Seuraa 

Vauvalla 6 kk todettiin juuri rs-virus. Meni sunnuntaina tukkoseks ja tänään alkoi enemmän yskimään ja räkä vuotamaan. Suppoja oon laitellu. Kuumetta ei ole mutta krohisee. Onko apteekissa mitään imemislaitetta tuohon räkään? Siis sellaista jota tällänen tavallinen tumpula osaa käyttää? Onko muilla ollu kuumetta? Kestääkö tauti pitkään? Voiko laittaa ulos nukkumaan? Ei taida muuta kun aika parantaa tän viruksen?

Kommentit (2)

Meillä oli käytössä apteekista ostettu limaimu. Sellainen yksinkertainen putkilo varustettuna kahdella imuletkulla. Toinen omaan suuhun(siitä imetään) ja toinen vauvan nenään tai suuhun riippuen kummasta räkää erittyy enempi. Meillä jouduin ostamaan useamman limaimun kun taustalla oli myös hinkuyskä ja räkäisyys kesti kauemmin.Se limaimu kannattaa joka käyttökerran jälkeen huuhdella keitetyllä vedellä, jotta letkut pysyy auki ja hygienia syistä myös. Huuhtelu onnistuu parhaiten täyttämällä putkilo keitetyllä vedellä ja puhaltamalla vihreään suukappaleeseen, joka on omassa suussasi, tällöin imuletkussa oleva lima poistuu paineella letkusta.Apteekissa kyllä osataan neuvoa vieläkin tarkemmin. Sen imuletkusysteemin hinta oli jotain 2¿ tai vähän yli eli niitä kannattaa ostaa pari varastoon.Vielä siitä nukuttamisesta ulkona: itse en uskaltanut jättää lastani vahtimatta nukkumisen aikana vaan nukutin hänet sisällä ja seurasin hengitystä ja kävin nostamassa yskän tullen hänet pystyyn, jotta lima ei tukkisi hengitysteitä. Itkuhälyttimen kanssa voit tietenkin kokeilla, mutta liian kylmään ei tietenkään sairasta lasta kannata nukkumaan laittaa.Viruksen kestosta en osaa sanoa, koska meillä hinkuyskä jatkui vielä monta kuukautta rs-viruksen jälkeen ja näistä kahdesta taudista seurasi vuoden kestänyt korvatulehduskierre jolloin tytär oli räkäinen koko ajan. Toivon mukaan te ppääsette vähemmällä.

Myös ihan marketeissa myydään nenäfriidoja. Meillä sellainen ollut käytössä nyt muutaman päivän kun neiti oli kipeä. Meillä lääkäri sanoi että mielummin nukuta ulkona JOS ei ole kuumetta. Vauvan on helpompi hengittää ulkona, ei tietenkään kovassa pakkasessa. Meillä ei tosin kyseessä rs-virus vaan ihan tavallinen lentsu. Ei käyty edes lääkärissä, soitin vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat