Seuraa 

Olemme rakentamassa itsellemme ensimmäistä (ja viimeistä) taloa ja mietintämyssyssä on pari valaistusasiaa. Kertokaa kokeneemmat omia mielipiteitänne.

Eli alakerran aulaan olemme laittamassa kokovartalopeiliä, aulassa on muuten valaistuksena halogeenit (tms. spottivalot). Mietin tässä, että laittaisko peilin " eteen" yläpuolelle kaksi " erillistä" spottia, vaiko sitte peilin sivuille molemmille puolille seinälampetit?Toinen juttu on yläkerran kylpyhuoneen peilin valaistus; laitetaanko kattoon spotteja vaiko peilin viereen seinään kiinni seinälampetti? Eli lähinnä tässä on kysymyksessä ns. meikkivalo, eli onko parempi että valo tulee edestä kuin ylhäältä?Mielestäni molemmissa valoissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta onko teillä jotain muita näkökantoja asioihin?Puuha-Patu kiittää vastauksista.

Kommentit (1)

Itse en pidä spoteista enkä halogeeneista muutenkaan joten näihin ratkaisuihin löytyy tieto jostain muualta.Valo ei saa häikäistä mutta sen pitää valaista tarkoituksenmukaisesti. Eteiseen meillä laitettiin liukuovet peilein joten näkymää riittää, ei jää aamulla " fiilut auki" kun sählää töihinpäin. Valo on kaksi ufovalaisinta liikekatkaisimella katossa. Mietipä ettei spotit peilin yläpuolella häikäise jos osuvat väärin peiliin? Tai mitä ne valaisevat, peiliä vai peilaajaa. Lampetit peilin sivuilla voi toimia hyvinkin, kysäise vaikka joltain joka osaa kommentoida talonne pohjakuvasta.Meikkausvalo on paras kun se tulee molemmilta sivuilta, niinkuin teatterissa :) Ei siis yläpuolelle eikä eteen. Näitä valoratkaisuja on nykyään ihan meikkivalon nimelläkin, huomasin. Meillä oli tunnelmaisessa vuokramurjussamme loisteputki peilin yläpuolella joten naaman korjaaminen oli lähinnä mielenkiintoinen tehtävä valon tehdessä varjoja mihin sattui ja häikäisi näköä. Olisi varmaan pitänyt laittaa aurinkolasit..?Muuten suosin epäsuoraa valoa, erilaisia valaistustunnelmia ja häikäisemättömiä työpistevalaistuksia, suunnittelija oli kanssani samoilla linjoilla ja tohkeissaan piirteli tupakeittiöömme suunnitelman joka puolitettiin rakennusvaiheessa sähkärin konsultoimana, silti jäljelle jäi 18 katkaisijaa :) Mutta nyt on iltavalaistus, työpistevaloja, loistevaloa, tunnelmavaloa, siivousvaloa...kun vaan oppisi mikä katkaisin sytyttää minkäkin valon (naps eiku naps eiku...) :DJa yksi mikä on mielestäni loistoratkaisu, on yövalot kulkureitille. Pikkuledejä lähellä jalkalistaa, toimivat ajastuksella ja yöllä näkee mennä potalle...edelleen, googlettamalla löytyy lisätietoa ammattilaisilta, suosittelen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat