Seuraa 

Jotkut halvat siis meille hankitaan, kun käyttöä on tosi vähän, mut mitkä? Kerrohan omia kokemuksia! Laadukkaampien ostaminen käytettynä on tietty myös vaihtoehto, mut kyselen nyt näistä halvoista...Kiitti!

Kommentit (19)

Meillä oli kolme vuotta käytössä Gracon mikälie kallis " luxusversio" , joista en löytä plussaa kuin isot pyörät. Rattaat olivat huterat ja natisivat, eikä istuinosa ollut lapselle hyvä.

Ostimme Carenan easyt, jotka vastasivat kriteerejäni (ainoastaan kurkistusluukku kuomusta puuttui)

Ovat olleet Gracoihin verrattuna mm.tukevat, suojaisat ja tilavat nukkuvallekin lapselle ja tavarakorikin on riittävän suuri. Aluksi olivat hieman jäykät, mutta parin käyttökerran jälkeen rasvasimme liikkuvat osat ja pyörät silikonisuihkeella. Pyörät rullasivat huomattavasti paremmin!

Yhden miinuksen Carenoista keksin: Niitä ei saa kovin kelposti kallistettua (siis pelkästään työntöaisan avulla) katuvivetyksen reunan tai ison kynnyksen yli, vaan pitää autaa painamalla jalalla esim tavarakorin takaoasan raudasta. Harvoin tämmöisiä kynnyksiä kohdalle sattuu, joten mielestäni aika pieni miinus muuten hyvissä rattaisa.

Suosittelen!

Olemme olleet tosi tyytyväisiä. Toki niitä on huonompi maastossa lykkiä kuin yhdistelmiä, mutta kaupunkikäytössä shoppaillessa ovat tosi näppärät.Meillä oli kaksi ehdotonta kriteeriä, kun lähdettiin etsimään sopivia: haaranauha ja makuuasento, koska poika oli silloin vielä aika pieni ja nukkui rattaissa usein päikkäreitä. Haaranauha siksi, kun ei tykkää valjaista.Minusta istumatila ei kyllä ole mitenkään erityisen pieni, kyllä kai kuka tahansa lapsi alkaa lähempänä kolmea vuotta olla aika iso rattaissa istumaan :) Nitisevät välillä, mutta rasvaus auttaa.Meillä on myös se jalkapeitto, ja tavarakori on todellakin tilava.Tuttavapiirin kattavan gallupin perusteella uskalla suositella näitä, sillä parempaa hinta-laatusuhdetta on aika vaikea löytää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan ok ovat, emme tosin niitä käytä paljon. Isot renkaat plussaa, selkänoja kaksasentoinen (meillä 2004 malli), iso tavarakori. Raskaat työntää pitkiä matkoja.

Ei ollut paljoa muovisia osia.

Tosi tukevat työntää ja eivät " löystyneet" vaikka käytettiin paljon!

Tosi hyvät rattaat!Olen edelleen tyytyväisempi noihin Emman rattaisiin kuin esim. niitä ennen olleisiin Gracoihin (joita käytettiin vähemmän) jotka alkoivat vuoden sisällä kitistä (rasvauskaan ei auttanut) ja " löystyivät" pian niin etteivät olleet enää tukevat.Ainoa vika rattaissa, kun lahjoitin ne eteenpäin puoli vuotta sitten, oli kangas osien lievä haalistuneisuus ja joiltakin osin kankaat olivat nyppääntyneet useissa pesuissa pesukoneessa.Ollaan tosin käytetty niitä vain ehkä 5 kertaa, kun on niin paljon huonommat työntää kuin meidän " oikeat" rattaat eli Brio Novat.Hyvää noissa Carenoissa:

-iso tavarakori

-kääntyvät ja lukittavat eturenkaat

-kiva ulkonäkö

-avattava turvakaari

-hyvän tuntuiset kankaat

-edulliset (noi meidän maksoi 79 ¿)Huonoa:

-natisi heti alusta asti (mies rasvasi, niin nyt ei ole viime kerrala natissut)

-kuomu jää liian taakse (esim. sateella sataa lapsen naamaan aika pahasti)

-tosi pieni istumatila (poika on tosin jo 2,5 v ja 96 cm/15 kg)

-huonot työntää, tökkää pienessäkin kanttarissa yms.Haluttiin kuitenkin jotkut halvat matkarattaat, koska käyttö on aivan satunnaista. Noi saa nyt kelvata, vaikkei mitkään huiput kyllä ole.

Ihastuin niihin oikopäätä ulkonäön (tarkemmin _värin!_ :) perusteella, tietämättä merkkiä tai hintaa...No, hinnan kuultuani emmin hetken, että: " mitä vikaa näissä on?" , mutta kangas on esim. aivan samanlaista vettä hylkivää, paksua " technokangasta" kuin meidän Gessleinin vaunuissa ja rattaiden mekanismi toimii. Ne saa kasattu todella helposti yhdellä kädellä, säätyy myös makuuasentoon, kääntyvät etupyörät / saa lukittua, kokonaispaino 7kg, iso tavarakori, ratas menee pieneen tilaan.Ja ehdotonta plussaa ULKONÄKÖ! :)Ostin myös jalkapeiton ja Carenan fleecelämpöpussin, joka on tosi pitkä, että menee isommallekin lapselle ja voi jättää alhaalta auki (=kengät ei likaa). Aika lämminkin ilmeisesti, muttei liian lämmin, kuten esikoiselle ostettu saksalainen untuvapussi...

boikotoin kaikkia matkarattaita nykyään, ja olenkin vannonut, että ei yksiäkään enää meidän huusholliin :)Matkarattaat nitisevät ja natisevat, liian paljon muovisia osia, renkaat ovat aivan olemattomia...listaa voisi jatkaa loputtomiin.Menevät mihin sattuu, täysin rimpuloita.

Gracoista kokemusta, mutta muista ei, eikä tulekaan ;)

Vaikka niitä jonkin verran haukuinkin, niin uskon kyllä, että hinta-laatu-suhde on ihan hyvä. Siksi ne ostettiinkin. Noi meidän Briot on vaan niin paljon paremmat työntää (luonnollisestikin), mutta kai mä joskus opin työntämään noita Carenoitakin. Itse asiassa ostettiin ne sen takia, kun muutettiin sellaiseen taloon, missä on tosi pieni hissi. Siksi ostettiin siis matkarattaat, että mahtuvat tarvittaessa hissiin. Mutta onneksi huomattiin, että meidän Briot mahtuu myös =) Ja toinen syy oli se, että meille on helmikuussa tulossa toinen muksu, niin ajateltiin, että jos keväällä tai kesällä käydään koko perhe yhdessä jollain kokopäivä-reissulla, niin on molemmille lapsille sitten rattaat, että saavat nukkua päiväunet niissä. Esikoinen (2,5 v) kyllä jo kävelee suurimman san matkoista.Ja se ärsyttää mua noissa Carenoissa tosi paljon, kun meilläpäin on jalkakäytävät täynnä sellaisia " uria" , joita pitkin sadevesi valuu, niin rattaat tökkää niissä melkein koko ajan. Ja kanttareita on tosi paljon. Ja mukulakiveä. Mutta jossain tasaisella tienpätkällä kulkee kyllä ihan OK. Yhdellä kädellä kyllä jos työntää, niin pitää painaa tosi kovaa. Muuten alkaa viettämään toiselle puolelle (en muista, oikealle vai vasemmalle).Mutta nätit ovat, enkä ole katunut ostosta, vaikka en matkaratas-ihminen olekaan.

hintaa oli 79e, kenen mielestä halpis ja kenen mielestä ihan hinnakkaat......en kyllä vaihtaisi mihinkään! ovat olleet mielettömän hyvät.

käytössä ovat olleet nyt 8kk. nyt lumen tullessa vaihdettiin brion rattaa käyttöön isojen pyörin vuoksi.- selkänojan saa 4-5 eri asentoon

- tavara kori on tilava mielestäniistuma tila ei ehkä mikään kaikkein isoin mutta meillä mahtuu mainiosti 1v8kk suht pieni kokoinen poika kyytiin :)

Maksoivat 39e, eikä suuria vikoja.

Miinuksena natisevat pyörät ja jalkatuki sais olla nukkuvalle lapselle.

Kakkosrattaina meillä käytössä ja ainakin hintansa arvoiset ovat olleet :)

Kiva muuten kuulla monilta, etteivät nuo Easyt ole aivan surkeat. Meilläkään ei tule olemaan mitään kovaa käyttöä, eikä enää lisää käyttäjiäkään taida tulla, mutta en silti ihan kertakäyttökamaakaan halua ostaa.

Toinen hinta oli rattaille joissa oli heittoaisa (aisan toisen puolen muovinen kiinnitys kohta meni pakkasessa poikki).

Olisivatkohan olleet Carena merkkiset..

Ja hyvin ovat asiansa ajaneet. Hinta oli muistaakseni 79¿. Ei mitään kivoja. Etupyörät saa kääntyviksi tai lukittu suoraan, selkänojaa saa säädettyä ainakin kolmeen (tai sit neljään) asentoon. Mukavan kokoinen alakori, jne. Suosittelen =)

Olleet yli 2-vuotta käytössä reissuilla. Canariallakin olivat mukana ja hyvin ovat toimineet.

Mikään paikka ei ole repsahtanut tai muutoin hajonnut.

Välillä oikein olisin toivonut että hajotkaa nyt että saisin ostaa uudet...

Mutta mitään vikaa ei ole siis ollut.

Selkänoja kääntyy makuu asentoon ja lisäksi muutamaan muuhunkin asentoon.

Iso tavarakori.

Yhdenkäden kasaus. Avattava turvakaari. Työtöaisassa mukiteline ja kännykkä teline.

Miksi matkarattaista tarvitsisi maksaa useita satoja euroja kun niiden käyttö yleensä on vähäisempää ja satunnaisempaa kuin varsinaisten rattaiden. Halvemmat toimivat ihan yhtä hyvin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat