Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Olen täällä viime päivinä lueskellut näitä maitoallergiajuttuja...mut silti kaipaisin vastausta. Käytin lasta (puolivuotias) lääkärissä, yksityisellä, ihan muun asian takia ja tulin sitten maininneeksi yölevottomuuksista...on koko ikänsä nukkunu ihan hirmu huonosti. Sekä masuvaivoista oli puhetta. Imetin 5 kk ja sitten loppui, siirryttiin naniin ja velleihin. (lähinnä peruna-porkkana ja maissi) Kiinteitä kokeiltu mut hitaanlaisesti edistyy.Niin....eksyin aiheesta :) ajattelin et kunhan imetys loppuu, saattas noi mahavaivatkin vähentyä.Mut eipä oo ainakaan öihin tullut paljoakaan muutosta..vaavi tahtoo olla myös sellainen herkästi tympääntyvä, en tiiä kitiseekö iham muuten vaan va onko kipeä. Ei ollu edes aikasemmin tullu mitään allergiamahdollisuuksia mieleenkään koska isosiskolle on sopinut kaikki ruoka-aineet mitä on kokeiltu.Siinä jutustellessa lääkäri vaan heitti että kannattais kokeilla soija-tuttelia...käski hakea apteekista kokeeksi paketin :) ja jos auttais niin sit palattas uudestaan asiaan. Toisaalta tietenki helpottas jos asiaan saatas muutosta korvikkeen vaihdolla mutta aika toisella kädellä heitetty idea kun niitä maitoja nyt sitten on niin miljoona apteekissakin. Tuli jo mieleen et luovutanko ja kun vauva on vuoden niin siirrytään sitten johonki muuhun jos ei tavallinen maito passaa...jotenki turhauttavaa kun ite on niin pöllö näissä asioissa ja lääkäri ei oikein kunnolla neuvonut alkuun. Laitoinkin sähköpostia mut ei oo viel vastausta kuulunut.Ostin sitten tuota soija-tuttelin nimellä olevaa..ja ainakin ensimmäien yö meni loistavasti (mahtoi olla sattumaa :))...nukkui ilman kitinöitä loppuyöstä jo varmaan 6 tuntia putkeen ja tuota ei oo koskaan ennen tapahtunut.Jos joku vielä jaksais antaa neuvoja ja kokemuksia niin oisin enemmän kuin kiitollinen!Jotenki tuntuu et pelkkä maito tän ikäisellä.....ehkä vois antaa jotai muutakin.Tai sitten ei..onneksi huomenna neuvola,jospa saisin tukea sieltäkin.Erittäin sekava viesti kun lapset riekkuvat ja raakkuvat vieressä...:)

Kommentit (6)

Kyllä kaikkia apteekin korvikkeita saa ostaa ilman reseptiä, ne vain tulevat kovin kalliiksi, kun niistä ei saa sitä KELAn korvausta. Mutta tosiaan altistuksen ajaksi pitää ostaa korvike omaan piikkiin ja lääkäri kirjoittaa lausunnon KELALLe jos maitoallergia varmistuu.Jos näyttää että teidän vauva pärjää pelkällä maidolla altistuksen ajan eli noin 1-2 vk, suosittelisin jättämään kiinteiden syömisen pois, sillä ne voi sotkea altistuksen tulosta. Minun kaverini vauva oli myös puolivuotias altistuksen aikoihin ja lääkäri suositteli tekemään näin. Eli pidät reilun viikon vauvaa soijatuttelilla ja kirjaat tarkasti kaikki kakat, nukkumiset, mahanpurut jne ylös. Sen jälkeen siirryt takaisin maitopohjaiseen korvikkeeseen ja tarkkailet jälleen samoja asioita. Jos soijamaidon aikana yöunet paranee ja muutenkin masuvaivat vähenee ja maitopohjaiseen siirryttäessä tulevat takaisin, on vauvalla melko varmasti maitoallergia. Mutta myös sellainen on mahdollista, että vauvasi allergisoituu soijalle, joten sitäkin kannattaa seurata. meidän pojalle soijatutteli ei passannut, kakat meni aivan ruikulille, kuten myös peptiidituttelista joten nutrijunioria juodaan tällä hetkellä.

juu totta kai kaikki maidon proteiinia sisältävät on jätetty pois...sen tiesin jo itsekin. Nyt on kuitenki annettu pelkkää korviketta (soija) pari päivää..mietin vaan et kärsiikö mun edes muuta antaa, hedelmää?!No ehkäpä annan vasta parin päivän päästä, eihän tuo oo mitenkään nälkäsen oloinen edes.Siis " maidolla" pärjätään edelleen..Sitä vain ihmettelin ku olin luullu et kaikki apteekin korvikkeet ois vain ja ainoastaan reseptillä ostettavia..no saimpahan tuota soija-tuttelia kun kauniisti pyysin :) mutta kävi tässä ilmi et pitäs hakee toinenkin paketti....Sen tiiän et kelalle pitää lääkärin kirjottaa se lausunto et kela korvaa mut jos haluaa muutaman päivän (lääkärin määräyksestä) kokeilla jotain niin saako sen ilman reseptiä apteekista vai ei?Kun ei se kirjottanu mitään lappusia.....en oikeesti oo koskaan tuntenu itteäni näin hölmöksi?! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos siirryt Soija_tutteliin, sinun pitää karsia KAIKKI muukin maidon proteiineja sisältävä siis pois ruuista, ei siis mitään voisilmiä puuroon tms. Pelkkä mahdollisen allergeenin vähentäminen ei riitä jos muualta tulee sitä allergisoivaa, eli ei enää sitten esim tuttelivellejä, nehän on tehty maitoon. Joka ainoa tuoteseloste pitää tutkia, ei jugurttia, rahkaa, viiliä. Ja kokeilua on kokeiltava ainakin 2 viikkoa. Ihmeen huonosti on lääkäri ohjeistanut. Mutta ennenkaikkea parempaa vointia pikkuiselle!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat