäisen lapsen kanssa menee ennenkuin seuraavaa mietitään...Toivotteko seuraavaa lasta myös Kiinasta vai oletteko jo miettineet maata?Jaksuja nukuttamiseen! Me toivomme että 3v nopeasti oppisi nukkumaan pitkään ja rauhallisesti, mutta saapi nähdä kuinka käy. Luultavasti nukahtaisi muuten ihan hyvin, mutta me häiritään nukkumaan menoa paijaamisella ja silittelyllä niin että hyvin lastenkodissa opittu itsekseen nukahtaminen unohtuu vallan ja sitten pelleillään tuntitolkulla;)

Kyllä ne Pelasta ottavat yhteyttä, kunhan ehtivät, varmasti lähiaikoina, kun marraskuun lopulla perhelomakkeen lähetittte. Adoptiosta keskustellaan vilkkaasti esimerkiksi verkkoklinikan adoptiokeskustelupalstalla.Me lähetettiin perhelomake huhtikuun puolivälissä ja saatiin kirje toukokuun lopulla ja elokuussa oli ensimmäinen neuvonta. Seuraava tapaaminen sosiaalityöntekijän kanssa on tammikuussa. Kotitehtävät juuri palautettiin. Puolenvuoden välein neuvonnat, kun mielessä kotimainen adoptio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oulun PeLa:lle laput kiikutetiin. Alkuinfossa käytiin jo kesäkuussa, mutta vasta nyt tehtiin päätös ' projektin' jatkamisesta. Meinasi tyssätä heti alkuunsa, kun omasta kunnasta ei kuulemma löytynyt lääkärille yhtään vapaata aikaa kalenterista. Seuraavan kerran kuulemma voi _kysyä_ vasta ensi vuoden alussa -> eiku saman tien yksityiselle.

Ensimmäisen neuvonta-ajan olisi kuulemma voinut varata saman tien, mutta ei sattunut työvuorolistoja mukaan, joten se saatiin pirauttamalla pari päivää myöhemmin. Ja tietenkin kun toinen tekee vuorotöitä ja toinen on toimistorottana, niin ensimmäinen molemmille sopiva aika oli vasta helmikuun lopulla.Varmaan kullakin toimistolla omat käytäntönsä ja niiden kanssa kun kuitenkin tulee vielä asioitua, niin reilusti soittaa ja kysyy.

Kannan minäkin korteni kekoon, että meillä lähti kanssa paperit Koskelantien PeLaan marraskuun lopussa ja vielä ei ole kirjettä tullut. Kyllä se sieltä tulee:=)Mukavaa kevätpuolta kaikille!mooli

Sossu lupaili, että toinen kotiselvitys olisi valmis mahdollisimman tasan puolen vuoden (min. sallittu aika) jälkeen neuvonnan aloittamisesta. Ja jos nykyinen suunnitelma toteutuu, tapaamisia on yhteensä 4, mikä on Kiinan vaatima minimimäärä. Eipä tämä toinen prosessi todellakaan tunnu minusta raskaalta, itse asiassa se etenee ihan pikapikavauhtia verrattuna ensimmäiseen 2,5-vuotiseen prosessiin! Ja suoraan sanottuna se 2,5 vuottakin olisi ihan ok aika nyt, kun eka lapsi on jo kotona; ei ole kiire minnekään.Kiina on tälläkin kertaa se todennäköinen kohdemaa, mutta mitään emme ole vielä lyöneet " virallisesti" lukkoon.


Koko syksy on ollut vähän matalalentoa, ensin takuttiin viikkoja kotiselvityksen lisäysten kanssa ja sen jälkeen kuukausia lautakunnan lupajonossa. Odotus kuitenkin kannatti, nyt on vihdoinkin lupa takataskussa ja hymy sen mukainen. Alennusmyynneissä en oo pahemmin ehtinyt juosta, kun oon puhelin kuumana yrittänyt keräillä papereita kasaan.Mainna, itsekin tuskailin samaa vertaistukiongelmaa neuvontavaiheessa, onneksi vuosi sitten (?) perustettiin adolaiset-ryhmä, sinne pääsee mukaan jo prosessin alkuvaiheissa. Tässä vielä linkki:http://uk.groups.yahoo.com/group/adolais et/

Toiveikasta uutta vuotta 2006 meille kaikille!Hei, Q-Hullu!Minuakin kiinnostaa, missä PeLan toimistossa asioitte " vain" paperit jättämällä? Siis jos juuri joulun alla teitte päätöksen adoptioon ryhtymisestä, ette varmaan ole ehtineet PeLan alkuinfoon vielä? Meille sanottiin Itä-Suomen (Joensuussa) PeLalta, että alkuinfossa pitää käydä saamassa ne täytettävät paperit ja kun osuin soittamaan marraskuun lopulla jolloin edellinen alkuinfo oli juuri ollut, niin seuraavan ajankohdasta ei ole vielä edes tietoa... Jotenkin siitä alkuinfo-tilaisuudesta on näillä keskustelupalstoilla saanut käsityksen, ettei juuri uutta tietoa tule jos on jo jkv ehtinyt palvelunantajien nettisivuja yms seurata. Eli vähän " keinotekoiselta" tuntuu pitkittää neuvonnan aloitusta sillä, että kerätään riittävä määrä porukkaa kerralla alkuinfoon. Tietääkseni Joensuun PeLassa ei sinänsä varsinaiseen neuvontaan sitten juurikaan jonoa ole.

Mille PeLan toimistolle palautit paperit? Me palautettiin täällä pääkaupunkiseudulla perhelomake marraskuun loppupuolella, eikä sen jälkeen ole mitään kuulunut. Olenkohan ymmärtänyt ihan väärin, kuvittelin että he ottavat yhteyttä sitten kun paperit on käyty läpi, vai pitäisikö itse alkaa kysellä perään...Missä muuten adoptioneuvontavaiheessa olevat ihmiset keskustelevat? tämä palsta on aika hiljainen, ja moneen keskustelupalstaan tuntuu pääsevään mukaan vasta kun maavalinta on tehty.

Kuten jo aiemminkin jonnekin tänne kirjoitin, saimme joulukuun alussa lapsiesityksen 3v pojasta Filippiineiltä ja olemme olleet ihan sekaisin riemusta ja suunniteltu hurjasti elämää ja hakumatkaa. Nyt jo vähän on elämä rauhoittunut, kun ollaan saatu lapsen huone aika hyvään jamaan ja jouluna oli muita kiireitä. Kovasti odotellaan kutsua hakumatkalle, matkaa lupailtiin tammikuun puolelle. Toivottavasti tieto pitää paikkansa!

Enpä ole kerennyt kirjoittelemaan pitkään aikaan. Joulukiireitä oli ja kävimme ennen joulua viikon etelänmatkalla ja sitä ennen oli perheen sisäisiä aika ikäviäkin tapahtumia. Mutta nyt on lomalla levätty ja joulu on ohi ja arki taas alkanut. On kyllä tullut parina päivänä käytyä tuolla alennusmyynneissä ja nyt on joululahjarahatkin tuhlattu.Adoptiokin on ollut lähiaikoina lähes kokonaan poissa mielestä. Neuvonnanhan me aloitimme kesäkuussa ja syksyllä oli pari neuvontakertaa. Marraskuussa oli kotikäynti, joka sujui oikein mukavasti rupatellessa. Eikä neuvonnan antaja edes katsonut kaikkiin huoneisiin, kunhan vain juttelimme. Seuraava neuvonta onkin jo parin viikon kuluttua. Sen jälkeen on vielä muutama neuvontakerta jäljellä, jotka toivon mukaan saisimme käytyä kevättalven aikana. Ehkäpä saisimme sitten alkukesästä lupahakemuksen lähetettyä lautakunnalle.Maavalinta on edelleenkin avoin. Pitäisi pikkuhiljaa alkaa päättämään kohdemaa, koska olisi hyvä, jos tietäisimme maan ennen kotiselvityksen tekoa. Vahvimmat vaihtoehdot edelleenkin ovat Kiina ja Etelä-Afrikka, joten todennäköisesti jomman kumman niistä valitsemme. Mutta kyllä Venäjä ja Intiakin vielä ovat harkinnan alla. On kyllä todella vaikeaa päättää.... mutta onhan tässä vielä muutama kuukausi aikaa miettiä!Toivottelen teille kaikille oikein hyvää Uutta Vuotta!!!Allekirjoittanut on seurannut lähinnä yhden kohdemaan keskustelupalstaa. Pääsi sinne vaikka valinta ei ole vielä ajankohtainen (mutta vahva aavistus...) Itse en vielä kovin aktiivisesti ole osallistunut keskusteluihin. Toisaalta eipä ole tuntut olevan tarvettakaan.

Tuo verkkoklinikka on aina jotenkin etonut, joten sitä pyrin välttämään. Mutta tuohon adolaisiin voisin käydä tutustumassa.

Q-Hullu:

Lainaus:


Allekirjoittanut on seurannut lähinnä yhden kohdemaan keskustelupalstaa. Pääsi sinne vaikka valinta ei ole vielä ajankohtainen (mutta vahva aavistus...) Itse en vielä kovin aktiivisesti ole osallistunut keskusteluihin. Toisaalta eipä ole tuntut olevan tarvettakaan.

Tuo verkkoklinikka on aina jotenkin etonut, joten sitä pyrin välttämään. Mutta tuohon adolaisiin voisin käydä tutustumassa.
**** Verkkiksessä ja muissa anonyymeissä palstoissa on aina se ongelma, että sinne voi kuka vaan kirjoitella mitä vaan ja siksi keskustelun tasokin on aina välillä sen mukaista :o) Adolaisissa ja kohdemaiden omissa palstoissa esiinnytään aina omilla nimillä jne joten niihin kannattaa liittyä mukaan, kun pääsee. Ainakin E-Afrikka palstalla meillä on käytännössä päässyt mukaan, kun kohdemaa on valittu (tai se on varma, kotiselvitys valmistumassa jne...) Tämä siksi, että noilla palstoilla on usein paitsi tietysti ihmiset omilla nimillään, myös mahdollisesti valokuvia ja muuta sellaista tietoa, jota ihmiset eivät halua suoraan kaikkien tarkasteltavaksi.Mutta Adolaiset on ainakin oivallinen paikka neuvontavaiheessakin oleville! Mukaan vaan :o)Toivo: minäkin tein eilen jälleen kerran löytöjä alesta, vielä kiinnostaisi käydä tutkimassa tarjontaa... seuraavat alet on vasta niin pitkän ajan päästä. Tosin eihän nämä alet ole vielä ohi, vaan koko ajan hinnat laskee, koot vain tahtoo mennä.mainna:

Lainaus:


Mille PeLan toimistolle palautit paperit? Me palautettiin täällä pääkaupunkiseudulla perhelomake marraskuun loppupuolella, eikä sen jälkeen ole mitään kuulunut. Olenkohan ymmärtänyt ihan väärin, kuvittelin että he ottavat yhteyttä sitten kun paperit on käyty läpi, vai pitäisikö itse alkaa kysellä perään...Kun me palautimme perhelomakkeen, niin sitten vain odotimme ja jossain vaiheessa tuli meille kirje, jossa oli työntekijän nimi jolta voimme varata ensimmäisen neuvonta-ajan. Eli teidän täytyy varmaan vaan odotella, jospa se kirje tulisi tammi- tai helmikuussa.

Missä muuten adoptioneuvontavaiheessa olevat ihmiset keskustelevat? tämä palsta on aika hiljainen, ja moneen keskustelupalstaan tuntuu pääsevään mukaan vasta kun maavalinta on tehty.


On totta että tämä palsta on ollut nyt tosi hiljainen, mutta syksyllä täällä oli välillä vilkastakin kirjoittelua, vilkkaampaa kuin verkkoklinikan sivuilla. Nyt lähiaikoina taas näytti siltä että siellä oli enemmän keskusteluja.Minusta täällä on ihan hyvä keskustella, meidän pitää kaikkien vaan yrittää olla ahkerampia kirjoittajia.

Täällä on paljon vasta neuvontaa aloittelevia tai siinä olevia. Mukana on myös jo adoptoineita joilta voi kysyä neuvoa.

Meillä on jo kotikäynti ohi ja se oli muistaakseni kolmas tapaaminen. (Ei oikein muista enää kertoja, tärkeämpää on ollut se että asia etenee ja asioita on saanut käsiteltyä työntekijän kanssa.)

Mukavaa vuodenvaihdetta ja hyvää uutta vuotta kaikille palstailijoille!

(juhlikaa turvallisesti!)Seuraava, kolmas, neuvontakerta on parin viikon päästä, ja sitä seuraavan on määrä olla kotikäynti + kotiselvityksen tarkistus. Odotan jatkuvasti sitä suurta katastrofia tapahtuvaksi, joka viivästyttää tätä prosessia. Ensimmäisen prosessin aikana isäni kuoli, minut lomautettiin työstä ja muutimme uuteen asuntoon. Tämän prosessin aikana ketään ei ole kuollut, freelance-ura ottaa ilmaa siipien alle eikä tunnu olevan tarvetta muuttaa... VIELÄ! :)Nyt jos tuon Toukan vielä saisi nukahtamaan iltaisin ilman 1,5 h taistelua, olisin täysin tyytyväinen elämääni.

toka prosessi nyt siihen vaiheeseen, että ollaan lautakunnan lupajonossa hännillä, varmaan voisi toivoa lupaa joskus helmikuulla...?

Mutta kovasti jo sisarusta toivottaisiin, koko perhe.Tsemppiä kaikille ja hyvää tulevaa vuotta!

Joulun alla tehtiin päätös prosessin aloittamisesta. Hankittiin tarvittavat paperit ja toimitettiin samantien PeLa:n toimistolle. Ensimmäinen neuvonta-aika helmikuun lopussa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat