Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jotenkin tuntuu, että suurin osa täällä ei osaa. Joku kysyy tuolla alempana,e ttä onko helsingin sanomilla nettisivuja, halooo... Muutenkin kysytään välillä ihan tyhmiä, kun nopeamman ja monesti luotettavammankin vastauksen saisi vaikka googlella.

Kommentit (10)

googlella ei välttämättä löydä aina alasivuja erikoisaloilta tms. miten sen nyt selittäisi. webmd on se paikka mistä haen selvitykset lääkkeistä, metal-archives on se mesta, mistä etsin tietoa raskaan musan bändeistä jne. sellasia itselle tuttuja ja luotettavia portaaleja kannattaa kanssa tietää. hakukone yksinään ei riitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

löysin nimittäin suoraan ekalla haulla selityksen sille miten tarkalleen fysiikka ja kemia eroavat toisistaan. ja vieläpä sellaisella hakukoneella jota en ollut aiemmin käyttänyt (kun se google on niin tuttu ja rakas)!:) hyvä mää!

Netisssä on paljon muitakin hyviä nettisivuja kuin Google. Esimerkiksi www.makupalat.fi on todella hyvä. Ja monella tuntuu olevan se käsitys, että googlen käyttö on sama kuin laitat yhden hakusanan ja that`s it. Ei osata rajata aiheen tai kielen mukaan tai että osattaisiin kirjoittaa fraasit oikein. Netti hyvä apuväline mutta ei mikään autuaaksitekevä. Samalla kun opettelette sitä Googlen käyttöä, niin opetelkaa myös netti- ja mediakriittisyyttä!

http://vesa.lib.helsinki.fi/ysa/ tuosta osoitteesta voi etsiä hyviä asiasanoja kun tekee hakuja. Jos et ole varma, millä sanalla jotain asiaa voit etsiä, niin tuolta voit saada vihjeitä. Googlen kehittyneemmässä haussa voit valita, minkä kielisiä hakuja teet. Jotkut hakukoneet vaativat fraasin ympärille heittomerkit. Jos haet esimerkiksi tietoa vanhasta koulukaveristasti Maija Meikäläisestä ja kirjoitat hakukenttään Maija Meikäläinen, niin tuloksena voi olla tietoa vaikkapa artikkelista jonka on kirjoittantu Maija Teikäläinen Ja Ville Meikäläinen. Mutta jos kirjoitat hakukenttään " Maija Meikäläinen" , niin hakukone tietää, että haet fraasina ja se rajaa ainakin osan pöntöistä vastauksista pois. Myös minä liputan www.makupalat.fi puolesta. Lisäksi kannattaa käydä sivulla www.kirjastot.fi sitä kautta löytää paljon hyviä hakukoneita ja vinkkejä tiedonhakuun muutenkin.

www.kirjastot.fi ja etusivulta klikkaa kohtaa tiedonhaku, on aivan yläreunassa, niin pääset asiallisille sivuille, joissa neuvotaan tiedonhaussa ja annetaan ohjeita eri hakuagenttejen käyttöön. Ja ei kun surffailemaan!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat