Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

lisäaikaa jos voi naimisissa hakea suomenkansalaisuutta?

Kommentit (18)

tullut Suomeen Schengen-viisumilla, joka osoitettu toiseen maahan (siis määränpää muu kuin Suomi). Mies jäi maahan viisumin umpeuduttua ja he menivät heti tämän jälkeen naimisiin ja mies sai jäädä Suomeen. On yhä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis herranen aika! Onko pakko valita juuri se mies avioliittovalaan, jolla ei ole edes maassaololupaa. Ja tokihan lapsikin kannattaa heti laittaa aluille: se takaa onnistuneen ja pitkän rakkausavioliiton :]] Joskus tuntuu, että jotkut suomalaisnaiset ovat yhtä fiksuja kuin maatilan kanat. Tai siis maatilan päättömät kanat.

t. Aimo Mela

siis ensihän on haettava ensimmäistä, määräaikaista oleskelulupaa ja voi olla että silloin epäillään lumeliitosta ja karkoitetaan. Päätöksestä voi valittaa, ja voi saada oleskeluluvan. Tiedän ainakin muutaman pariskunnan vastaavassa tilanteessa, eikä miehiä ole edes karkoitettu.

Jos saa määräaikaisen oleskeluluvan voi myöhemmin hakea pysyvää oleskelulupaa.

Ex-mieheni oli pohjois-amerikkalainen. Saimme ulkomaalaisvirastosta ohjeet joltakin tietämättömältä, että hän voisi hakea oleskelulupaa Suomesta naimisiinmenomme jälkeen. Naimisiin menimme Suomessa.Mies haki lupaa, mutta päätös venyi puoli vuotta. Ei voinut tehdä töitä, opiskella, mitään. Lopulta päätös tuli ja se oli kielteinen, mies karkotettiin. Hänen täytyi palata kotimaahansa ja hakea oleskelulupaa uudelleen sieltä. Näin teimme (lähdin hänen mukaansa) ja prosessi olisi kestänyt ikuisuuden, ellen olisi lähettänyt ulkomaalaisvirastoon perusteellista faksia tilanteestamme. Mies sai luvan samana päivänä.

Laki ei tunne eroa oikean ja valeavioliiton välillä, toisin sanoen avioliiton pätevyys on aina sama oli syy sen solmimiseen mikä tahansa.

suomenkansalaisuutta ei voi hakea ennenkuin on pysyvä oleskelulupa plakkarissa. tähän taas menee vuosia. todennäköisesti mies saa myös muutaman vuoden maahantulokiellon tuosta hyvästä.

Kas kun kaverin mies just sai negatiivisen päätöksen perusteena lumeliitto. Tai ei kai se siinä paperissa lue se sana lumeliitto, mutta siis avioliiton oikeudellisuutta epäillään. Ja mies karkoitetaan sillä syyllä ettei saanut oleskelulupa...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat