Seuraa 

Olemme muuttamassa Dubaihin kahdeksi vuodeksi 3kk ikäisen esikoisemme kanssa. Olisko mitään erityistä mitä pitäisi ottaa huomioon? Onko siellä mitään suomalaisten äitien tapaamisryhmää, kaikenlaisia ryhmiä siellä tuntui olevan kun kävimme paikkaan tutustumassa. Mites vauvan vaatetus tai auringonsuojat? Jos täysimetysvauvan ruoka loppuu, siis maidontulo tyssää, korviketta saa kai ainakin niistä isoista marketeista? Mites siellä kehtaa imettää julkisissa paikoissa, ei tullut katsottua mahdollisia lastenhoitohuoneita ostoskeskuksista? Niin ja vielä matkarattaista, huomasin niitten olevan siellä paljon suomen hintoja halvemmat, onko siellä jossain joku iso lastentarvikekauppa. Rattaita löysin kyllä useasta paikasta.Tässäpä aluksi pari kysymystä, kiitos!

Kommentit (14)

Kunpa minäkin pääsisin taas siellä käymään!!!

Juuri tänään ajattelin, että vuoden päästä voisin ehkä tulla uuden vauvan kanssa käymään, kunhan on syntynyt ja hieman kasvanut...Mutta toivottavasti nähdään taas Suomessa ensi kesänä, terkkuja lapsille!

Ei liity mitenkään vauvoihin, mutta jos joku asiasta tietävä voisi vastata kuitenkin.. Eli koskee koiraa Dubaissa. Missä siellä voi olla koiran kanssa, onko mitään aluetta jonne voi mennä, esim. koirapuistoa ei varmana ole mutta jotain. Jos teistä jollain koira tuotu Suomesta mukaan, niin minkälainen paperisota oli?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta sen verran olen oppinut koiran kanssa elämisestä, että ei ehkä ihan helpoin paikka, ainakaan Suomessa asumisen jälkeen. Arabithan ovat sitä mieltä, että koirat ajavat hyvät henget pois talosta eivätkö ole erityisen koirarakkaita. Mihinkään puistoihin ei saa viedä koiraa ja rannoille on kiellettyä viedä koiraa. Koirapuistoista en ole kuullut, mutten usko niitä olevan. Usein köntsät jää keräämättä kaduilta ja se lisää paha verta entisestään :(Asuinaluetta hankkiessa kannattaa miettiä sellaista aluetta, jossa on ulkoilutusmaastoja. Ainakin tämä Emirates Hillsin alue (Meadows, Lakes, Springs...) on siitä mukavaa, että koirankin kanssa viihtyy. Luulisin myös, että esim. Arabian Ranches ja ehkä Gardenskin voisivat olla mukavia.Olen itsekin harkinnut koiran hankkimista, mutta tämä koiravastaisuus vähän jarruttaa hinkua. Ehkä sitten kun ollaan Suomessa takaisin :)Toivottavasti paperiasiatkin selviävät!

Kannattaa muuten ostaa ensitöiksi Dubai Explorer-kirja (myydään kaikissa kirjakaupoissa). Siellä on musta ohjeita eläimen maahantuontiin liittyen.Terkuin Hermonie


Tosiaan Dubaissa on valtaisan lammin vuoden ympari. Talvella ilmasto on tosi mukava, mutta kevaasta syksyyn aurinko on polttava ja ilmankosteus etenkin syksylla saunamaisella tasolla. Siten lapsien kanssa sita tuppaa hengailemaan sisatiloissa, eli ostareilla ja niiden leikkipaikoilla, Modhesh Fun Cityssa kesaisin, vuorotellen eri aitien kotona... Kylla sita keinot keksii. Mina olen asunut jo vuoden poissa Dubaista (nyt Kanadassa), mutta silloin ainakin keskiviikkoisin suomalaisaidit tapasivat puistossa lahella Dubai Internet Citya. Omelia osaa kertoa lisaa, jos on vaan naita lueskelemassa :) .....Te olette varmaan tyokomennuksella ja sita myoten, ellei jo ole, kannattaa ruinata tyonantajalta jasenyys jollekin beach clubille, niin saa vahan puuhaa kotitouhujen lomaan. Jasenyydet paremmille klubeille on aika tyyriita ja siten tyonantajat usein tulevat vastaan.Meidan pikkuneiti syntyi American Hospitalissa, jonka hoitoa voin lampimasti suositella tarvitessanne laakaria tai hoitajaa niin pikkuisellenne kuin itsellennekin.Dubaissa on helppo pitaa hauskaa, syoda vaikka joka paiva ulkona kun se on paljon edullisempaa kuin Suomessa (toki riippuu paikasta), kodinhoitajan saa samaten edullisesti, mutta tassa kohtaa kannattaa kysella ympariinsa referensseja - rikkaa rokassa ei kannata valita.Kaksi vuotta hujahtaa noin vain, joten jos vain voitte, matkustelkaa ihmeessa ympariinsa UAE:ssa, Omanissa ja muissa lahimaissa. Nuo retket tulette aina muistamaan.

Jonna, laitan sulle viestia heti kun ehdin. Nyt taalla on 5 paivan loma, joten menemme tukka putkella koko perheen voimin aamusta iltaan paikasta toiseen.

Ras-mam, ei muuta kuin tanne vaan, aina oot tervetullut :) Sullekin laitan ihan heti viestia.

Moikka,Meillakin maan vaihto saattaa tulla ajankohtaiseksi piakoin.

Onko teilla Dubain suomalaisilla tapana ottaa kodinhoitajaa-lastenhoitajaa vaiko onko teilla au paireja? Millaisia kokemuksia hoitajien tasosta teilla on? Meilla 2 lasta, 1 ja 3v.

Taloista olisin viela kiinnostunut. Asuuko valtaosa expateista ns. suljetuilla asuinalueilla villoissa joissa omat faciliteetit vai onko siella kaupungin ytimessa asuminen suositumpaa. Minkatasoisia talot ovat? Esim. 3mh talon vuokrataso keskimaarin?Kiitos oikein paljon jos viitsitte vastailla!T:Jkap

...heti kun oleskeluluvat yms. ovat kunnossa. Olemme tulossa pre-visiitille parin viikon päästä, ja kysyisinkin teiltä, esim. Omelialta, että millainen asuinalue tuo Arabian Ranches on? Asuvatko kaikki suomalaiset tai ylipäätänsäkin expaatit Jumeirah:ssa? Näin vain netistä asuntoja katsellessani huomasin, että Arabian Ranches:ssä on kivannäköisiä taloja ja taitavat olla hinnoiltaan edullisempia kuin Jumeirah:ssa. Meille olisi tärkeää löytää joku paikallinen rivari tai omakotitalo sellaisesta paikasta, ettei minun tarvitsisi kulkea kauheaa matkaa ystävien luo ja tapaamisiin yms. Ja jos löytyisi joku paikka, josta voisi esim. kävellä lähikaupalle, niin sekin olisi hienoa. Löytyykö tällaisia asuinalueita?Me emme huomanneet neuvotella sopimukseemme mitään beach club -jäsenyyttä. Kuuluvatko kaikki tällaisiin? Mitä etua niistä on verrattuna ihan tavalliseen rantalöhöilyyn?Huh, pää on täynnä ajatuksia ja hoidettavia asioita, mutta oi että odotan innolla Dubaihin muuttoa! Ihanaa kun ei kohta tarvitse pukea miljoonaa kerrosta vaatetta lasten päälle ulos lähtiessä...! :-)

Tervetuloa tänne aurinkoon!Täällä alkaakin olla tosi paljon suomalaisia ja mukava että koko ajan tulee lisää.

Suomalaisilla äideillä ja lapsilla on aika paljon yhteistä puuhaa, joka toinen sunnuntai on leikkipiiri eli koko lössi ahtautuu jokaisen kotiin vuorotellen leikkimään. Vuoroviikoin on aamukahvit jossain kahvilassa sunnuntai-aamupäivisin. Tiistaisin on Suomi-koulu yli 3-vuotiaille ja keskiviikkoisin tapaamme Safa Park 2:ssa noin klo 15 eteenpäin. Muina päivinä tapaamme muissa merkeissä jos siltä tuntuu.Kyllä täällä voi nainen yksinään liikkua, päivin ja öin. Aika harvinaista, että jotain sattuisi, mutta toisaalta mitä vaan voi sattua missä vaan.Ihan vaan pikaisesti ehdin vastata viestiisi, nyt taidan lähteä uutta vuotta vastaanottamaan. Hyvää uutta vuotta 2006 ja tervetuloa Dubaihin!Jos haluat kysellä tarkemmin joistain asioista (esim. voin kertoa miten Safa kakkoseen löytää, on uusi puisto eikä välttämättä näy vanhoissa kartoissa), niin laita tänne sähköpostiosoitteesi, niin mielelläni autan asioissa. Itselläni on koko nimen omaava osoite enkä tähän hätään ehdi/jaksa anonyymiä osoittetta ottaa netistä.Terkuin OmeliaP.S. niistä lastentarvikkeista... täällä on tosi hyvä kauppa nimeltään Babyshop (ja on niitä muitakin hyviä liikeitä, tuo tuli ekaksi mieleen), sieltä saa kaiken tarvitsemansa. Carrefourista ja Giantista saa sitten ruokapuolta. Maitojauhetta saa kaikkialta, mutta valmiit maitotetrapakkaukset ovat kiven alla ja kalliita. Purkkiruokiakin saa aika hyvin, mutta lähinnä hedelmiä; marjoja tosi vähän tai ei ollenkaan. Liharuoista lähinnä kanaa ja nautaa, kalapurkkeja joskus ja sikaa ei luonnollisesti ollenkaan. Jos teillä on kontti tulossa, niin lastaa se täyteen purkkeja (siis jos niitä aiot lapselle syöttää), täällä pienet hedelmäsosepurkit maksaa melkein euron kipale ja isommat purkit lähemmäs kolme euroa.


Ihan nopeat pari rivia.....Korviketta saa joka paikasta, paras paikka ehka ostaa on Carrefour. Mina ostin vaunut Mothercaresta, joka loytyy suurimmilta ostareilta (City Centre jne) ja imetyshuoneita on kaikilla paremmilla ostareilla. Joissakin puistoissa on " naistenaika" jolloin puistossa ei edes ole muita kuin naisia ja lapsia.Hyvin te parjaatte, nou hata :)

Jos joku voisi laittaa ne ohjeet sen puiston löytymiseen. Muutamme noin kuukauden päästä, jahka saamme asunnon ensin hankittua ja koiralle paperit. Osaako muuten joku kertoa tuosta koiran tuonnista. Ohjeiden perusteella pitää eka hankkia suomesta terveystodistus ja myös kohdemaan maahantuontilupa.Jonna ja Kerttu 3kk

jonna.vayrynen@hotmail.com


Villa-alueet eivat ole Saudien tapaan suljettuja, mutta tosiaan tiiviimpia yhteisoja kuin kerrostalot. Useat asuvat villassa niiden tarjoaman ulkotilan ja usein uima-altaan/tenniskentan tms vuoksi. Sitten ovat kerrostalot, joista uudemmat ovat tosi siisteja ja niissakin on kuntosalit, uima-altaat jne. Hinta riippuu taysin villan kunnosta, iasta ja sijainnista. Colliers International ja useat rakennuttajat (Emarat, Nakheel jne) valittavat molempia, eli villoja ja huoneistoja. Vuokrataso on noussut sitten viime vuoden satojakin prosentteja, joten maallikon on turha edes arvailla... Villasta kuitenkin maksaa herkasti yli 100 000 dhs/vuosi samaten kuin paremmista huoneistoista.Paljon on tapana ottaa kodinhoitaja vahintaan siivoamaan kerran pari viikossa, mutta Dubaissa se on parhaimmillaan niin halpaa, etta sita intoutuu ottamaan kodinhoitajan, joka tulee joka paiva :) Me maksoimme 700 dhs/kk siita, etta kodinhoitaja tuli 6 pv/vk siivoamaan ja auttamaan ruuanlaitossa. Perjantait ovat aina vapaat ja me tarjosimme aina ruuan. Me emme halunneet kokopaivaista kodinhoitajaa joka olisi nukkunut myos meilla, koska emme olleet siihen tottuneet.Kiitos vastauksesta. Kävimme tutustumassa paikkaan muutama viikko sitten ja nyt se muutto sitten tulee ens kuun lopussa. Voisko joku vielä tarkentaa sen puiston, missä suomalaiset tapaavat. Internet city tulee olemaan lähellä asuntoamme.Itselleni jäi paikasta todella positiivinen mielikuva, lähinnä muita ihmisiä kauhistuttaa paikka, jossa naiset eivät voi yksinään liikkua. Eikös siellä lähestulkoon samanlaista elämä ole kuin Suomessa tuoan asian suhteen?

-hilleri-:

Lainaus:


Olemme muuttamassa Dubaihin kahdeksi vuodeksi 3kk ikäisen esikoisemme kanssa. Olisko mitään erityistä mitä pitäisi ottaa huomioon? Onko siellä mitään suomalaisten äitien tapaamisryhmää, kaikenlaisia ryhmiä siellä tuntui olevan kun kävimme paikkaan tutustumassa. Mites vauvan vaatetus tai auringonsuojat? Jos täysimetysvauvan ruoka loppuu, siis maidontulo tyssää, korviketta saa kai ainakin niistä isoista marketeista? Mites siellä kehtaa imettää julkisissa paikoissa, ei tullut katsottua mahdollisia lastenhoitohuoneita ostoskeskuksista? Niin ja vielä matkarattaista, huomasin niitten olevan siellä paljon suomen hintoja halvemmat, onko siellä jossain joku iso lastentarvikekauppa. Rattaita löysin kyllä useasta paikasta.Tässäpä aluksi pari kysymystä, kiitos!
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat