Vierailija

Osaisiko joku kertoa minulle miten vauvan pieni syntymäkoko voi vaikuttaa vauvan kehitykseen? Tai sanotaanko istukan huono toimintakyky raskauden loppuvaiheessa?Tyttäreni on 4-vuotias ja kaksonen. Veli oli syntyessään 3300 g, mutta tyttö vain 2100 g. Ilmeisesti oli loppuvaiheessa kehittynyt ja kasvanut huonosti, veli oli vienyt kaiken ravinnon vaikka istukat eivät olleet yhteiset. Ultrissa ei kokoeroa huomattu, veikattiin molempien olevan samankokoisia!Tyttö on jatkuvasti laahannut veljeään kehityksessä jäljessä. Poika on mielestäni " normaali" ja normaalisti kehittynyt. Tytön kehitys on sekä fyysisesti että psyykkisesti aina ollut veljeä jäljessä kuukausia. Nyt 4-vuotiaina poika on järkevän oloinen, mielestäni tyttö vastaa kehitykseltään enemmänkin 3- kuin 4-vuotiasta.Olemme menossa tutkimuksiin tämän asian tiimoilta, mutta osaisiko joku kertoa voiko tällainen kehityksen hitaus johtua raskausajasta tai syntymäpainosta???

Kommentit (7)

Nyt 10-vuotias. Oppinut ajallaan kaiken, jopa aikaisemmin. Keskiarvo 8,8. Kuopuksemme kilon suurempi ja kaiken oppinut myöhemmin kuin muut. Taitaa vain riippua lapsesta, jos synnytyksessä ei mitään erikoista.

isompi ja vahvempi kaksosista saa hyvät ominaisuudet ja ns. varastaa ne pienemmältään. Pienempi siis koko elämänsä huonompi, laihempi, tyhmempi jne.

Ei vaan yksinkertaisesti kehity niin täydelliseksi kuin isompi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No se tässä tietysti huolestuttaa, että onkohan istukan huono toiminta (ilmeisesti toiminut huonosti lopussa?? vaan sitä en tiedä varmasti) voinut vaikuttaa tyttären kehitykseen. Itse epäilen tytölläni jonkinlaista sensorisen integraation häiriötä tai muuta vastaavaa. Vaikea sanoa, mutta jokin tuossa tytössä on erilaista. Tietysti tulee paljon veljeen verrattua mutta myös samanikäisiin.Tietysti tämä voi johtua ihan muistakin syistä kuin tuosta raskausajasta ja syntymäpainosta.Ap

Varmaa on, että pieni syntymäpaino altistaa mm. sydän- ja verisuonitaudeille ja vaikuttaa myös kognitiiviseen kehitykseen. Sitä en tiedä, kuinka merkittäviä nuo vaikutukset ovat ja näkyvätkö välttämättä käytännössä kaikilla koskaan.Joskus pieni syntymäpaino voi johtua ihan perinnöllisistä syistä eikä siinä sen kummempaa. Sellainen kuitenkin on melko harvinaista. Useimmiten pieni syntymäpaino johtuu sikiöaikaisista olosuhteista, yleensä huonosta istukan toiminnasta, äidin tupakoinnista tai muista huonoista elämäntavoista (en nyt tarkoita ap:ta) tai sikiön omista sairauksista - siis jos nyt puhutaan täysaikaisina syntyneistä ja siis sikiöikään nähden pienipainoisista. Yllämainituista syistä johtuen sikiön ravintoaineiden ja hapen saanti on kärsinyt, ja syntymäpainokin sitten jäänyt pieneksi.On tietenkin ihan yksilöllistä miten tämä on kenenkin kohdalla vaikuttanut esim. aivojen kehitykseen. Välttämättä ei mitenkään. Mutta kuten ap:kin on huomannut, jos lapsi on syntyessään kunnon jötkäle, ainakin hän on sikiöaikana voinut hyvin.Toivottavasti ap:n lapsella ei mitään ihmeellistä todeta. Todennäköisimmin on kuitenkin kyse ihan normaalista vaihtelusta lapsen kehityksessä, eikä mistään sen vakavammasta.

Niin, siis ap:n kohdallahan toisen vauvan pieni paino liittyi tietenkin tähän kaksosuuteen. Mutta tulipahan lueteltua yleisimmät syyt, vaikka ne nyt eivät ap:ta koskeneetkaan. : )

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat