Seuraa 

Olen lähdössä jossain vaiheessa körryyttelemään junalla Turkuun ja jostain näiltä sivuilta muistelen lukeneeni, että InterCity junissa on helppo matkustaa vaunujen kanssa invapaikoilla. Tyhmänä nyt kyselen, että onko sama juttu Pendolinoissa, sillä ne sopisivat paremmin meidän aikatauluihin. En jaksa jäädä jonottaa VR:n puhelimeen, kun en ole vielä varaamassa paikkoja, olisin vain kysellyt. Ajattelin vaan, että jos kyseessä on invapaikka, niin onko siinä tavallista penkkiä mammalle myös..? Ja saako sen varata, vaikkei inva olekaan?Justiinsa oli joku pino, jossa oli melkein kunnon riita, saako pienen lapsen kanssa kotoa poistua jne, heikäläisiltä en kaipaa vastauksia vaan ihan asiallisia ko aiheesta, kiitos. :)

Kommentit (6)

itsellä ei vaunujen kanssa ole kokemusta pendolinolla matkustamisesta mutta: ystäväni, joka käyttää pyörätuolia liikkumiseen, on sanonut että sinne mennään ainakin tuolin kanssa hissillä ylös.

olisko näin siis vaunujenkin kanssa, ellei nosta vaunuja portaita pitkin.

Yleensä invapaikkojen vieressä/lähellä on istumapaikka, koska tuolissa istuvalla voi olla tarvetta avustajaan.suosittelen kyllä ic:tä, vaikkei ne aloituksen tekijän aikatauluun sovikaan- ihana kun voi ilman apua mennä junaan ja junasta ulos!

ja jos ic:ssä ei invapaikka vapaana, niin siellä saa semmoisiin lokeroihin vaunut. Vaunut täytyy vaan kasata silloin.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jossa me matkustettiin, oli kaks invapaikkaa. En tiedä oliko junassa paikkoja enemmänkin, mutta ainakin ne. Se on vähän hankalaa, ku sitä paikkaa ei voi varata...

Mitäs sitten, jos invapaikka onkin varattu? En voi jättää vaunuja " eteiseen" , sillä vauveli nukkuu kuitenkin siellä ainakin osan matkasta!Ja vähän jännä, että portaita mennään vaunujenkin kanssa, mistäs pyörätuolissa olevat junaan pääsevät?

Matkustin n. kuukausi sitten Ylivieskasta Tampereella pendolinolla ja ainakin silloin sain sellaisesta vaunusta paikan, jossa oli invapaikkoja. Invapaikkaa ei saanut varattua, mutta kun oli tyhjiä invapaikkoja, vaunut sai laittaa siihen. Matka meni oikein hyvin. Jossakin olisi varmaan ollut samanlainen portaaton nousumahdollisuus kuin intercityjunissakin, mutta konduktööri hoputti junaan ja nosti kanssani vaunut portaita pitkin, se oli vähän hankalaa.. (isot laukut ym. mukana..) En hoksannut edes kysyä, että pääsisikö jostakin nousemaan ilman portaita. Mutta ei kyllä tarvitse ollenkaan pelätä pendolinolla matkustamista, hyvin toimi tuo invapaikkajuttu!

ic:ssä ainakin on se kaksi invapaikkaa. Mikäli ne on varattu vaunuille on paikka siinä käytävällä.

Itellä kävi viime matkalla niin että molemmilla invapaikoilla oli tuolilla matkustava ja vaunussa kahdet muut vaunut.. ei auttanu kuin kasata vaunut ja ottaa vauva kopassaan lattialle.Ymmärrän hyvin, miksi niitä invapaikkoja ei myydä vaunujen kanssa matkustaville (vaikka se olisikin IHANAN helppoa, kun olisi se paikka mihin suoraan ajaa vaunujen kanssa!)

Nimittäin: mihin menee se henkilö joka istuu tuolissa, hän ei välttämättä voi mennä muulle paikalle.

Vaunujen kanssa on mielestäni tähän verrattuna helpompaa matkustaa. Vaikka eihän niitä ole mukavaa kasailla edestakaisin.terkuin 10kaks

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat