Vierailija

Lapsi sai eilen lääkekuurin korvatulehdukseen. Yöllä, aamuyöstä oli ilmeisesti puhjennut kun tyynyliinalla oli läiskiä. Korva näytti aika hurjalta kun äsken varovasti putsasin sitä ulkopuolelta. Soitin tietenkin samaan paikkaan missä tulehdus todettiin että mitä pitää tehdä yms. kun ei tuollaista ole koskaan tapahtunut. Lapsella muutenkin ensimmäinen tulehdus korvassaan! Ei kuulemma tarvitse tehdä mitään? Antaa vain olla ja mömmöjen valua pois? Siuhkussa saa käydä normaalisti mutta uimahalliin ei suositella menemään ennen jälkitarkastusta. Korva ei säre yhtään ja muutenkin lapsi näyttää ihan " normaalilta" vain säikähti kovin sitä verta... ja niin tais äitikin :(

Nyt kysynkin teiltä joilla on kokemuksia näistä ikävistä jutuista että sainko varmasti oikeat ohjeet? Ja miten jatkossa, voiko sinne korvaan vielä jäädä sitä pöpöjä sisältävää mömmöä ja aiheuttaa uuden kivun lyhkäsessä ajassa? Ja palaako korvaan normaali kuulo takasin? Kiitos jos vastaat!!!!

Kommentit (4)

Kun sain tämmöiset ohjeet kuitenkin että tälle tilanteelle ei voida tehdä mitään. Eilen kun korva tutkittiin niin lääkäri sanoi että on pullistunut sen verran että on siinä ja siinä pitäiskö puhkaista. Ei sille sitten tehty mitään ja nyt sitten puhkesi ilmeisesti itekseen. Onneksi lääkekuuri kerettiin alottaa eilen! Että tuskin nyt kai pahemmaksi enää voi mennä. Ei ainakaan kuumetta ole tullut enempää eikä korvaa enää säre toisin kuin eilen lapsi oli ihan veltto ja särky kovaa. Sitä vaan panikoi ensikertalaisena kun ei tuota tietoa ole yhtään näistä sairauksista! Kiitos vastanneille :)ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

alkaa tärykalvon pinnalle muodostua verisuonistoa ja tästä syystä korva vuotaa myös verta puhjetessaan. Korvatulehdus sekä puhkeaminen saattavat olla myös täysin kivuttomia. Koska lapsella on jo kuuri päällä ei lääkäri voi korvalle sen kummempaa nyt tehdä. Korvan on syytä antaa vuotaa rauhassa ja sitten parin-kolmen viikon päästä käydä jälkitarkastuksessa. Varmuuden vuoksi korvaa voisi suojata suihkussakin apteekista saatavalla korvakitillä. Uimahalliin ei todellakaan saa mennä ja saunakin on vähän kyseenalainen.t. äiti jolla 5 korvakierre lasta eli itse oppinut korvalääkäri :)

jos ei ole kipujakaan. Mun tytöllä oli viime talvena muutamaan otteeseen noin että korva valui.

En nyt osaa hienosti selittää mutta lääkärissä käytiin ja oli niin, että siinä korvassa joka EI valunut oli tulehdus ja tässä valuvassa korvassa jokin " pullistuma" joka vaaraton ja aiheutti vuotoa. Lisäksi ei se ollut ihan verta vaan sellaista punertavaa " tahnaa" ja kivutonta tosiaan.

Meillä meni ohi ihan puhdistamalla eikä jälkitarkastuksissa löytynyt mitään.

Toivottavasti joku osaa selittää paremmin. Jos epäilyttää niin soita lääkärille hän varmaan osaa selittää paremmin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat