Seuraa 

Eli miten teilla syodaan?Itseani huolettaa kun neuvolasta kaskettiin antaa 120ml mutta meidan neiti ei syo kun ehka 2kertaa paivas 120ml ja muuten sitten 70-100ml.Meilla vauva syo ainoastaan korviketta, Painoa on nyt3300g(syntymapaino 2460g) ikaa on 5vko.

Han syo kerrallaan vain 70-120ml vaihtelee siis tosi paljon?Onko liian vahan?Paiva annokset on noin 500-650ml

Syodaan noin 6 tai 5 kertaa. Heraillaanko teilla viela syomaan oisin ja kuika usein meilla syodaan noin kerran 3-5 valilla riipuen koska nukahtaa.Kiitos jos viitsit vastata

Kommentit (3)

Joskus tosiaan menee enemmän ja toisinaan vähemmän sitä maitoa..Muistelisin, että kun tyttö oli kuukauden ikäinen, meni maitoa 50-80 ml kerralla ja tyttö söi melkein tasan 3 tunnin välein (siinä vaiheessa vielä imetin, mutta sitä määrää en tietenkään tiedä kuinka paljon sai tissimaitoa) Hyvin nopeasti kuitenkin vauva alkoi jo itsekin sitten sylkeä pullon pois, kun masu oli täynnä tai ei huolinut pulloa ollenkaan. Ja jos joskus söikin liikaa, se tuli kyllä pukluna pois.Kannattaa tässä kuunnella sitä omaa vauvaa, ja jos on tyytyväinen pienenkin määrän jälkeen, on todennäköisesti täynnä. Jos sitten joskus taas on itkuinen vielä syönnin jälkeen, vaikka on juonut isonkin määrän, kannattaa tarjota lisää maitoa, jos on kuitenkin jäänyt nälkä.Pissivaippojakin kannattaa tarkkailla eli jos vaipat on märät, on kyllä saanut varmasti tarpeeksi maitoa. Mielestäni kakan määrää ei kannata miettiä, koska pienillä vauvoilla tuo kakkaaminenkin on niin yksilöllistä. Meillä tyttö kakkasi puolivuotiaaksi asti kerran päivässä, jos sitäkään ja toiset tuntuivat siinä vaiheessa kakkaavan väh. 3 kertaa :)

Itse mietin juuri muutama päivä sitten samaa.

Eilen olin neuvolassa ja siellä jossain prosyyrissä luki, että tämän ikäinen söisi n. 600-800 ml päivässä.

Itselläni on kuukauden ikäinen poika. Hän syö juuri tuon verran, joskus enenmmän ja joskus vähemmän. Kerralla syö 70-110ml. Eli aikalailla saman verran kuin sinun lapsesi.

Olimme hetken sairaalassa poikani ollessa 2vkoa pienen tulehduksen takia ja siellä laskettiin laskimella aina se oikea määrä. Eli sen mukaan muistaakseni oli että vauva söisi 1/6 painostaan päivässä. Eli ikä ei niinkään ratkaisisi vaan paino.

Minun vanhin tyttöni söi IKINÄ suurimman annoksensa 120 ml joskus puoli vuotiaana. Yleensä söi max 1dl, ei todellakaan aina sitäkään. Silti kasvoi omilla käyrillään tasaisesti (se ei kyllä neuvolan tätille riittänyt...)Nykyinen neuvolantätini, joka on erittäin mukava ja maalaisjärkinen, sanoi, että hirveän vaikea sanoa tarkkoja lukuja koska kaikki tarvitsevat eri määrän maitoa. Ja joka kerta ei uppoa tosiaankaan sama määrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jostain muistan lukeneeni,että 1-2kk. tulisi saada korviketta 700-1000ml./vrk.

Meillä poika on kohta 7vko. ja syö enimmäkseen 80ml:n kerta-annoksia korviketta.Hyvin on kuitenkin kasvanut painoa jo 5310g.

Meidän neuvola suhtautuu niin kielteisesti korvikkeen antamiseen,etten ole määriä viitsinyt edes sieltä kysyä :(

Eiköhän vauvasi saa ravintoa tarpeeksi,syö pieniä määriä useammin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat