Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

niin miten käy lapsilisän ja elatustuen saamisen? Loppuuko lapsilisä? Entä kun elatustukea maksaa kaupunki, ei lasten työtön isä... Olen siis yh.

Kommentit (8)

Ulkomaille muutto ei muutenkaan ole aivan simppeli juttu, jos isällä tapaamisoikeus lapseen eikä hänen kanssaan päästä sopuun tapaamisten järjestämisestä muuton jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulkomaille muutto tietää, että siirryt muuttomaan asukkaaksi ja sen sosiaaliturvan piiriin, ei entisellä kotikunnallasi ole mitään velvollisuutta maksaa mitään. Lapsilisät ja muut tuet riippuvat täysin kohdemaasta. Esim. Saksassa lapsilisä on 154 euroa kuussa ja päälle tulee yksinhuoltajalisät ja muut yksinhuoltajien tuet, joten kyllä sitä ilmaista fyrkkaa saa muuallakin. Maakohtaiset erot EU:n sisälläkin ovat isoja.

Jos muutat vakituisesti, sinuun ei sovelleta enää Suomen sosiaaliturvaa=ei tukia (paitsi tuo elatustuki). esim. lapsilisät saat kyseisestä maasta (varaa mukaan todistukset että olet saanut Suomessa lapsilisää ja mahd.kodinhoitotukea). Jos kuitenkin sinut lähetetään työkomennolle (en tiedä pitääkö olla virka), niin tuet tulevat Suomesta. Vaan kylläpä esim. Saksassa lapsilisä on 54euroa enemmäm kuin Suomessa. elis joissain maissa tuet paremmat kuin siellä Suomessa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat