Vierailija

Se siis monesti heräilee muutaman kerran yössä. Välillä korvat vaivannut ja tällä hetkellä taas antibioottikuuri menossa.

Meillä on neljä lasta ja se on toisiks nuorin joka valvottaa.

Tää alkaa olla jo todella raivostuttavaa kun mieskin hermostuu ja raivoaa öisin kun ei saa nukkua.

Toisaalta kyllä ymmärränkin, mut en tiiä millon tää loppuu et sais nukkua joskus.

Lapsi on luonteeltaan todella tempperamenttinen.

Tuntuu että tämän lapsen takia on parisuhdekin retuperällä.

Niin miks vielä onkaan vauva syntynyt sen jälkeen.....

sen kun tietäs. ..En voinut aborttiakaan tehdä. Se vasta kauheeta oliskin.

Onko muilla ns. terveet lapset heräillyt vielä tämän ikäisenä?

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija:

</p> <p> <br /> Ja tuotako sinä kutsut NORMAALIKSI??? Lapsi käy yöllä KAKSIKIN kertaa kusella! Kyllä meidän vaipaton 2-3 -vuotias nukkuu ainakin 99% yönsä pissimättä alleen tai pönttöön. SE on normaalia.<br /><br /><br /><br /></p> <p>[quote kirjoitti:

Pysyykö teidän kaksi- ja kolmevuotiaat koko yön pissaamatta vai pissiikö tuon ikäiset teillä vielä vaippaan? Meillä lapset käy usein kaksikin kertaa yön aikana pissalla, joten minusta olisi kohtuutonta vaatia lapsiani laskemaan alleen tai pidättämään niin kauan, että vanhemmat ovat saaneet levätä riittävän kauan.

Meillä neiti 2v3kk. Virtsatietulehduksia yms. ollut. Nyt viikon verran nukkunut omassa sängyssään koko yön. Viikko sitten vielä heräsi yöllä monta kertaa...En oikein tiedä mikä on muuttunut...Mutta pidän hurjana peukkuja, että jatkuu, samoin sinne, että teillä nuo yöt helpottaisi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sanoin, ettei OLE normaalia (käytöstä), en etteivät LAPSESI ole normaaleja. Yleensä moinen käytös on nimenomaan VANHEMPIEN lapsilleen opettamaa, sallimalla totutettu lapset siihen, että näin kuuluu tehdä. Hyvää yötä!12

Ja tätä luksusta on jatkunut n 4kk, ennen sitä nykyinen 2-v nukkui todella huonosti ja öisin monesti jouduttiin nukuttamaan/kuuntelemaan itkua monta kertaa pitkään kerrallaan.putkeen nukutut yöt voi laskea kahden käden sormin..

Voin yhden käden sormilla laskea ne yöt, jotka lapsi on nukkunut heräilemättä koko elämänsä aikana.Minua ei hirveästi häiritse, jos lapsi herää vain hetkeksi ja tyyntyy heti esim. vettä saatuaan. Mutta se on kypsää, kun meidän poika saa toisinaan ihan selviä uhmakohtauksia öisin. Niiden rauhoittuminen saattaa kestää puoli tuntia ja yleensä mikään muu ei auta kuin vieressä olo. Syliin ottaminen tai silittely tai muu rauhoittelu vaan pahentaa kohtausta.Meillä lapsi on siis valvottanut. Onhan se ollut hirveän rankkaa. Ollaan yritetty pitää säännöllistä päivärytmiä ja syöttää ja ulkoiluttaa tarpeeksi. Nukkumaanmenorutiinit ja rauhoittuminen on yritetty myös hoitaa hyvin. Luetaan kirjoja eikä katsella telkkaa. Eipä ole ollut apua. Ensi viikolla on astmatutkimukset. Jospa sieltä löytyy syy valvomisillekin.Aina täällä on näitä ihmisiä, joiden mielestä " normaali" on sellainen kuin heidän lapsensa. Lapset kuten aikuisetkin ovat erilaisia. Itse käyn vessassa vähintään kerran yöllä. Joku muu ei käy ollenkaan. Olenko nyt epänormaali ;-) ?

Näitäkin ihan oikeasti muuten on. Videot pyörimään tai luetaan ties kuinka mones satu. Laitetaan valot päälle ja jutellaan. Samalla kun käydään vessassa, voidaan käydä juomassa ja samalla kun käy juomassa, voidaan vaikka popsia pari voileipää, jos se uni tulisi sittenkin.... tai jos se p*rkeleen kakara kitisee siellä sängyssä, rähjätään mahdollisimman kovalla ja vihaisella äänellä, että se pentu tajuaa, että äiti ja isä on vihaisia ja haluaa nukkua!

Laitoin tuon nyt noin, vaikka viimeiset 3(!) yötä onkin nukkunut kiljumatta kertaakaan. Ollaan epäilty milloin allergiaa, milloin mitäkin, mutta muuta ei taida meidänkään tytöllä olla " vikana" kuin mainitsemasi temperamenttinen luonne ;)Mitäkö teimme, jotta saimme hänet nukkumaan yönsä? Ollaan lyhennetty päiväunet 1,5 tuntiin. Tähän asti tyttö on nukkunut 2...3 tuntia päivisin ja sen vuoksi ilmeisesti ei unta ole " riittänyt" yöhön. Vielä parisen kuukautta sitten hän nukahti joka ilta huutaen ja kiljuen, vaikka oltiin vieressä silittelemässä, nykyään onneksi se on jo takana päin.Olen ajatellut, että tyttäremme on vain niin vilkas luonne, ettei malta nukkua pitkään vaan haluaa aamuyöstä viimeistään jo seuraa ja touhua. Ja koska hän on myös erittäin temperamenttinen, on vaatimustaso myös suuri... helpolla ei periksi anneta. Jos hän saisi päättää, olisi meillä varmaan edelleen kolmet-neljät muutaman tunnin unet vuorokaudessa ja siinä välissä saman verran toimintaa. Huh!" äiti on vähän väsynyt"

6 lasta, ja osa hiippaillut äidinsänkyyn osa ei, kakkonen tuli 5 vuotiaaksi asti, oli paha atopia ihossa, ja nelonen samoin, välillä oli isikin nukkumassa äidin sängyssä kun kolme nukku isin sängyssä, ja ei siitä mitään traumoja ole äidille jäänyt. Olen laittanut yleensä vasta 3-4 vuotiaana nukkumaan isomman sisaruksen kanssa samaan huoneeseen. Kaikki lapset on niin erilaisia, eikä se loputtomiin kestä. Uniliina käteen ja joku mukavapehmolel ja taskulamppu sänkyyn saattaa rauhoittaa kolmevuotiasta, ja samoin voi luvata seuraavalle päivälle jotain mukavaa jos pysyy sängyssä, kaikkea kannattaa koittaa.

Meillä on 2v ja 3-vuotiaat lapset. Nousen yhteensä kummankin takia joka yö keskimäärin 6 kertaa. Lapset tepsuttelevat meidän sängyn viereen, kannan heidät sitten sänkyyn takaisin. Lapset tarkistelevat että onko yö, onko vanhemmat paikalla, joskus on jano, joskus pissahätä jne.

Minusta tämä on ihan tavallista heräilyä, heräilenhän minä itsekin useita kertoja yössä. Valvottaminen on minusta sitä, että lapsi itkee pitkään, tai ei suostu nukahtamaan kuin heijailulla, silittelyllä, tms. Tällaista on tietenkin myös meillä silloin kun lapset on sairaita. Mutta noin yleisesti minusta on ihan normaalia, että lapset kyllä öisin usein heräilevät.

Vierailija:

Lainaus:


Olen kyllä pitänyt heitä aina kaikinpuolin tasapainoisina, iloisina, reippaina ja pirteinä lapsina, mutta olipa hyvä, että tämäkin harhaluulo oikaistiin nyt. Parempi myöhään kun ei milloinkaan=)T: 9
Lapsesi ovat epänormaaleja. Amen. ;-)11

Olen kyllä pitänyt heitä aina kaikinpuolin tasapainoisina, iloisina, reippaina ja pirteinä lapsina, mutta olipa hyvä, että tämäkin harhaluulo oikaistiin nyt. Parempi myöhään kun ei milloinkaan=)T: 9

Suosittelen pidättäytymään lasten nesteytyksestä, jos ongelma on ilmeinen. Älkää antako lapsillenne enää juotavaa klo 16 jälkeen, se on turhaa ja lapset ramppauttavat teitä koko yön hyysikässä.

ikää lapsella on 4v 10kk. 2,5v herää joka yö ainakin kerran, joko pissalle tai muuten. Vauva herää syömään 3-6 kertaa.Jokainen lapsi on erilainen nukkuja. Eroa on myös siinä kuinka vanhemmat jaksavat/sietävät yöhulinoita. Oikea tapa on se, joka antaa koko perheelle parhaan mahdollisen hyvän olon ja levollisen mielen.

Ja tuotako sinä kutsut NORMAALIKSI??? Lapsi käy yöllä KAKSIKIN kertaa kusella! Kyllä meidän vaipaton 2-3 -vuotias nukkuu ainakin 99% yönsä pissimättä alleen tai pönttöön. SE on normaalia.[quote]

Pysyykö teidän kaksi- ja kolmevuotiaat koko yön pissaamatta vai pissiikö tuon ikäiset teillä vielä vaippaan? Meillä lapset käy usein kaksikin kertaa yön aikana pissalla, joten minusta olisi kohtuutonta vaatia lapsiani laskemaan alleen tai pidättämään niin kauan, että vanhemmat ovat saaneet levätä riittävän kauan.

Täysin terve lapsi voi heräillä ensimmäiset elinvuotensa tai sitten ei. Joissain tapauksissa heräily tosin on myös vanhempien vika jos on yöaikaan liikaa palvelua.

Ollaan opetettu siihen ihan tietoisesti. Se, että lapsi yöllä tulee viereen seisomaan ja toivoo apua pissalle tai vettä, on minusta enemmän ok, kuin karjua lapselle sängyn vieressä, että nyt on yö ja äiti haluaa nukkua. Opettakaa lapsillenne mitä haluatte, minä autan mieluusti lapsiani myös öisin.Pysyykö teidän kaksi- ja kolmevuotiaat koko yön pissaamatta vai pissiikö tuon ikäiset teillä vielä vaippaan? Meillä lapset käy usein kaksikin kertaa yön aikana pissalla, joten minusta olisi kohtuutonta vaatia lapsiani laskemaan alleen tai pidättämään niin kauan, että vanhemmat ovat saaneet levätä riittävän kauan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat