Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

4v tytöllä ollut nyt n 3vkoa raju yskä öisin...

pullon verran yskänlääkettä on mennyt mutta mitään vaikutusta ei tunnu olevan...

Päivällä lapsi ei oikeastaan yski, ei ole nuha, eikä kuumetta!

Hetki siitä kun lapsi on mennyt nukkumaan alkaa tauoton kova yskiminen ja sama yskimis kohtaus saattaa jatkua monta tuntia.

Tiedän että liikkeellä on sellaista flunssaa missä on kova yskä mutta miks lapsi i oireile muulla tavalla eikä kuumeile???

Onko kenenkään muulla lapsella ollut samaa ja menikö itsestään ohi vai pitikö syödä antibioottia?

-huomenna mennään lekuriin näillä näkymin kun vauvalla on neuvola ja pyydän et tutkii kans tän isomman tytön...

Kommentit (9)

alkoi yskimisen toissapäivänä. Päivällä se kuulosti ihan vähäiseltä yskältä, mutta illalla kun oli nukkunut noin tunnin, heräsi yskimään tosi kovasti. Yskä oli sellaista syvää ihan niin kuin iso koira olis haukkunut eikä happi kulkenut kunnolla. Mies käytti päivystyksessä ja antoivat jotain spiralla että hengittäminen helpottui. Ilmeisesti kyseessä oli kurkunpäätulehdus johon käskettiin kotona antaa ensiapuna kylmää ilmaa. Niin, siis lapselle vaatetta päälle ja pihalle :-) Pahin on jo helpottanut ja edelleen yskä on pahempaa yöllä. Ilmeisesti makuuasento tekee tämän. Viime yönä nousi myös kuume ja tämä päivä on mennyt nukkuessa.

Pikaista paranemista kaikille flunssaisille taaperoille! meillä köhii myös 1,5v poika....

alle 3-vuotiaamme on yskinyt pari yötä niin että välillä yökkää kun yskä vaan jatkuu ja jatkuu. Toissa yönä soitin jo neuvovaan lääkärinumeroon mitä tehdä, kun tuntui ettei toinen pysty hengittämään yskänsä keskellä. Käskivät antaa höyryhengitystä ja kostuttaa makkarin ilmaa joko ilmankostuttimella tai kastamalla paksuja pyyhkeitä veteen ja ripustamalla ne lähelle sänkyä. Meilläkin tämä vaiva on ollut vaan yöllä, päivällä ei kuumetta, jonkun verran nuhaa. Käytiin sit eilen lääkärissä ja kävi ilmi että antamani yskänlääkw (Ventoline) ei ollut tähän yskään sopiva, koska se vaan suppistaa keuhkoputkea, joka ei ollut meidän herralla tukossa. Saatiin rauhoittavaa yskänlääkettä, muistaakseni nimeltään Redol Comp tai jotain sinnepäin ja käskyn antaa illalla kipulääkettä. Eilen otettiin maksimiannos yskänlääkettä, 3 kertaa päivän aikana, ja illalla vielä lisäksi Panadolia, ja ihanuus ja autuus, poika nukkui koko yön, yski kyllä joskus viiden aikoihin jonkun verran, mutta ei herännyt siihen. eli voi olla vaan tätä liikkeellä olevaa virustautia lievempänä.

Tosin meillä oli sitten jo eilen illalla myös 39 kuumetta, eli taisi olla vain alkusoittoa flunssalle se yskiminen... voipi olla että antibioottia vielä jossain vaiheessa tarvitaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iltaisin ennen nukkumaan menoa olen tuulettanut reippaasti huoneen. Lapsi tietenkin lämpimästi peiton alla..:-) Lisäksi laitoimme lämmityksen melkein kokonaan pois päältä. Auttoi meillä ainakin jonkun verran.

3-v yski joulun aikaan öisin niin rajusti että oksennus tuli useamman kerran yössä. lääkäri totesi märkäisen korvatulehduksen, märkäerite valuu yöllä nieluun ja aiheuttaa yskän.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat