Vierailija

Ja onko se toiselta nimeltään inseminaatio?



Miten miehen sperma otetaan talteen? Siis kerätäänkö se klinikassa vai miten?



Apua.

Kommentit (15)


[b]Inseminaatio[/b]

Keinohedelmöityksessä (inseminaatiossa) siittiöitä ruiskutetaan suoraan kohtuonteloon, jolloin ne pääsevät helposti munatorviin hedelmöittämään munasolun. Hoito ajoitetaan ovulaatioajankohtaan joko luonnollista kiertoa seuraamalla tai hormonihoidon avulla. Ajoituksessa voidaan käyttää apuna ultraäänitutkimuksia.



[b]IVF[/b]

Koeputkihedelmöitys on nykyisin kaikkein tehokkain lapsettomuuden hoitomenetelmä. Siinä munasarjoista kerätään emättimen kautta munasolut, jotka hedelmöitetään kehon ulkopuolella. Kun hedelmöityneet munasolut ovat jakautuneet alkioiksi, ne siirretään takaisin kohtuun.

Alkioita saadaan usein enemmän kuin kohtuun voidaan kerrallaan siirtää. Silloin ylimääräiset hyvälaatuiset alkiot voidaan pakastaa myöhempiä hoitoja varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Ja onko se toiselta nimeltään inseminaatio?



Miten miehen sperma otetaan talteen? Siis kerätäänkö se klinikassa vai miten?



Apua.




naiselta on sitä ennen kerätty munasolut. sitten siellä labrassa sperma käsitellään siten että ne parhaimmat siittiöt jäävät henkiin ja niistä otetaan muutama kiinni ja ruiskutetaan munasolun sisälle. (siis yksi siittö per yksi munasolu,tietenkin.) sitten annetaan sen jakaantua muutamaksi soluryppääski ja istutetaan naiselle.

siinäpä se noin niinkuin pähkinänkuoressa.



Minäkin suosittelen googlettamista sanoilla koeputkihedelmöitys, lapsettomuuden hoito tms. Tais itten suoraan vaestoliitto.,fi ja sieltä lapsettomuuden hoito.

...ovat kaksi eri asiaa. Inseminaatiossa naiselta ei kerätä munasoluja vaan mies antaa siemennestenäytteen joka käsittelyn jälkeen ruiskutetaan kohtuun, hedelmöittyminen tapahtuu munanjohtimessa luonnollisesti jos on tapahtuakseen.



Koeputkihedelmöityksessä munasolut kerätään naiselta hormonihoidon jälkeen. Maljalle laitetaan munasolut sekä siittiöt. Siittiöiden annetaan hedelmöittää munasolut vapaasti. Näin syntynyt alkio(t) siirretään kohtuun. Mikrohedelmöityksessä yksi siittiö ruiskutetaan munasolun sisään ja samalla tavalla alkio sen jälkeen siirretään kohtuun.



Aiheesta on lisää esim. http://www.organon.fi.

En tiedä onko miehelle kovin suuri paikka joutua " runkkaamaan" vessassa. Ajattelin että jos olisi voinut kotoa käsin toimittaa siittiöt purkissa... Mies on niin ujo. Kärsii siitä itsekin. Emme varmaan saa lasta ollenkaan. ap

Useamman kerran olemme siis olleet tuossa tilanteessa. Siittiöiden laatunäytteen otimmekin kotona, mutta koeputkihedelmöitystä varten näyte piti kyllä aina antaa klinikalla, jossa oli jokin pieni huone sitä varten varattuna (+lehtiä, filmejä yms.). Kuten joku jo sanoikin, tuoreus on valttia. Miestäni huolestutti tuo näytteen otto etukäteen paljonkin, ja ei se joka kerta ihan helppoa ollutkaan, mutta onnistui lopulta. Kysy rohkeasti klinikaltasi neuvoa!!

Kyllä meillä sai ainakin kotona homman suorittaa. Ja ihan kivaa se oli kun minä sen miehelleni tein. Riippuu varmaan siitä minkälainen matka teillä on klinikalle kotoota.

...että miehelle annetaan purkki käteen ja hän klinikalla jossakin rauhaisassa huoneessa itsekseen sen sperman " tuottaa" , kun sitä hedelmöitystä varten tarvitaan. Ellei sitten ole niin, ettei spermassa ole siittiöitä lainkaan, jolloin niitä voidaan kai metsästää kirurgisin keinoin tms.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat