Vierailija

Meillä tuli ajankohtaiseksi kääntää turvaistuin kasvot menosuuntaan. Minua kuitenkin ihmetyttää, kun istuimen ohjeissa käsketään ottaa istuimen omat 5-pistevyöt pois ja lapsi kiinnitetään siis pelkästään auton turvavyöllä. Onko tämä OIKEASTI turvallista? Minusta tuntuu kummalta, että pieni lapsi on pelkästään auton turvavyön varassa. Ja kun koko istuin on kiinnitettynä autoon pelkästään tuolla auton turvavyöllä. Onko muilla kokemuksia tästä istuimesta näin kiinnitettynä? Tai jostain muusta istuimesta, jonka kiinnitys on vastaavanlainen? Pelottaa pitää istuinta näin kiinni, mutta istuin ei mahdu takapenkille kuin kasvot menosuuntaan ja edessäkään en oikein uskalla enää pitää, kun sekin pelottaa.. Kokemuksianne nyt kovasti kaipaan!!

Kommentit (25)

Lapsi laitettiin takapenkille kasvot menosuuntaan hieman alle 3 vuotiaana. Painoa oli jo enemmän, kuin mitä ohjeissa suositellaan. Kyllä se istuin pysyi mun mielestä ihan napakasti paikoillaan, kun vaan kiristi sen auton turvavyön hyvin. Kovin kauan meillä ei ollut se istuin kuitenkaan käytössä, kun hommattiin isompi turvavyöistuin.

Ja täällä lukee Isompi lapsi kasvot menosuuntaan -kohdassa, että " Lasten turvaistuimen omat vyöt täytyy ottaa pois kasvot menosuuntaan päin käyttöä varten." Tuntuu vaan niin kummalta, kun minun järkeni sanoo, että eikö lapsen olisi turvallisinta olla 5-pistevöillä kiinni mahdollisimman kauan. Vai onko ideana se, että mikäli törmäys sattuisi, niin on turvallisempaa, kun lapsi ei pysähdy kuin seinään, vaan vyöt antaa pikkuisen periksi, kuten auton omat turvavyöt antavat? Jotenkin tämä vain tuntuu minusta niin kummalta.. Mutta kai se ihan turvallista on, onhan?ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aika kumma jos ei voi lisänä istuimen vöillä lasta kiinni laittaa. Meillä ainakin varmaankin räpläis ittensä auki jos ois pelkässä auton turvavyössä kiinni. Olis kiva kuulla tästä lisää. Meillä tosin vielä 3 vuotias mahtuu hyvin selkä menosuuntaan päin, mutta vaihto kuitenkin varmaan tehtävä vuoden päästä

Tuo on niitä kombi-istuimien huonoja puolia, ei ne oikein toimi kaiken kokoisilla. Suosittelisin ostamaan kunnollisen turvavyöistuimen esim. Britaxin Römer Kid on tosi hyvä ja siinä pystyy lapsi nukkumaankin kunnolla.

sama istuin ja siinä kyllä ohjeessa oli että se kiinnitetään auton turvavöillä penkkiin ja lapsi sitten istuimen turvavöillä..

mutta miten muistikuvani on että jossain vaiheessa kun lapsi isompi niin pelkästään auton vyöt vain käytössä..

löytäisinköhän ohjeet vielä jostakin, jäi vaivaamaan..

Ohjekirjasen mukaan lapsen paino on se tekijä, joka kertoo missä vaiheessa kasvot menosuuntaan matkatessa luovutaan istuimen omista vöistä. Ehkä vyöt eivät yksinkertaisesti kanna enää painavaa lasta. Auton vyöt ovat tukevampaa tekoa. En tiedä on tuo todellinen syy. Joka tapauksessa istuin on todettu turvalliseksi juuri noiden valmistajan ohjeiden kiinnitysohjeilla (näin myös Gracolla).

käänsimme sen tilanpuutteen takia kasvot menosuuntaan kun lapsi oli kaksivuotias. Selkä menosuuntaan toimi tosi hyvin, oli tukeva ja muutenkin hyvä. Kasvot menosuuntaan auton vöillä kiinnitettynä toimi hetken kunnes lapsi kasvoi sen verran pituutta että olkavyötä ei saanut oikealle korkeudelle. Eli siis kun vyön pujotti sen penkin selkänojan yläreunassa olevan hahlon läpi, oli olkavyö liian matalalla ja lapsi pujotteli molemmat kätensä vyön yli. Jos vyötä ei pujottanut hahlosta, olkavyö jäi liian korkealle ja painoi kaulaa. Ostimme isomman vyöistuimen jossa on sivutörmäyssuoja ja jolta nukkuva lapsi ei keikahda vinoon, Duoflex jäi odottamaan pikkusisaruksen kasvamista.

Ihan samalla tavalla toimii ja pysyy vakaasti kiinni turvavöillä. Kukaan ei siis oikeasti tiedä tuosta asiasta, että onko oikeasti haittaa vaikka kiinnittäisi lapsen eka istuimen omilla vöillä ja sitten vielä auton vöillä?

Tällä tyylillä lapsi pysyisi paremmin paikallaan istuimessa. Mitä haittaa voi olla turvallisuuden kannalta? Itse epäilisin ettei mitään..

siis me ollaan koko ajan pidetty lasta kiinni niillä istuimen omilla vöillä vaikka istuin on eteenpäin asennettu..glups.

nyt pitää kyllä kaivaa ne ohjeet viimeistään esille ja tarkistaa jostain lastentarvike liikkeestä kyseinen asia!!

...tuo sama istuin ja ollut kasvot menosuuntaan jo jonkin aikaa. Ja käytetty ohjeen mukaan pelkästään auton turvavyötä. Ei siinä mun mielestä mitään kummallista ole. EIKÄ AINAKAAN TARVETTA OSTAA ERILLISTÄ TURVAVYÖISTUINTA, tämähän on näin käytettynä niinku turvavyöistuin. Toki jossain vaiheessa tulee tarve vaihtaa joko turvavyöistuin tai pelkkä koroke, kun tämän istuimen kanssa käy tila ahtaaksi. Nuo turvavyöistuimet kai kuitenkin littanampia eli niihin mahtuu isompi?!?

pääse törmäystilanteessa joustavasti turvavöiden varaan vaan törmää istuimineen toisiin vöihin. Joissain istuimissahan käytetään kasvot menosuuntaankin istuimen vöitä, mutta silloin auton turvavyö ei mene niiden päältä.Turvalaitteiden ohjeet kannattaa lukea huolellisesti ja myös noudattaa niitä.

meillä ei vaihto toiseen suuntaan edes vielä ajankohtainen. Haluaisin vaan ymmärtää tätä asiaa, ei mun aivot tajua tätä miten voisi vöistä olla haittaa..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat