Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vauvamme ei ryömi. Liikkuu kyllä pyörimällä, mutta pääosan ajasta tyytyy tutkiskelemaan kädessään olevia esineitäja seurailevan ympärillä olevien ihmisten touhuiluja. Olin kuvitellut tuon ikäisen jo ryömivän ja tunkevan kaiken suuhunsa. Harvoin vaan mikään ylimääräinenkään uppoaa suuhun. Kyseessä on tosi sosiaalinen pohdiskelija, jolla ei tunnu olevan minkäänlaisia menohaluja. Minkälaisia vauvoja muiden vastaavassa iässä olevat ovat tai ovat olleet?

Kommentit (16)

meidän 7 kk poika saa tänään kypärän kun vauhti on niin kova. On ryöminyt jo 4 kk iässä, kontannut reilun kuukauden ja nyt noussut pari viikkoa tukea vasten seisomaan. On istunut muutaman kerran itse, mutta ei ehdi istuskelemaan kun on niin kova kiire. Sydän kylmänä katsellaan pikku hurjapään touhuja miehen kanssa -- vaaran taju kun ei ole vielä kovin kehittynyt, poika ei esimerkiksi näe eroa taka- ja etuperin laskeutumisella (vaikka sohvalta), joten tarkkana pitää olla... Neuvolassa nauroivat kuukausi sitten pojan konttaillessa villisti ympäri th:n huonetta, että käveleeköhän poika lääkärille kahdeksankuisena, vai meneeköhän sittenkin juosten. Anoppi antoi jo lainaksi kuopuksensa vanhat valjaat mutta vielä koitetaan ilman pärjätä...Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Istui ja konttasi n.9kk. Nousi seisomaan 10kk. Ensiaskeleita odoteltiinkin pitkään eli kävelemään lähti 1,5-vuotiaana. Puhumaan oppi sitten nopeasti, nyt 2-vuotiaana puhuu jo lauseita ja laulaa monta lastenlaulua.

lattialla, pyöri mahallaan ympyrää, mutta ei ryöminyt. Sitten kun rupesi ryömimään niin ei kestänyt enää kauan kunnes myös konttaus sujui ja kävelemään lähti yksivuotiaana, niin kuin aiemmat lapsetkin. Eli sinun tapauksessa katsoisin ainakin vielä tuon kahden kuukauden ajan, ja ota asia puheeksi neuvolassa jos sinua se hirveesti huolestuttaa, niillähän on kaikki tilastofaktat yms, vaikka niitäkään ei aina kannata ottaa liian vakavasti. Lapsethan on erilaisia.

joka " vasta" 7kk iässä kääntyi selältä vastalleen.Eikä nytkään omatoimisesti käänny jos ei vähän auta.Muuten kyllä tutkii käsiään ja varpaitaan sekä lelujaan.Ei tarvitse olla kuulemma huolissaan sanoi lastenlääkäri ja lasten jumppari tästä lapsesta.Kaikki aikanaan.Niin varmaan teilläki.

Meillä käveltiin 8 kk:n iässä tukea vasten ja yritettiin huutamalla komentaa vanhempia tekemään tahtomia asioita. Muutenkin touhukas ja eteenpäin pyrkivä oli.

Kääntyi mahalleenkin vasta puolen vuoden iässä. Konttaamaan oppi 9kk ikäisenä ja kävelemään 12kk.

Rauhallinen luonne ja helppo lapsi.

Monet tuntemani vauvat ovat olleet vielä tuossa vaiheessa tarkkailevia pikku " toukkia" , mutta sitten yhtäkkiä saaneet sata jalkaa alleen :)

eli piti samalla olohuoneen pöydästä kiinni kun havitteli pöydällä olevia leluja. siinä sitten alkoi ottamaan pikku askelia=)

vauva on ollut alusta asti touhukas. kehittynyt nopeammin kuin muut samanikäiset äiti-vauva kerhossa.

Osasi kontata (7kk), kävellä tukea vasten (8kk), nousi tietysti itse istumaan (6kk) ja seisomaan tukea vasten (7kk). Tutki innolla joka paikaa, kiipeili sohvalle jne. Lähti itsekseen tutkimusretkille toiseen huoneeseen, mutta tuli hetken päästä jo äitiä katsomaan.Kierimisen vauva oppi 5kk iässä ja ryömimisen 6kk iässä.On nämä niin yksilöitä kaikki! Toiset on kiinnostuneet liikkumisesta ja kiire on joka paikkaa kova, toiset on juuri tuollaisia rauhallisia miettijätyyppejä :)

liikkunut. Muutenkin todella rauhallinen tapaus. Enimmäkseen istuskeli paikoillaan. Alkoi sitten peppukiitää täytettyään 10kk ja kävelemään vasta 1v4kk iässä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat