Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kertoisiko joku ystävällisesti, mistä tietää, onko lapsella ko. virus? Meidän lapsilla ollut nuhaa ja limaista yskää, joka jatkunut aika pahan kuuloisena jo viikon. Vain toisella lapsella oli lievää kuumeilua, toinen lapsi oksensi kovan yskimisen seurauksena. Meillä vanhemmilla pientä flunssaa. Voisiko siis olla tuo virus?

Kommentit (3)

Vanhemmilla lapsilla tauti on usein lievempi. Meillä tauti jatkui kuumeisena viikon, sitten toista viikkoa on jatkunut nuha ja kova yskä.

RS-virus(Respiratorisk Syncytial virus)RS-virus on flunssavirus. Isommilla lapsilla RS-virus aiheuttaa tavallisen flunssan, kun taas alle 3-vuotiaat saavat helposti keuhkoputkentulehduksen. RS-virusta ei voi hoitaa lääkkein, kun taas keuhkoputkentulehdukseen löytyy tehokas lääkitys. Mikäli lapsen hengitys vaikeutuu, lääkäriin on otettava yhteyttä välittömästi.Monet eri virukset voivat aiheuttaa flunssan. Noin 25% lasten flunssista johtuu RS-viruksesta. Vanhempia huolestuttaa usein ajatus, että lapsi on saanut RS-viruksen - mutta huolestuminen on harvoin aiheellista. Isommilla lapsilla ja aikuisilla RS-virus johtaa nimittäin tavalliseen flunssaan, joka paranee itsestään parissa viikossa. Alle 3-vuotiailla lapsilla RS-virus voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Noin puolelle alle 3-vuotiaista lapsista kehittyy keuhkoputkentulehduksen oireita, ja hengitys alkaa vinkua (astma).Flunssan tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä ja nenän vuotaminen. Flunssa alkaa huonovointisuudella, nuhalla ja nenän tukkoisuudella. Parin päivän sisällä nenä alkaa vuotaa, ja nuhaerite voi myöhemmin muuttua paksuksi ja keltaiseksi. Yskä, aivastelu, kurkkukipu ja kuume ovat tavallisia. Pikkulapsilla kuume voi nousta 40 asteeseen, kun taas isommilla lapsilla on vain lievää kuumetta tai ei lainkaan kuumetta.Kuume häviää normaalisti viikossa ja yskä 2-3 viikossa. Keuhkoputkentulehdusta potevilla pienillä lapsilla yskä voi kestää yli kuukauden. Mikäli lapsi saa keuhkoputkentulehduksen, lääkäri voi määrätä siihen lääkityksen. Alle 6 kk:n ikäinen, keuhkoputkentulehdusta poteva vauva voi saada niin pahoja hengitysvaikeuksia, että hänet on vietävä sairaalahoitoon, mutta onneksi näin tapahtuu vain harvoin (3-5%).Lisätauteina esiintyy keuhkokuumetta ja/tai välikorvantulehdusta - mutta hyvin harvoin. Tällaiset lisätaudit hoidetaan antibiooteilla.Kotihoito: Vaikka flunssaa ei voidakaan parantaa, oireita voidaan lievittää. Nenän tukkoisuus on lapselle epämiellyttävää, ja se voi johtaa välikorvan- tai poskiontelontulehdukseen. Lapsen oloa voidaan helpottaa kohottamalla päänalusta esim. kirjojen tai tiilien (20 cm) avulla, niin että pää on muuta kehoa korkeammalla. Ellei tämä auta, lapselle voi antaa nenätippoja.Lääkäriin otetaan yhteyttä seuraavana päivänä: Jos lapsen kuume tai yskä jatkuu senkin jälkeen, kun nenä on lakannut vuotamasta. Mikäli lapsen hengitys on vaikeutunut tai on vinkuvaa.Lääkäriin on otettava heti yhteyttä: Jos lapsi on veltto ja haluton (makaa hiljaa sängyssä, ei halua leikkiä tai kuunnella satuja), tai jos lapsella on hengitysvaikeuksia.Lähde: http://www.sairaslapsi.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat