Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

lapsellani (3-v) epäillään maitoallergiaa lievän atooppisen ihottuman ja vatsakipujen takia.Selvää on jo, että maito, jugurtit, viilit ja jäätelö alkavat lähes välittömästi niitä nautittuaan koskea hänellä mahaan, eikä hän itsekään ole niitä halunnutkaan enää puoleen vuoteen.Siis kun jäätelökään ei kelpaa, aloin jo huolestua tosissaan!Laktoosi-intoleranssia ei ole verikokeen mukaan.Se, mitä nyt ihmettelen, on että hän tuntuu kuitenkin vatsakivuitta kestävän maitotuotteita kypsennetyissä ruoissa,esim munamaito makaroonilaatikossa ei aiheuta väänteitä, pientä kaasuilua korkeintaan....siis tiiviisti kylmät maitotuotteet ei käy, mutta kypsennetyt sopivat paremmin.Voiko tämä nyt muka olla maitoallergiaa, vai onko sitä eriasteisina eri ihmisillä?

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuumennuksessakin maidon rakenne muuttuu. Lakt-int. ei välttämättä näy verikokeissa, joten kaikki on kokeiltava mikä käy ja mikä ei.

Esim. siis maitotuotteista hapanmaitovalmisteet ja erilaiset maitoproteiinia sisältävät maidot. Ja käsittely sekä kypsennys voivat auttaa allergista sietämään jotain tuotetta.Tiedän monta maitoallergsista lasta, jolle sopii esim. hapanmaitovalmisteet, mutta ei juotava maito minkäänlaisena. Allergioita on eriasteisia, tämäkin on merkki siitä.

kun siihen tutkimukseen mennään?vai voiko kyse kuitenkin olla laktoosi-intoleranssista, vaikka verikoe muuta väittikin?Minäkin nimittäin olen siinä uskossa, että maitoallergikko ei siedä maitoproteiinia missään muodossa, vähänkään.

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat