Vierailija

Joo, älytön kysymys, mutta en oikeasti oikein keksi. Kamala haloo on välillä täälläkin siitä, että pitää niin kovasti koko ajan ulkoilla, joka päivä taikka ainakin melkein, taikka lapsi suorastaan pilaantuu elämältä, niin oletettavasti täällä on paljon ihmisiä, jotka tietävät kaiken lasten kanssa ulkoilusta... :) Eli mitä niin tuiki tärkeää siellä ulkona oikein pitäisi tehdä niitten lasten kanssa?Minä ulkoilen vaan mennessäni paikasta A paikkaan B, taikka sitten hyvällä ilmalla mennessäni luontoon liikkumaan ja valokuvaamaan. Kuitenkin siis ulkona olossani on aina jokin tarkoitus, enkä oleile siellä mitään tekemättä tarpeettomasti. Saan toki raitista ilmaa, kun autoa ei satu olemaan, ja napsin D-vitamiinini keinotekoisessa muodossa, niinkuin käsittääkseni lapsetkin yleensä.Tajuan siis sen, että lasten kanssa mennään kauppaan ja asioille, jos nyt kerran päiväsaikaan on mentävä ja lapsia on, ja lapset saavat ulkona juostessaan liikuntaakin. Mutta siis se pihalla seisoskelu...? Leikkipuistot ja hiekkalaatikot ja muut? Kun minusta (ulkopuolisesta) ainakin se näyttää maailman tylsimmältä puuhalta niin aikuisten kuin lastenkin näkökulmasta, usein vielä epämiellyttävillä sääolosuhteilla höystettynä. Eli siis että jos on tarkoitus leikkiä jotakin kehittävää ja " virikkeikästä" , niin luulisi sellaisen sujuvan paremmin mukavissa olosuhteissa sisällä, ilman tönkköjä ulkovaatteita ja vaarallisia teitä ja kylmää ja märkää ja muuta sellaista?Varmaan jotenkin selvää, että itselläni ei ole lapsia (ehkä tämänkin asian automaattisesti ymmärtää, kun saa lapsen, en tiedä), mutta mainitaan se nyt erikseen ihan siksi, että en siis koeta tässä mitenkään puolustella jotakin omaa " laiskuuttani" , kun en viitsi viedä omia lapsia ulos tms. Minulla ei ole mitään kantaa asiaan. Ihmetyttää vaan oikeasti, että MIKSI lapsia on ulkoilutettava joka päivä kuin koiria ikään, ja että mitä ihmettä tähän niin tärkeään ulkoiluun sitten sisältyy?

Kommentit (6)


Kun ulkoilee lasten kanssa päivittäin:-Lapset ovat iloisempia, kun saavat peuhata ja purkaa energiaa ulkona-äiti on iloisempi, kun lapset ovat tyytyväisiä ja rauhallisempia (jos ei joka päovä ulkoile, lapset ovat kiukkuisemoia ja rauhattomampia)-Ulkoilu on mukavaa! Tanssin, kiikun, lasken mäkeä, teen hiekkakakkuja, lumilinnoja, lumienkeleitä...kaikkea mitä lapsetkin tekevät.

Eli= vaikka inhoaisit ulkoilua, pääset monin puolin helpommalla ja olet paremmalla tuulella kun ulos raahaudut joka päivä. Säästä tämä viesti ja lue se itsellesi, kun sinulla on lapset vaikkapa 6kk ja 3v...... :D

raitis ilma. Ainakin minun mielestäni. Pienempien kanssa riittää rattaissa istuminen kävelylenkin ajan. Isommat jo kaipaavat peuhaamista lumessa ja hiekkalaatikolla. Juostessa saa purkaa kertynyttä energiaa ja samalla saa happea aivoille :) Onhan se aikuiselle tylsää seisoa leikkipuistossa, mutta mikä estää menemästä leikkiin mukaan! Parasta on laskea yhdessä pulkkamäessä! Ja kiikutkin kestää aikuista.T: äiti, joka aloitti huonosta omasta tunnosta ulkoilun suhteen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika sanoo aina ettei jaksa kävellä, mutta juosta jaksaa toiseen suuntaan. Ihana laittaa poika nukkumaan kun näkee, että posket punottaa ja energia on jätetty pihalle. Riehuu siis vähemmän...

siksi ulkoilen oikeasti tosi vähän. Ainoastaan ne kauppareissut ja tietysti kun haluan kävelylle otan muksun rattaisiin mukaan. Mutta lapseni on sen verran pieni, että en usko hänen nauttivan ulkona olemisesta yhtään sen enempää kuin minä itsekkään.

Vaatteet vaikeuttaa liikkumista ja ei sitä liukumäkeäkään jaksa aina kukaan laskea.

;)

Jollei lapset pääse ulos päivällä niin ilta on ihan hirveä kun lapset suorastaan hyppii seinille!! Eli ne alkaa riehua illan tullen kun ovat koko päivänn olleet sisällä " kiltisti" . Me käydään pulkkamäessä, luistelemassa (lapset 5v. ja 2v.) tai vaikka kelkalla pieni lenkki tekemässä. Joskus ollaan naapurin lasten kanssa pihalla leikkimässä. Itselläkin on seuraa kun naapurin lasten äiti tulee ulos myös. Omakin olo tuntuu paremmalta kun pääsee ulos edes kerran päivässä!!!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat