Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko 2-vuotiaita, jotka eivät enää nuku päiväunuia?

Olen ollut aina sitä mieltä että kaikki alle kouluikäiset tarvitsevat ehdottomasti jonkinlaiset päiväunet joka päivä, noin niinkuin fysiologisessa mielessä, että esim. hermosto lepäisi..

No, nyt on sitten tullut 2 v esikoisen kanssa eteen se, että sekä päivä- että iltaunille hirveä taistelu, uni ei meinaa tulla millään. Puolesta tunnista 1½ tuntiin jatkuu tämä väsytys taistelu. Tyttö pysyy kyllä omassa sänkyssään ja on yksin omassa huoneessaan, mutta ei vaan nukahda. Nukkui ennen klo 21-7/8 ja päiväunet pari tuntia klo 12/13-14/15.

Nyt nukahtaa monesti vasta klo 22 aikoihin vaikka sänkyyn on siis menty jo klo 22 jälkeen iltasatua lukemaan jne.

Ns. iltarutiinit mielestäni kunnossa, sama kaava toistuu joka ilta..Toissa päivänä koitin sitä että ei nukuttu päiväunia ollenkaan, hyvin jaksoi tyttö, ei kiukutellut koko iltana tms. Nukahti nopeasti ja kiltisti klo 20.30 ja nukkui kertaakaan heräämättä klo 9 saakka!Mutta jotenkin mietittyttää siis tuo elimstön fysiologinen tarve näin pienellä..

Mitä mieltä olette?Äiti ja kaksi lasta, 2 v ja 5 kk.

Kommentit (5)

Yöunille menosta oli myös samanlaista tappelua ja sitä ennen oli nukahtanut itsekseen. Nykyisin menee taas ajoissa nukkumaan.

Eli olen muiltakin kuullut, että 2 v kieppeillä tulee näitä tappeluita unista. Se on joku vaihe näiden elämässä ja menee ohi.

tsemppiä:) tiedän että on raivostuttavaa.

Viidestä lapsesta kaksi on nukkunut päiväunia vielä kaksi vuotta täytettyään, mutta heilläkin jäi ne pois ennen kolmen vuoden ikää. Kolme muuta lopetti päikkärit 2-vuotiaana. Minusta se on ollut ihan ok. Yhdelläkään lapsista ei ole mitään ongelmia ollut sen takia, etteivät ole päiväunia nukkuneet. Kotihoidossa he ovat saaneet aamulla nukkua pitkään. Nyt neljä vanhinta on koululaisia ja vanhin lapsi, 17-vuotias, nukkuu päiväunet koulun jälkeen. Taitaa olla lukion käynti raskasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu, luulen että tämänkin voisi olla yksi uhmaiästä johtuva juttu.. Lisäksi kun on tuo pikkukakkonen, 5 kk vauva siis, joka vie osan äidin ajasta.

Kyll se täst.. ;)ap

sitä ennen nukahti lennossa. Nykyisin (2v4kk) nukkuu mukisemati päiväunet mutta hieman myöhemmin eli vasta n. 13.30.

Muuten on kränä koko illan.Älä luovuta kyllä hän taas alkaa nukkumaan:)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat