Vierailija

Tuosta pitkähköstä kuivausrumpukeskustelusta ilmeni, että suurin osa tuntuu kuivaavan myös lakanat rummussa.Meillä lakanat taas ovat suunnilleen ainoita mitä en rumpuun pistä, ja syynä on se että ne menevät siellä niin järjettömän ryppyisiksi että vievät kaapissakin puolet enemmän tilaa kun ei saa viikattua kunnolla!Miten te muut saatte lakanat rummun jälkeen siisteiksi..? Vai onko teillä myös mankeli tms.?

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

takaisin petiin. Sillä aikaa kun pyykkikone ne pesee ja kuivausrumpu kuivaa, ehtii tuulettaa petivaatteet kunnolla ja siivota makuuhuoneetkin ja jää kaappiin viikkaus väliin.

Niin ja meillä on useat petivaatteet jokaiseen sänkyyn, mutta näin talvella tulee usein käytettyä niitä yksiä ja samoja, kesällä kuivaan lakanat ulkona jolloin myös muita lakanoita tulee käytettyä.En kuivaa lakanoita ihan kuivaksi vaan kaappikuivaksi.

Sitten lakanat joko silitetään (tai mankeloidaan, jos omistaa mankelin) TAI ihan vaan vedetään ja viikataan. Lakanat eivät siis ole märkiä, vaan hiukan nihkeitä.

Mutta otan lakanat heti rummusta pois kun rumpu piippaa. Ja vaikka pesen koko koneellisen lakanapyykkiä (7kg), kuivaan ne kahdessa erässä. Kuivuvat nopeammin ja pysyvät sileämpinä.

Tällä tavalla on tehty jo iät ja ajat. Eihän kukaan ole niin idiootti, että kuvittelisi lakanoiden siliävän mankelissa täysin kuivina? Lakanoita jopa kostutetaan ennen mankeloimista, jos on tarpeen. Eikä se mankeli kuivaa lakanoita, vaan siloittaa ne.

Järjetöntä siis. Meillä kuivuu lakanat joka tapauksessa pyykkitelineessä muutamassa tunnissa kun kylppärin lattialämmitys hohkaa niin hyvin lämpöä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat