Vierailija

Hyviä kokemuksia miten olette järjestäneet lelut lastenhuoneessa, onko paras ratkaisu paljon hyllyjä vai laatikkoja, lokeroja?

Kommentit (23)

Legoille on osoittautunut tosi hyväksi paikaksi pyörällinen ja kannellinen, matala, mutta laakea muovilaatikko, jota pidetään sängyn alla.Kirjoille on kirjahylly, leluastioille yms. oma hyllykkönsä ja semmoinen Ikean pikkulokerikko.Sekalaisille (niitä ei sitten paljon olekaan muiden lisäksi) leluille on lelulaatikot, joita säilytetään kirjahyllyssä (se on semmoinen, missä on neliönmuotoisia aukkoja, Juvin kokopuinen + 3 siihen kuuluvaa laatikkoa).Palapelit säilytetään korissa kaapissa (muuten aina pitkin lattioita). Askartelutarvikkeet on omassa laatikossaan keittiön kaapissa, koska keittiön pöydällä askarrellaan.Kivet ja kepit jätetään ulos.Järjestyksenpidon kantapään kautta oppineena voin sanoa, että salaisuus piilee jokailtaisessa tavaroiden paikalleen laittamisessa.Meiltä löytyi kuoriaisen toukkia (edellisen asukkaan kasvattama populaatio) ja sen jälkeen on pidetty tavarat järkässä ja imuroitu usein. On kivempi olla, kun on siistiä. Oppisivatpas lapsetkin omatoimisesti laittamaan kaiken paikoilleen... (1v ja3v)

Yksi lelulaatikko on sitten vielä sekalaisille leluille ja osa pehmoista roikkuu " pyykkinarulla" lasten leikkihuoneen seinällä ja loput on läjässä säkkituolissa.Ja lapsilla on makuuhuone erikseen, mikäli se jotain vielä kiinnostaa. :)

20

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Numerolle 18 : meillä on pysyvä hankintakielto epämääräiselle muovirojulle, kuten hampurilaispaikkojen krääsälle - ei siis tarvita niille paikkaakaan.

Lastenhuoneissa on riittävästi hyllyjä, kaappeja ja lipastoja,Ikean putkiroikkoja ja koreja joihin kirjat, sarjakuvalehdet ja -kirjat, CD:t, DVD:t, legot, rakennussarjat, nukenvaatteet, palapelit, pelit, pehmolelut, barbit tarvikkeineen, muovieläimet, pikkuautot, roolivaatteet, soittimet, piirrustusvälineet yms. laitetaan leikkien loputtua (tai ainakin päivän päätteeksi tai joka tapauksessa siivouspäivänä) paikoilleen.

Rikkinäiset lelut korjataan tai heitetään roskiin, uusia leluja ostetaan lähinnä merkkipäivälahjoiksi ja jouluna, vanhoja pyritään kierrättämään pienemmille sisarruksille ja myydään kirppiksellä - joitakin pidetään välillä varastossakin.

kaikkia leluja ympärilleen etsiessään jotain tiettyä.Vierailija:

Lainaus:


pääasia on että jokaiselle leulle/leikille on olemassa oma paikkansa.
Ajattelin, että niihin on helppo laittaa lelut ja siistinä pysyy kun on kannet päällä. Vaan eihän nuo kannet pysy ikinä paikallaan, ja aina niitä joutuu etsimään sängyn alta tai muualta kun siivoaa. Muutama kansista meni rikkikin parin viikon sisällä. Jos nyt ostaisin niin hankkisin jonkunlaiset systeemit, joissa kansia ei saa kokonaan irti. Puukirstut ois tukevat ja kauniit.

meillä laatikoissa kannetkin. Pysyvät käyttämättömät lelut pölyttöminä. Lisäksi lapsen huoneen vaatekaapissa on tilaa, jonne laitan sitten osan leluista. Lattioilla olevissa parissa isommassa laatikossa on pyörät alla. Helpottaa siivoamista kummasti.

Iso lundiahylly missä isoja muovilaatikoita, joissa lelut ' lajeittain' . Ei ehkä kaikkein kaunein ratkaisu, mutta toimiva. Lapset oppivat sen heti.

Vierailija:

Lainaus:


ei saa sisälle tuoda kiviä, sammaleita eikä keppejä! Eikä lapset sitä vaadikaan.


olen ihan eri tyyppi, kuin se joka valitti pojan tuovan oksia sisälle. Meillä tuo kantaja on muuten tyttö.

Tavarat on kyllä niin levällään että huh, huh. Meillä on isoja laatikoita joihin lapiodaan lelut. Pikkuroinalle on sitten pieniä rasioita yms.

Äiti kun ei itsekään saa tavaroita paikoilleen, niin pahapa on toisaalta lapsiltakaan sitä vaatia.

Me asutaan kaksiossa, pojalla kämpän ainoa makkari (me nukutaan olkkarissa..), poika kantaa ulkoa kiviä, sammaleita, keppejä ja kaikkea muuta " aarretta" jajättää ne lojumaan sängyn alle tms. " tosi hyvään piiloon" ja kun nämä aarteet sitten on sekaisin niiden muiden lelujen kanssa hyllyissä, lipastossa, laatikoissa,kaapissa, lattialla, sekaisin kaikkien lehtien ja kirjojen ja cd-levyjen kanssa, on tällä mutsilla ainakin vuorokauden homma mennä ja välillä raa' allakin kädellä nakella roskiin niitä aarteita ja muita.. .huh huh, jamitkään laatikot ei kyllä meillä auta... (huokaus.)Kadehdin teitä joilla ensinnäkin tilaa niille tavaroille :)

Sänky, lipasto ja kirjahylly sekä kiinteä vatekaappi vievät NIIIN ison tilan huoneesta ettei sinne sitten enää mahdukaan edes koulupöytää.. Kyllä se parvisänky on tieten hankittava..Eli sellainen Ikean Expedit kirjahylly (jotain 100¿ luokkaa) ja siihen olikin laatikkojen sijasta ostettu ihan tavallisia kannellisia ämpäreitä. Se oli tosi veikeän näköinen ja varmasti myös toimiva juttu. Kylkeen tekstataan vaan siististi sitten vaikka pikkuautot tai legot tms.En ole ostanut vielä Ikeasta juurikaan muovisia laatikoita, ollaan menossa kyllä samalla asialla käymään lähipäivinä Ikeassa. Eiköhän sieltä jotain kivaa löydy.Expedit hylly meillä onkin jo ja se on ollut ihan tomiva juttu. Ollut jo 5 vuotta, eikä kulunut oikeastaan mistään, vaikka leluhyllynä onkin nyt.

Sitten ostin ison kasan Curverin laatikoita, n. 25x40cm kokoisia. Niistä tehtiin omat laatikot erilaisille leluille.Legoille on omat kannelliset laatikot, jotta eivät mahd. pudotessaan leviä pitkin huonetta.Toimii meillä - tosin ajoittain on kerättävä pois jonkun verran tavaraa, muutoin ei mahd. lelut enää laatikoihin.

Kirjat ja laatikoissaan olevat pelit ja palapelit on omissa lokeroissaan, leikkieläimet, muovihedelmät yms. prinsessalelut, my little ponyt yms. on omissa " monitoimikoreissaan" . Juuri ostin prismasta (euron kipale) noita koreja, ne ei ole perinteisiä monitoimikoreja, jotka reikineen on kammottavia ja pikkulelut tippuisi läpi, vaan kauniita vaaleanpunaisia läpikuultavia laatikoita. Nyt yritetään sitten vain opetella siihen, että kun yhden laatikon sisällöllä ei enää leikitä, lelut laatikkoon ja laatikko hyllyyn, ennen kuin uutta levitetään. Laatikoihin tulee vielä kuvat, että lapset osaavat itsekin järjestää ja kerätä leluja oikeisiin laatikoihin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat