Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän tyttö on 1v6kk ja oli yksinkertaisesti pakko kääntää turvaistuin kasvot menosuuntaan. Harmittaa kyllä ja tiedän, että olisi paljon turvallisenpaa pitää toisin päin. Tuntui, että tyttö oli polvet suussa koko ajan istuessaan ja istuimeen laittaminenkin oli tosi hankalaa. Omasta mielestä meidän auto on ihan tilava, -99vm. Miten teillä muilla?

Kommentit (17)

eikä meidän automalliin tarkoitettua istuinta edes voi asentaa selkä menosuuntaan päin. Silti uskon että on ihan riittävän turvassa tässäkin. Meillä iso auto, joten ainakaan ei tarvitse pelätä että pelti rutistuisi niin paljon että sen takia kävis tytöllä kolarissa tila ahtaaksi. Syynä juuri tämän mallisen turvaistuimen hankintaan oli että muuntyyppisiä ei pysty asentamaan etupenkille.

Meidän poika oli todellakin polvet suussa turvaistuimessa ja valitti koko ajan eikä viihtynty ollenkaan. Nyt automatkatkin sujuu paljon rattoisammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suositus onkin, että niin kauan kuin hyvin mahtuu, mielellään 3-vuotiaaksi. Turha sitä lasta on sinne penkkiinsä runnoa, jos ei kunnolla mahdu. Järki käteen vaan!

Turvaistuimen ja selkänojan väliin jää sen verran tilaa että jalat mahtuvat hyvin. Kun ostimme istuimen vanhempi tytöistä oli 4,5-vuotias ja hänkin olisi mahtunut siihen vielä, ei tosin enää mitenkään mukavasti.

Etupenkit on niin edessä kun vaan ikinä pystyy laittamaan, ja jalat eivät mahdu olemaan kun sykkyrässä. Monet istuimet kokeiltiin, mut pakko oli sitten laittaa lopulta kasvot menosuuntaan kun istunmyyjäkin totesi, että ei mahdu poika kyytiin.

Meillä on lapsi 2 v 3 kk, 95 cm ja istuu selkä menosuuntaan Britaxin Two-Way Elitessä. Mahtuu istumaan vielä ainakin kymmenen senttiä pidemmäksi, arvioisin.Hän istuu jalat koukussa polvet sivuille osoittaen. Se ei kuitenkaan ole turvallisuusriskinä verrattavissa istuimen kääntämiseen, joten olemme jatkaneet lapsen istuttamista näin päin. Hänellä ei ole epämukavaa istuimessaan tai ainakaan hän ei anna mitään merkkiä sellaisesta.

mutta penkki on jotenkin kaponen. Jos istuinta siirtäisi reunenpaan, se varman putoaa:) Meillä on mazda siis vm-99, mutta mallista en oikein tiedä:)Farmari se on ainakin. Ap.

Vaikka meillä on todella pieni auto (ja vanhakin vielä) ja istuin iso, mahtuu lapsi aivan kepoisasti istumaan siinä vielä selkä menosuuntaan. Ikää on pari kk vajaa 3v ja pituutta noin 95cm. En ymmärrä miten se voi olla niin vaikeaa saada lapsi mahtumaan siihen istuimeen selkä menosuuntaan..

Akta Graco. Oikein on hyvä istuin on kyllä ollut. Tyttö on 80cm pitkä, siis aika pikkuinen kuitenkin. Harmittaa kyllä tämä tilanne. Ap

Meillä on pitkähköllä 2,5 v pojalla (96 cm) Britaxin Freeway ja appiukon Toyota Camryssä poika mahtuu istumaan erittäin hyvin selkä menosuuntaan. Istuin on takapenkillä keskellä ja nojaa etupenkkeihin (niin että eteen mahtuu myös yli 190 cm pitkä miehen veli). Jalkatilaa jää leveydessä ainakin 15 cm, joten hyvin mahtuu pojan jalat siihen myös kengät jaloissa.Jouluna kuljettiin lyhyt matka mun äidin miesystävän Seat Leonilla (varmaan sellainen keskikokoinen auto) ja poika istui samaisessa istuimessaan polvet suussa! Eli jalkatilaa ei jäänyt ollenkaan. Myös sivusuunnassa on paljon ahtaampaa. Ei tietenkään pojalla, vaan mulla kun istuin pojan vieressä.Onneksi liikutaan pääasiassa tolla appiukon autolla (meillä ei ole omaa autoa), niin poika mahtuu vielä pitkään istumaan siellä selkä menosuuntaan. Ja jos joskus ostetaan oma auto, niin siinä on oltava kyllä tosi isot sisätilat.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat