Vierailija

Tyttömme nyt 11 kuukautta, on aikas pienikokoinen. Minkä kokoinen haalari kannattaisi ostaa, jotta menisi ensi talvena (edes alkutalvesta). Mikä kokoisia haalareita teillä on ollut 1- ja vajaa 2-vuotiailla?kiitos!

Kommentit (16)

Esim. meidän 3-vuotiaallamme, joka on noin 93 cm pitkä, on käytössä 92-senttinen haalari ja se tulee mahtumaan tämän talven. Tilaa on puvussa vielä reilusti. Vuosi sitten, jolloin lapsi oli siis 1,5-2-vuotias, käytössä oli 86 cm haalari ja toisena haalarina äitiyspakkauksen haalari. Lapsi on siro tyttö, joten haalarien allekin mahtui vaikka kuinka villavaatetta sun muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän lapsi on pitkäselkäinen (persjalkainen kuten äitinsä ;-) ja nyt ehkä 90-senttinen, mutta ei toivoakaan että 92 haalarissa pääsisi enää pystyyn jos kaatuu, kun on niin tiukka. Pakko käyttää 98-senttistä, jossa sitten on niitä lahkeita ja hihoja :-( Mikä haalarimerkki olisi pitkäselkäiselle sopivin?

Olen huomannut, että paras haalarin koko on se, mikä on lähinnä lapsesi pituutta. Se mahtuu vielä seuraavanakin talvena ihan hyvin syksyllä ja usein keväälläkin " kakkoshaalarina" . Niissä on huomioitu kasvuvara ihan hyvin, en lähtisi ostamaan seuraavaa kokoa.Tietysti täytyy ottaa huomioon haalarin malli ja valmistaja. Paras lähtökohta on kun katsoo juuri sitä kokoa, mitä lapsi on, niin parhaiten osaa valita oikean mallin, juuri sinun lapselle sopivan.Minulla on kokemusta kolmesta lapsesta ja parhaiten osasin tätä menetelmää kokeilla nuorimmaisella ja huomasin, että toimii tosi hyvin. Aina oli sopiva haalari päällä eikä se roikkunut ja sillä oli mukava puuhastella ulkona.Aika usein näkee, että on ostettu liian suuri haalari ja se roikkuu pitkin maata eikä istu lapsen päällä. Silloin se on epämukava ja kuluu vääristä paikoista varsinkin lahkeista. Sopivankokoinen haalari on yllättävän pitkäikainen..

Siis ei-topattu, semmoinen välikausihaalari, missä vuori kuitenkin. Meni hyvin vielä nyt syksyn. Talvihaalarikin on 80 cm, mutta luultavasti ei mene enää kevättä loppuun. Mutta tuo 86 cm varahaalari on kyllä vielä vähän reilu, en kyllä 11 kk vanhalle laittaisi.Eli läpätyksen tarkoitus sanoa, että ostakaa 80 cm puku.

Meillä esim. nyt kohta kolme vuotias on tasan 100cm pitkä. Koon 104 talvihaalari on jo hiukan niukka hihoista. Kokeilin kaupassa josko 110 olisi ollut sopiva ensi talveksi. Onneksi en ostanut, kun olikin juuri sopiva nyt. Tosin mallitkin vaihtelee. Tuo sovittamammee oliLassi jaLotta.

Meillä käytettiin viime vuonna, kun täytti tammikuun lopussa 2v, kokoa 92 ja 98.

ja kokemusta 2 lapsesta. Ostin epähuomiossa kuopukselle syksyllä liian ison haalarin (1-vuotiaalle kokoa 86). Ostin nyt alesta uuden kokoa 80. Lapsi kasvaa pituutta, mutta ei hirveästi leveyttä. Tämä haalari menee varmaan vielä ensi syksynä. Tämä kuopus on nyt 80cm pitkä ja painaa 10kg, ikää 1v 4kk.Isosisko on taas 94cm pitkä (painoa 13kg) ja hänelle mahtuu Remu kokoa 92 nippa nappa. Jalat on hällä pitkät, joten siirryttiin kokoon 98, kun vanhassa haalarissa tuntui tulevan aina kylmä. Se on kyllä vielä iso ja on jo kulunut vääristä paikoista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat