Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Elikkäs, kertokaas omia kokemuksia.

Onko maistraatti jotenkin ihan " koruton" tapahtuma ja kastajaiset lämminhenkisempi, miten olette asian kokeneet ja jos joku on budjetoinut paljonko tulisi maksamaan??? Ja mitä kaikkea pitäisi muistaa?

Kiitollisena vastauksia odotellessa.

Kommentit (8)

me menimme naimisiin vuonn 2000 toisen lapsemme ristiäisissä.

Paikkana oli metsästys seuran hirsihuvila joka kustansi noin 500 mummonmarkkaa.Ruoat saimme edullisesti perhetutulta joka kokkiopena amiksessa (kinkkukiusaus ja salaatti) ja kakun ja piparit leipoi toinen perhetuttu edullisesti joka tarjoili myös juhlissa.

Viinakset oli isäni hankkinut virosta ;)

Mitään bändiä ei ollut, musiikkia taustalla mankkarista.

Itselläni valkoinen jakkupuku ja miehellä musta puku ja kävin kanssa aamulla kampauksella ja meikissä ja sitten oli hääkuvaus.

Sormus tietysti kanssa ostettiin.

Juhlat olivat todella lämpimät ja intiimit ja vieraita noin 50.Sukulaisista teimme selkeän rajan että serkkuja emme kutsuneet eli omat vanhemmat ja isovanhemmat, sisaruklset ja molempien kummit sekä tietysti rakkaimmat ystävät jotka olivat keksineet vielä kivoja ohjelmia illan iloksi =)

Kaikkien kustannus noin 10 000 markkaa josta itse maksoimme sormuksen, puvut ja mun kampauksen/meikin...vanhukset maksoivat puokkiin lopun.

Häämatkaa emme ole ikävä kyllä vieläkään tehneet johtuen lapsista joita on siunaantunut jo kolmaskin sekä ihanasta asuntolainasta ;)

Nyt toukokuussa teemme kahden päivän tallinnan matkan joka sisältää hotellin ja oopperan...se olkoon kauan kaivattu häämatkamme!Uusia vuosia toivotellen Rinskuli


Kannattaa muistaa, että maistraatti ei ole ainoa vaihtoehto pienten häiden järjestäjälle. Myös kirkossa voi mennä naimisiin pienin menoin ja ilman samanaikaista kastetta: kaksi todistajaa riittää ja nekin saa tarvittaessa seurakunnasta!Monilla seurakunnilla on paljon enemmän esimerkiksi tiloja, mistä valita; isojen kirkkojen lisäksi löytyy pieniä intiimejä kappeleita tai vihkiminen voidaan järjestää vaikka luonnon helmassa tai kotona. Lisäksi seurakunnasta saa papin vihkimään melkein milloin tahansa, kun taas maistraatin ankeaan vihkihuoneeseen pitää mennä virka-aikaan.Tuntuu niin hassulta, kun monien ihmisten mielissä on vain kaksi vaihtoehtoa: suuret kirkkohäät tai salaa maistraatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja muuten keskustelunaiheeseen puuttumatta... Eli nykyisin (ja ennenkin, jos vihkijä suostui) siviilivihkiminen voidaan toimittaa myös virka-ajan ulkopuolella ja lähes missä tahansa. Maksaa tosin 200 egeä ja matkakulut... Noin kommenttina siihen, että siviilivihkiminen olisi aina se " ankea" toimitus maistraatissa...

Meistä kumpikaan ei halunnut mitään suuria häitä, ja toisaalta häät maistraatissa ei tuntuneet kivalta ajatukselta, joten päädyimme häiden pitämiseen ristiäisten yhteydessä. Aluksi ajattelimme tehdä sen salaa, eli että emme olisi kertoneet asiasta etukäteen kenellekään, mutta päätimme sitten kuitenkin kertoa. Tähän vaikutti mm. halusimme kutsua paikalle muutamia ihmisiä joita emme pelkkiin ristiäisiin olisi kutsuneet, omat isovanhempani tuskin olisivat jaksaneet matkustaa ' vain' ristiäisiin, äitini oli lupautunut hankkimaan tarjottavat ja normaalia suurempi ristiäisjoukko olisi herättänyt ihmetystä jne.Emme itse halunneet korostaa vihkimistä mitenkään erityisesti vaan pääasia oli pikkuisen kastaminen. Itselläni oli luonnonvalkoinen kotelomekko ja jakku, miehellä musta puku ja kauluspaita. aamulla kävin itse kampaajalla ja meikattavana, ja sen jälkeen kävimme hääkuvassa. Tarjottavana kakkukahvit suolapaloineen ja kuohuviini lasilliset. Ristiäiset+häät pidettiin seurakuntakodilla, jolloin tilat ja astiat olivat ilmaiset. Tarjoilut hoidettiin omalla porukalla. Eli kaikin puolin pienimuotoiset, mutta lämpimät juhlat. Illalla kotiimme tuli muutamia ystäviä ' jatkoille' eli herkuttelemaan juhlista jääneillä herkuilla.Meillä osa sukulaisista todella suuttuivat kun heitä ei kutsuttu häihimme (olivat odottaneet häitä jo lähemmäs 10 vuotta), ja eivät ymmärtäneet ratkaisuamme. Tietyllä tavalla sääli, mutta emme kadu hetkeäkään valintaamme.Monet ystäväni ovat menneet ' salaa' naimisiin maistraatissa ennen ristiäisiä, ja pappi on sitten siunannut heidän liittonsa kaikkien yllätykseksi ristiäisten lopussa. Osa on sitten kuitenkin halunnut pitää myöhemmin (3-6kk ristiäisten jälkeen, kun vauva on suurempi) erillisen hääjuhlan kotonaan/ravintolassa. Eli vaihtoehtoja perinteisille kirkkohäillekin löytyy. :)

Niin oikeastaan ainoat asiat jotka minulle tulee mieleen, jos siis haluaa pitää häät ristiäisten yhteydessä, on muistaa hakea kuullutukset hyvissä ajoin (en muista kuinka paljon aikaisemmin ne piti hakea). Ja tietenkin sopia kastavan/vihkivän papin kanssa asiasta.

Korutonhan se tilaisuus oli, ja kesti hyvin pienen hetken. Todistajat oli mukana. Kauniin puheen henkikirjoittaja piti, mutta toimitus oli oikeastaan ohi ennenkö se alkoikaan.. Olisin ehkä tykännyt enemmän vaihtoehdosta vihkiminen ristiäisissä, kun siellä olisi olleet kaikki lähimmätkin, mutta tämä meni nyt näin. Suuri suku molemmilla, eikä haluttu karsia pois ketään läheistä; meidän suunnittelemat pienet häät olis ollu n.60 vierasta.. Ei enää pienet!

syyskuussa poikamme ristiäispäivänä. Kenellekkään emme kertoneet etukäteen. Molemmat ollu aikaisemmin naimisissa emmekä halunneet pitää isoja juhlia. Molempien vanhemmat ja sisarukset perheineen.

Kuulutukset haettiin pari viikkoa ennen. Vihkiminen suoritettiin ennen kastamista.

Kuluja ei tullut kuin sormuksen verran. Meillä oli vain kahvitarjoilu. Eli kakut sun muut mitä nyt muutenkin piti ristiäisiä varten hankkia.

Itsellä oli jakku ja kotelomekko ja miehellä puku.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat