Seuraa 

Meidän 14kk herää käsittämättömän aikaisin aamulla, nykyään lähes kellontarkasti klo 04.30 (tänään 04.10). Sen jalkeen ei tosiaankaan nukuta. Tätä menoa on jatkunut jo kuukausia, ja miehen kanssa kun ei olla mitenkään aamuihmisiä alkaa olla pinna tosi kireällä. Lisäksi ollut koko ajan aika vaativa lapsi kaikin puolin.

Tyttö menee nukkumaan 19.30-20.00, ja nukkuu päivällä 2 x päiväunet, yleensa yhteensa 2h. On aina ollut vähäuninen tapaus (ja me tietysti miehen kanssa pitkäunisia), ja vaikka nyt ollaankin selväjärkisempiä kuin esim. 6kk ikäisen kanssa, joka nukkui pätkissä 8h vuorokaudessa, niin olisi tähän rytmiin kiva uskoa olevan muutosta tulossa.Muut aamuvirkkujen vanhemmat, kertokaa kokemuksia!Ollaan kokeiltu kaikkea, laitettu nukkumaan myöhemmin (yli klo 21 ei olla onnistuttu, jo klo 20 lapsi on aivan finaalissa), rajoitettu päiväunia, tarjottu maitoa aamulla, otettu parisänkyyn aamulla, laitettu pimennysverhot, leluja pinnasangyn ulottuville...

Mikään ei tehoa, mutta tekeekö aika tehtavänsa ja lapsen rytmi muuttuu, vai joudutaanko ennenaikaisina raatoina palvelutaloon miehen kanssa?

Kommentit (7)

meillä tyttö alkoi tuossa vuoden iässä temppuilla illalla nukkumaanmenossa eikä sitten nukkunut aamullakaan kuin juuri jonnekin 05teen asti... päivällä nukuttiin kahdet päiväunet. siirryttiin yksiin päiväuniin, mikä tietysti aluksi oli aika taistelua kun illat olivat niin väsyneitä, mutta nyt on tottunut rytmiin, nukahtaa helposti illalla klo 20 ja nukkuu siitä aamuun seitsemään asti. päivällä nukkuu n. 1 1/2 h. aika vähän päiväunta näin nuorelle tietysti, mutta hyvin päivät kuluvat, eikä hirveää väsymystäkään tunnu tytöllä olevan kuin sitten ilalla siinä 7 aikaan. ajattelin että vaikka vähän väsyneenäkin päivällä valvotaan ja yöllä nukutaan.

emme itsekään juuri usko että mitään poppaskonstia tähän aamuheräämiseen on olemassa. Mutta toivossa on hyvä elää...Tulevaisuuden takkuisia kouluaamuja odotellessa aiomme kuitenkin kokeilla yksiä päiväunia kahden sijaan, ja myös aamullista unikoulua, ainakin jonnekin klo 5 saakka.Tyttö nukahtaa nykyään todella helposti illalla, on niin väsynyt. Ja iltoja olemme jo venyttäneet, aiemmin meni nukkumaan jopa 18.30. En usko että iltojen venyttäminen enempää toisi pidempiä aamuja, tuntuu että on päinvastoin niin kuin moni kommentoikin.Aamulla huutaa täyttä huutoa jos joku ei nouse hänen kanssaan seurustelemaan. Parisänkyyn jos otetaan niin meidän vanhempien totaalikoomalla ei todellakaan ole rauhoittava vaikutus, repii nenästä ja hermostuu täysin jos ei nousta ylös - ja sitten kaatuu ekoille päiväunille ennen klo 8, eli tuntuu että unta kuitenkin olisi varastossa. Huomenaamulla koitetaan kuitenkin huudattaa omassa sängyssään unikoulun tapaaan välillä rauhoittaen.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja silloin se ei enää halua herätä aikaisin aamulla! =)Meidän muksu on keskonen, se oppi jo sairaalassa yön ja päivän eron, joten vaikea sanoa. Tyttö oli kanssa pienenä pätkänukkuja ja se vaan jonain päivänä meni ohi. Viimeistään 2-vuotiaana lapsi jotenkin vaan oppii koko homman aika hyvin.Kokeilkaa tuttua 10 min. päivässä siirtoa. Joka ilta 10 minuuttia myöhemmin nukkumaan. Kahden viikon päästä tällä matikalla nukutte jo kuuteen. (ehkä)

Mitä tapahtuu, kun lapsi herää aamulla? Oletteko jatkaneet " nukkumistanne" , käskeneet hänen olla hiljaa ja antaneet hänen touhuta omiaan?

Meillä ainakin on auttanut se, että lapsi on hetken leikkinyt, tai lukenut jotain ja sitten onkin tylsistyneenä tullut meidän väliimme jatkamaan unia.

Tosiaan vaikea on lähteä neuvomaan, kun lapset on niin toivottaman erilaisia. meillä kuitenkin auttoi todella säännöllinen rytmi ja yksiin päiväuniin siirtyminen. Syömiset ja ulkoilut pitäisi mennä prikulleen eikä mitään erikoista saisi tapahtua, niin silloin unetkin maistuu. Eli aloin aamupäivällä pitää pitempään hereillä, alkuun kyllä oli tosi väsynyt, mutta hiljalleen yöunet pitenivät ja näin jaksaa olla hereillä melkein puoleen päivään, jolloin laitan päiväunille. tällöin nukahtaa omaan sänkyyn muutamassa minuutissa, kun ennen saattoi vaatia tunninkin nukuttamisen. Nukkuu 1,5-2 tuntia, joka tuntuu tosi ylelliseltä entisiin pätkäuniin verrattuna. Illalla on seitsemän aikaan tosi väsynyt ja nukkumaan laitetaan klo 20, jolloin myös nukahtaa nopeasti. Nukkuu aamulla noin seitsämään tai kahdeksaan, heräilee nykyään hampaiden takia usein, mutta nukahtaa uudestaan sänkyyyn ähistyään hetken. Tämä tilanne tuntuu tosi ihanalta, kun tosiaan ennen nukuttamiseen meni paljon aikaa ja varsinkin hermoja...Juu ja aina kun rytmi sekoaa esim. yökyläilyjen tms vuoksi, yöunet lyhenee kummastakin päästä eli mitä myöhemmin nukkumaan sitä aikaisemmin ylös ja sitä kituliaampi kaveri :)

Meidän pian 3-vuotias on aina herännyt tosi aikaisin. Nyt on taas sellainen kausi, että herätään klo 5, mutta joskus on herätty neljältäkin ja joskus taas jopa kuudelta. Ei ole auttanut mitkään konstit pojan aamu-unien jatkamiseksi, joten olemme vain näihin varhaisiin aamuihin sopeutuneet. Eiköhän nuo lapsukaiset viimeistään kouluikäisinä muutu aamu-unisiksi ;).

sitä aikaisemmin heräsi 06.00 sitten se siirtyi 07.00.

Meillä tosin myös vaikutti se että lapsi ollut nyt kotonona eikä ole ollut hoidossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat