Vierailija

Oikeestaan olis hyvä jos ne vois olla käytössä lentokentälläkin ja vois antaa ne koneen henkilökunnalle juuri kun on itse menossa koneeseen. Taitaa olla turha toivo? Eli kasaan, pahvia ympärille, ruumaan ja kovasti peukutusta etteivät hajoa?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällöin niihin tulee tunnistetarra lähtöselvityksessä ja tieto porttivirkailijalle että ruumaan on tulossa rattaat. Nämä rattaat pitäisi saada käyttöön myös välilaskukentillä ja välittömästi saapumisportilla määränpäässä - useinkaan ei tosin toimi näin vaan rattaat tulee matkatavarahihnalta määränpäässä. Tässä tapauksessa voi siis olla vain sateenvarjorattaat, isommaksi " kasaksi" menevät täytyy laittaa ruuman jo lähtöselvityksessä.Jos rattaat rikkoutuu ruumassa ollessa niin lentoyhtiöllä on korvausvastuu painon mukaan, eli lähes olematon. Hyvä matkavakuutus on hyvä olla. Tosin usein rattaat korvataan täysmääräisenä koska ovat niin tärkeät lapsiperheille ja lentoyhtiöt suojelevat mainettaan.

Hyvin pysyivät ehjinä. Kuopiossa ei laitettu itse asiassa edes pussiin, mutta jatkolennolla Helsingistä laitettiin. Helsingissä oli oikein erikoishihnakin tuollaisia varten.Lentoasemalla saattaa olla lainarattaita joita voi käyttää ennen koneeseen menoa. Ainakin Helsingissä oli. Kuopiossa ei ollut, mutta enpä sitä odottanutkaan...

H-V:lla ne meillekin mainosti, että siellä sisäpuolella on sitten rattaita. Tarkoittivat varmaan niitä metallisia häkkyröitä, joita näkee mm. Kodin Ykkösessä. Ei todellakaan voinut 7 kk -ikäistä niihin laittaa. Eikä seuraavallaakaan reissulla vielä.Kannettiin vaan itse lasta vuoronperään, vaikka kädet puutui.


Mutta sitäkin pitää älytä kysyä. Ennen Helsinki_Vantaan kentällä on ainakin ollut lainakärryjä, jos rattaista joutuu luopumaan.Omat pakkauskamppeet kannattaa ottaa mukaan, jos haluaa varmistaa rataiden ehjänä pysymisen myös kotiinpäin (joillakin kentillä pitää maksaa maltaita, jos haluaa paketoda rattaat)rattaat saa viedä lähtöportille (tai koneen vierelle) saakka, jos lapsi on niin pieni, ettei osaa kunnolla istua lentokentän rattaissa. Lähtöselvityksestä saa sen sinisen ison muovipussin, johon rattaat sitten portilla pakataan. Ulkomaiden kentillä vastaavia pusseja ei yleensä ole, joten kun pääsette perille kohteeseenne, " riisukaa" pussi varovasti rattaiden päältä, ja säästäkää kotimatkaa varten.Helsinki-Vantaan kentällä on sellaisia metallisia rattaita, joissa isompi lapsi istuu jo ihan hyvin ja mielellään, ja sitten ostoskärryn näköisiä kärryjä, joissa on sellainen tavallinen ostoskärryn istuin - mutta valitettavasti niin ylhäällä, etteivät reunat juurikaan suojaa lasta putoamasta sivusuunnassa, joten siinä täytyy olla aika varovainen.Hauskaa matkaa kaikille lähtijöille!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat