Seuraa 

Meidän vauvan kakka on muuttunut aivan vihreäksi. Neuvolassa sanottiin, että johtuu ilmavaivoista. Ilmavaivoja hänellä on ollut syntymästä asti mutta kakan väri muuttunut vasta pari vk sitten. Hän syö rintamaitoa, joskus saanut pieniä määriä korviketta 30-60 ml vrk:ssa mutta ei viime aikoina.

Ilmavaivoihin olen kokeillut Disfaltyliä, joista ei mainittavaa apua. Rela tipat kovettivat vatsan ja aiheuttivat lisää masuvaivoja.

Voisiko vihreä kakka olla seurausta jostain muusta kuin ilmavaivoista, esim allergiasta? Ilmaa tosin on vauvan masussa todella paljon ja joutuu pinnistelemään sitä kovasti. Vaikka hän ei masuvaivoja kovinkaan paljon itke niin vaivaa niistä pienelle on kovasti: unet keskeytyvät ja hän on levoton. Voisikohan vyöhyketerapia auttaa?

Kommentit (3)

itse pohdiskelin puoli vuotta sitten ihan samaa asiaa, kun tytön kakka muuttui vihreäksi. Meillä tosin siinä vaiheessa tyttö sai pääasiassa korviketta, ja imetys oli jo loppumaisillaan. Meillä noihin ilmavaivoihin parhaiten varmasti auttoi aika.. mistään tipoista ynnä muista ei ilmavaivoihin ollut apuja. Vaikka kokeilin kans Disflatylit ja nuo Reladropsit. Kun tyttö oli 3 kuukautta, rupesin antamaan hänelle noita Valion Gefilus Plus -maitohappoja ja ne tasapainottivat vatsan toimintaa hienosti ja vatsakin rupesi toimimaan hyvin. Annoin yhden kapselin maitoon sekoitettuna iltaisin, ja pikkuhiljaa nuo masuvaivatkin sitten helpotti.En nyt varmuudella tietenkään voi sanoa että kumpi auttoi enemmän, nuo Gefilus-maitohapot vai aika.. Mutta nykyisin ei enää mitään masuvaivoja tai allergioita ole, ja olen nyt vähäksi aikaa lopettanut nuo maitohapotkin eikä masu ole sen kummemmaksi mennyt.Noin pienellä tosiaan nuo ilmavaivat taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, ja kakankin väri ehtii ihan taatusti muuttua tässä välillä vaikka minkä väriseksi :) Itsekin veikkaisin, että syy on vain noissa ilmavaivoissa, allergiaan se viittaa käsittääkseni hyvin harvoin. Jos sen suurempia itkuja ei ole, en olisi huolissani, pääasia on että kakka tulee!

Tai jos on saanut vähän kylmää. Tai jos on on matkustettu pidempi matka... Tai melkein mikä vaan.Mutta meillä ainakin pikku-mies kärsi vihertävästä kakasta, kun keväällä oli säät niin vaihtelevia, että joku kerta vaunuista päikkäreiltä tullessa varpaat olivat vähän viileät. Oma äiti siitä jo varoitti sillon, etten säiky. Ja niinhän siinä tosiaan kävi, että vihreetä kakkaa saatiin paketista.Sit imetettäessähän äidin ruokavaliossa tapahtuvat muutokset näkyy ja tuntuu vauvan massussa ja kakassa. Äidin syömä suklaa kuulema on hyvin yleinen syy vauvan ilmavaivoihin. Niin ja neuvolassa mulle täti sano, että äidin kannattas käyttää maitohappobakteereja jossain muodossa. Ite juon Gefilus-maitoo muutenkin, niin en sit lisäks enää mitään ottanu, mut sano se täti tosiaan sillon, että se on lapsellekin hyväks.Ja noi matkustelut... Pidempi matka autossa, niinku meillä mummolaan ja ukkilaan vauvan ollessa vajaan kolmen kuukauden... Voi näkyä vauvassa miten vaan ja varmasti myös kakassa. Meillä ainakin oli kakka vähän tiukemmassa ja unet vähän mitä oli.Ei huolta, ajan kanssa nämä asiat oppii. =) Itselläkin esikoinen, mutta nyt jo paljon paremmin pojan tavoista perillä, kuin viime keväänä. =)Luota itseesi ja jos olet jostain huolissasi, niin soita vaan neuvolaan. Muista se, ettei ole tyhmiä kysymyksiä, eikä tyhmiä kysyjiä. On vain tyhmiä vastaajia, jos eivät osaa vastata mielestään tyhmiin kysymyksiin. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat