Seuraa 

http://www.jetta-talo.fi/tapiola2pohja.htmTuo talo peilikuvana loivaan etelärinteeseen.- takka siirretään olohuoneeseen

- " takkahuoneen" ulko-ovi olohuoneeseen

- pikkuveskiin myös suihkuKiitollisena otan vastaan lisäajatuksia :-)

Kommentit (19)


Eli pohjasta:- Ensimmäisenä huomioni kiinnittyy tuohon talon keskiosaan, eli tkh-khh-mh-WC-oh-eteinen -kompleksiin, minusta siinä keskellä on nimittäin aikamoinen määrä hukkaneliöitä! Melkein jokaiseen edellä mainittuun huoneeseen muodostuu tuohon kohtaan vaikeasti sisustettava, mahdottomasti kalustettava " tyhjiö" ja eteiseen ja makuuhuoneeseen vielä käytävämäinen tunnelmakin vaikka kyseessä on sentään aika pieni talo. Yksinkertaista ratkaisua tuohon ei ole, vaan kaikissa vaihtoehdoissa koko pohja menee enemmän tai vähemmän uusiksi, mutta minä harkitsisin ainakin makuuhuoneen oven siirtämistä eteisen puolelle ja tyhjän tilan käyttämistä jollain perheellenne tarpeellisella tavalla. Samalla ainakin olohuoneen kalustaminen helpottuisi tai saisitte esim. pienen takkanurkkauksen ja takkahuoneesta voisi tehdä vaikka kirjaston tai työhuoneen (jos siis halusitte takkahuoneen muuhun käyttöön.- 9,8 neliön makuuhuone on aika pieni lastenhuoneeksi- khh:ssa on tuollainen turha " ovien aukeamistila" , johon aukeaa kauhea määrä ovia ja jolla ei ole mitään hyötykäyttöä. Jos keksitte ensimmäisen ongelman kanssa jonkun hyvän ratkaisun, niin tätäkin ovimäärää voisi yrittää vähentää ja saada tilan parempaan käyttöön. Ongelman ydin lienee se, mistä tilasta haluaa kulkuyhteyden mihinkin... nyt se on kaikkialta joka paikkaan.

Plussaa:

- Minusta huonejärjestys sinänsä on ihan asiallinen

- Vanhempien makuuhuoneesta on yhteys suoraan pesutiloihin

- Oleskelutilat yhtenä avarana kokonaisuutena (makukysymys)

plussaa:

* tilava tuulikaappi

* reilun kokoinen keittiö, jossa kulma-hella ja erillinen tila ruokapöydälle (ei tarvitse juosta ruokapöydän ympäri kun liikkuu kaapilta toiselle).

* ilman suunnat sopii tontille, eli ne tilat tulee etelään, joihin eniten haluaakin valoa (tämä siis olettaen, että pohja tulee peilikuvaksi).

* kohdinhoitohuoneesta pääsee pihalle

* eteisessä hyvin säilytystilaa

* vaatehuone löytyy ja pohjaratkaisukin on mielenkiintoinen

* 2 vessaa ja pesuhuoneessa 2 suihkua

* sauna talon ulkoseinää vasten (itse tykkään, että saunassa on ikkuna).

* tilava kodinhoitohuone

* vanhempien makkari iso ja sieltä kulku kylppäriinmiinusta:

* portaat keskellä taloa (tää on makuasia, itse en halua portaita kotiini).

* yksi makkari tosi pieni

* eteisen vessaan ei kyllä mahdu suihkua (tämänhän voisi sijoittaa myös vaatehuoneen tilalle, jos sellaista ehdottomasti halutaan).

* olohuoneen seinät rikkonaiset (tavaroiden sijoittelun kannalta hankalaa).

* minne kohti olohuonetta ajattelitte saada takan sijoitettua? kahdella seinällä olohuoneessa on ikkunaa, kahdella ovia ja ruokatilan puoleinen seinä on kaiketi sellainen puolikas eli ei täyskorkea seinä. Ulkoseinää vasten sijoitettuna takka ei lämmitä koko taloa ja portaiden vierellä se tukkii kulkuväylän.

* jos takkahuoneesta tulee makuuhuone, niin ainoat kulkuyhteydet kodinhoitohuoneeseen ja pesutiloihin on makuuhuoneiden läpi.

* ruokailutilan puoleiselle terassille paistaa aurinko aamulla noin klo 12 asti ja sen jälkeen se jää varjoon. takkahuoneen terassikin jää varjoon varmaankin ainakin muutamaa tuntia ennen auringonlaskua (miettikää terassien käyttö, vaikuttaako tämä esim. grillijuhliin ja niiden ajankohtaan).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta kiva vähän erilainen huoneratkaisu. Sopii tontille jossa etelä on tuolla olohuone-takkahuone-keittiö sivustalla.Wc on niin pieni, että sinne ei mahdu suihkukaappi. Suihkukaappi vie tilaa n 1mx1m, suihku vielä enemmän.Jos haluatte takkahuoneen makkarikäyttään sitten siirtäsin takan olkkarin puolelle.Itse ottasin makkarista vaatehuoneen pois ja siirtäsin oven eteisen puolelle. Makkarin seinää olkkaariin päin siirtäsin siten, että seinä tulis suunniilleen samaan linjaan eteisen seinän kanssa. Kuitenkin siten, että makkariin mahtus ovi sängyn ja yöpöydän viereen ja oven takaa alkas olkkarin seinää vasten olis vaatekaappirivistö. Näin olkkariin saatas yks kokonainen seinä jossa vois olla vaikka kirjahylly tai siltä seinustaa vasten sais sen takan nurkkaan hyvin ja siihen penkeille tilaa yms...Eteisessä on tuossa kuvassa ihan liikaa käytävää ja kaappeja. Asia korjaantuu hieman makkarin ovea siirtämällä.kodinhoitohuoneen ovi sekamelska on kamala. Khh huoneessa on lisäksi taloon kokoon nähden paljon neliöitä joista puolet menee hukkaan. Tätä asiaa on vaikea korjata.

elikkäs mun mielestä tää puutalon on kaikin puolin parempi kuin jetta-talo. Takkakin on todella loistavalla kohdalla eli on todella keskellä ja lämpö pääsee leviämään hyvin koko taloon. Tuohon kannattaisi mun mielelestä ehdottomasti ottaa oikein iso ja komea takka-leivinuuni systeemi jossa leivinuunin luukku on keittiön puolella ja takka olkkariin päin.Ainoat miinukset ovat mielestäni hieman käytävämäinen ja siksi ehkä ahdas eteinen sekä pieni kodinhoitohuone. Kodinhoitohuoneeseen ei saa kunnolla kaappeja/tasoja ja silti jää käytävä hukkaneliöitä. Mietin että jos teille ei vaatehuone sellaisenaan ole ehtoton niin sen tilanhan voisi ottaa khh:n käyttöön.Muuten oikein hyvän oloinen talo eikä mielestäni kaipaa enempää neliötä.

Eka miinus on minusta, et olkkarissa ei ole esim kirjahyllylle seinätilaa. Aika monissa ratkaisuissa olohuoneeseen ei kertakaikkiaan ole jäänyt sen vertaa ehjää seinäpinta-alaa, että saisi hyllyn, pianon tms järkevästi. (Niinpä suunniteltiin oma olohuone talon toiseen päätyyn kokonaan, nyt on kolmella seinällä runsaasti tilaa :) .) Sitten... vanhempien makuuhuone on aika iso, jos vertaan omaamme joka on n.12 neliötä. Kun taas ne pienet makkarit on sitten tosi pieniä... Tämmöset huomiot tuli äkkiseltään mieleen... Kannattaa kotona kulkea mitan kanssa ja mittailla, että olisiko tän ja tän kokonen tila sopiva siihen ja siihen tarkoitukseen.

Sellainen olisi kyllä tosi tyylikäs. Pitää vaan olla hyvä muurari sitä tekemässä, ettei jää mitään liian isoja rosoja, joihin lapset loukkaa itsensä...

Minusta tuo on tosi kiva pohja!Tuulikaappi näyttää aika pieneltä, mutta minkähän kokoinen se käytännössä on, tuossa kun ei neliömäärää näy. No, näyttihän sinne ainakin kaappeja mahtuvan. Samoin siinä khh:n oven vastaisella seinällä on ne kaapit sen näköisiä, että tuleekohan ahdas tunnelma?No, makuuhuoneet on ainakin kaikki isoja ja säilytystilaa löytyy. Keittiö on tilava kun sinne ei (varmaankaan) tule erillistä pöytää. Näkyyköhän tuosta kuinka olohuoneesta tiskipöydälle ja haittaako se?Jos takan siirtäisi saunan seinää vasten ja kääntäisi saunasta lauteet toisin päin, niin samaan hormiin saisi puukiukaan! Ois meinaan vähän luksusta!Jos haluaa ehdottomasti saunaan ikkunan, niin voisko tuota khh+sauna+pesuhuone+vessa+vaatehuone -härpäkkää tuossa keskellä uudelleenjärjestellä esim. siten, että jonnekin mentäisiin vaikka olohuoneen puolelta sisään. Ne on kuitenkin tuossa tuolleen kivasti läjässä, että varmaan aika pienillä seinän siirtämisillä tuollaiset vois onnistua.

muutama huomio, siis asia mistä en pidä:-se, että makuuhuoneen vieressä on khh, eli jos haluaa pestä yöllä pyykkiä niin häiritsee nukkujaa

- pienet makkarit on tosi pieniä, minusta liian pieniä

-mihin takka ?hyvää on olohuoneen ja keittiön koko, ihan kohtuu suurria molemmat.

Ollaan myös sen verran sottaista väkeä ;-)Millainenkohan olisi muurattu matala seinä, vaikka samanlaista seinää voisi sitten muurata siihen takan taakse vaatehuoneeseen päin??

Tosin, onhan tuo olkkari hiukan erillään kun on osittain ainakin " ulokkeena" talosta, ettei nyt ihan suoraa näköyhteyttä ole tiskialtaille kun istuu sohvalla.

Muutama asia:- talo tulisi siis tontillemme peilikuvana, joten tuo ruokailutilasta avautuva terassi olisi länteen. Sitä terassia ajattelimme laajentaa niin, että se jatkuu nurkan ympäri eteläpuolelle, jolloin aurinko paistaa koko päivän siihen.- takka tulisi vaatehuoneen seinään päin siten, että vaatehuonetta siirrettäisiin jonkin verran isoon makkariin päin ja takka siis siihen. Hormin saa mahdollisesti piilotettua vaatehuoneeseen myös tällä tavoin, jolloin takka ei tule niin paljon ulos seinästä. Näin takka näkyy sekä olkkariin että keittiöön ja on todellakin keskellä taloa.- olkkarissa on mielestämme tarpeeksi seiniä sisustamista varten. Kirjahylly tulee sinne työ/vierashuoneen puolelle. Olohuoneeseen ainoastaan iso kulmasohva, pöytä, nojatuoli ja telkkarisysteemi.- ehkä sitä suihkua ei tarvitse sinne pikkuvessaan?- tuo kaksitasoasia on meitäkin mietityttänyt rappuineen. Tavallaanhan se tuo moni-ilmeisyyttä taloon ja tässäkin talossa tuo ruokailutila jäisi kivasti sen matalan seinän taakse. Olisi kuitenkin avonaista tilaa, jossa korkea vino katto. Kustannuksia ajatellenhan sitten taas tällainen ratkaisu on kalliimpi kuin rehellisesti yksitasoinen talo. Jos tuo kaksitasoisuus tulee paljonkin kalliimmaksi olemme ajatelleet, että talon voisi tehdä yksitasoisena. Silloin vain pitäsis keksiä jokin ratkaisu tuohon olkkarin ja ruokailutilan väliin. Matala seinä???Kiitos teille, lisää vinkkejä otetaan vastaan! :-)

Yhdessä talossa, jossa kävimme oli vähän samantyylinen tilanne eli pieni seinä keittiön ja olkkarin välillä. Olivat ratkaisseet " ongelman" siten, että siinä seinässä oli sellaisia ikkunan tapaisia aukkoja. Niissä " ikkunoissa" oli kyllä kaaret, mutta eihän niitä sellaisia tarvitse tehdä, jos ei halua.Miten ois siis ihan sellainen, että olis siis se tavallinen seinä, mutta läheltä kattoa melkein lattiaan asti ulottuvia kapeita aukkoja muutama vierekkäin?

Paljon tulikin jo ajatuksia. Ajattelin kirjoittaa vielä näin jälkijättöisesti. Oletko muuten varma että lapsiluku jää kahteen? Meillä edellinen talo rakennettiin 2lasta ajatellen, mutta kummasti niitä on nyt 3...Makukysymyksiähän moni näistä asumisasioissa on, mutta tässä minun makuni mukaisia asioita:*pieninkin makuuhuone on riittävä lapsen makuuhuoneeksi, sinne mahtuu kyllä sänky, pöytä ja kaappitilaa ja vielä vähän muutakin. Meillä on noin 10neliön makuuhuoneet lapsilla ja edellisten lisäksi on onnistuttu mahduttamaan niihin myös sohvat ja silti lattiatilaakin jää.

*Kaappitilaa kivan paljon eteistiloissa. Sitä ei kai koskaan voi olla liikaa?

*Erillinen vessa on liian pieni suihkulle. Voisihan sen suihkun siihen lisätä, mutta vessan kokoa varmaan kannattaisi kasvattaa (jomman kumman makuuhuoneen puoleen). Varsinkin silloin tuo suihku tuohon vessaan olisi kiva, jos kulku pesutiloihin on vain vanhempien makuuhuoneen ja työ/vierashuoneen läpi (jos on vieraita huoneessa ja lapset isompana haluavat suihkuun, kulkee reitti vanhempien makuuhuoneen läpi ja jos käyttää kuraeteistä, niin kulku sisään olisi aina jomman kumman huonetilan läpi).

*Tuo asia josta joku toinenkin kirjoitti suihkutiloihin kulkemisreiteistä hieman mietityttää. Jos työ/vierashuone on käytössä, niin lapset isompanakin (siis murroiässä) kulkevat suihkuun/khh:een vanhempien makuuhuoneen läpi? Häiritseekö tämä? Voisi ajatella että vanhempien makuuhuoneen oven paikkaa siirtää, niin että khh kulkuun tulisi erillinen " välikkö" - tosin tämä välikkö on tietenkin hukkatilaa, vaikka sitä se taitaa olla vanhempien makuuhuoneessakin. Jos vanhempien makuuhuoneessa tuo vaatehuone siirtyy huoneeseen päin takan vuoksi, niin saisiko kulun khh:een makuuhuoneen ulkopuolelta? Tällöin tuota vieras/työhuonetta olisi helpompi käyttää makuuhuoneenakin. Ja kun kuraeteistä käyttää, niin ei tarvitse aina jonkun huoneen läpi kulkea, vaan khh:sta pääsisi suoraan eteiseen.

*Khh:een olisi kiva saada pukeutumistila, siis penkki ja vähän naulakkoa. Onnistuisiko mitenkään tuota ovihässäkkää järkeistämällä? Vai onko tarkoitus käyttää nurkkaa pesuhuoneessa tuohon pukeutumiseen?

*Tuo matala väliseinä on kiva idea! Saitkin jo ajatuksen. Tosin seinäksi saisi vaikka mitä ja varsin persoonallistakin. Erilaisilla aukoilla, ikkunoilla tai lasitiilillä saa seinästä vähän kevyemmän ja valoisammankin.

Eka reaktioni oli että siinäpäs täyttyisi kaikki kriteerit joita mulla on /olisi jos saisi päättää kaiken itse:

- vanhemien makkarista yhteys pesutiloihin / wc:hen

- saunan yhteydessä pitää olla wc mutta ei niin että se on suihkutilassa

- tilava oh (tuo neliömäärä pohjakuvassa 26 neliötä on ihan reilu, monissa nykyajan asunnoissa oh on vain n. 16 neliötä, ainakin rivi/paritaloissa)

- ruokailutila ei ole keskellä keittiötä vaan jollain tapaa eriytetty

- lastenkin makkarit on hieman erillään, ei vanhempien seinän vieressä

- saunan kylppärissä 2 suihkua

- saunassa ikkuna

- vielä jos lapsillekin tulee lisäsuihku pikkuvessaan niin aina käyttökelpoisempaa

- kaiken lisäksi kodinhoitohuoneessa vielä on kurapiste JA pyykinkuivausnaru-tilaa (ei ole usein)

- keittiöstä pääsee kivasti terassille - lyhyt matka kantaa astioita pihalle grillausta varten (etenkin jos tuo puoli tulee n. länteen jotta on ilta-aurinkoa, kun silloin yleensä grillaillaan)

- autokatos on hyväMua hieman epäilyttäisi nuo pari porrasta olkkarin ja ruokailutilan välillä - kompuroiko niissä epähuomiossa kun usein liikutaan. Mutta tuskin, kai siihen tottuu. Tuo ainakin lisäilmettä ja tyyliä talolle.Ja tietysti monet noista muiden kommenteista on totta, eli etenki olkkari on hankalasti sisustettava jos on kirjahyllyä/kaappia ja pianoa yms. - paitsi jos takkahuonekin jää oleskelukäyttöön.Kodinhoitohuoneeseen on käytetty aika paljon neliöitä. Itse pitäisin sitä vähän turhana ehkä.Joku meinasi että pikkuvessaan ei saa suihkua, mutta onhan niitä 80 x 80 cm suihkunurkkiakin. Ja tällä hetkellä meillä normaali rivitalokylppärissä jää varmaan vaan 60 cm leveydeltä tilaa ennen peilikaappia!

Varmaan pikkuvessan sisääntuloseinää voi siirtää vähän niin että wc-tila pitenee jolloin sinne saadaan lisätilaa, ja perimmäiseen makkariin menevän oven voi tehdä sitten " kulmaan" viistosti. Eiköhän talotehdas osaa auttaa muutosten suunnittelussa.Meille ainakin tuo ratkaisu olisi tosi hyvä - tosin takkahuone jouduttaisiin ottamaan varmaan makkarikäyttöön. Olkkarin sisustettavuus olisi ongelma - vaatisi kalusteiden ja ratkaisujen suurta muutosta.


Aika hyvä pohja valmistaloksi, sanoisin. Suurin ongelmahan tuossa on oikeastaan se, että neliöitä on liian vähän: jos vaikka laittaisi samalla piirroksella 30% lisää neliöitä, niin näyttäisi jo aika hyvältä ;) Mutta siis pääasiassa ihan tehoneliöitä.Eli jos tuosta huonoja puolia pitää etsiä, niin niitälöytyy eniten neliöiden puutteesta. Pikkuvessat ovat aika pieniä. Samoin kodinhoitohuone ja pesuhuone näyttävät aika pieniltä. Myöskään olohuoneeseen ei jää " turhaa" tilaa.Sitten niitä muita pieniä ongelmakohtia:

- Sauna ja pesuhuone ovat keskellä taloa, eli kummastakaan ei saa ikkunaa ulos. itse toivoisin, että ainakin jommassa kummassa olisi ikkuna. Myöskään kumpaankaan vessaan ei saa ikkunaa.

- Tuo olohuoneen tulisija (leivinuuni?) on aika kummallisesti ihan keskellä. Mutta yksikerroksisessa talossahan siirtämisen pitäisi olla aika helppoa.

- Pesuhuoneen ovi takkahuoneeseen aukeaa nurkkaan, jolloin nurkkaan ei voi laittaa kalusteita

- Kodinhoitohuoneen oven aukeamissuunta on minusta väärä, eli tuossa kyllä kolisee...

- Olohuoneen ja takkahuoneen väliset pariovet ovat ainakin noilla kalusteilla sillä tavalla hankalassa paikassa, että niitä ei saa kokonaan auki laittoi ne aukeamaan kumpaan suuntaan tahansa. Itse haluan, että pariovet saa kokonaan auki tuollaisessa paikassa, jossa niitä todennäköisesti pidetään yleensä auki. Se, että ne aukeavat olohuoneeseen on sikäli hyvä, että ne näyttävät hyviltä.

- Eteiseen tulee pieni käytävämäinen vaikutelma.No joo, tässä päällimmäiset, mutta minusta siis valmistaloksi suhteellisen hyvä pohja ja paljon tehokkaammin käytetyt neliöt kuin siinä ensimmäisessä vaihtoehdossa.

Olin jotenkin kuvitellut, että tällaisen talon saisi pystyyn sillä yleisesti käytetyllä 1500 euroa/m2. Mutta ei. Talomyyjän mukaan erittäin kallis talo rakentaa, vaikka tekisikin ihan yhteen tasoon (siis jättäisi sen porrastuksen pois). Kuulemma tuo talon " syvyys" (eli ei tiiliskiven mallinen pohja vaan enemmän sellainen neliö) tekee sen rakennusteknisesti vaativaksi ja siten myös kalliiksi. Ilmankos suurin osa talopakettien taloista ovat juuri noita tiiliskiviä. HÖH!Toinen vaihtoehto meillä on Puutalon Arabella, josta versio 6-06 on lähinnä meidän tyyppinen talo ja itse asiassa aika lähellä sitä Jettatalon Tapiola2:sta. Sitä ei pysty suoraan linkittämään, mutta löytyy tämän linkin alta Puutalon ideakuvastosta http://www.k-rauta.fi/index.asp?id=7C14967AF7F24361AB1839798EF2398E&item...

jos joku haluaa vilkaista ;-)

Pitäisi olla " normaalin" hintainen rakennuttaa :-)Kiitos vielä teille keskustelukaverit!

Kiitos tuosta vinkistä! Miten olisi sellainen " huolimattomasti" muurattu matala seinä, johon jäisi koloja. Sinne voisi sitten laittaa vaikka tuikkuja palamaan :-))


Ensinnäkin noista parannusehdotuksistanne:

- Tarkoitatko, että eteisen yhteydessä olevaan vessaan ihan suihkusuihku? On aika pieni tila kylppäriksi ja vähän vaikeasti laajennettavissa tuosta mihinkään suuntaan tai sitten menee makuuhuonekin liian pieneksi, eli jos hyvän aikoo tehdä, niin menee koko pohja uusiksi...

- Jos ulko-oven siirtää olohuoneeseen niin olohuoneen sisustamisesta voi tulla hankalaa, eli kannattaa sitten ainakin piirrellä aikomanne kalusteet pohjakuvaan, että varmasti mahtuvat mieluisalla tavalla.

- Mihin kohtaan olohuonetta ajattelitte takkaa ja onko mahdollista?

No sitten tuosta pohjasta ylipäänsä:- Ensimmäisenä huomioni kiinnitti talon keskiosa, siis tuo tkh-khh-wc-mh-oh

Tuosta takan paikasta; itse kyllä siirtäisin sen siihen saunan seinään päin. Silloin se on todella keskellä taloa, muttei sillä tavalla tiellä.Neliöiden pitäisi riittää mielestäni. Toki pientä modifiointia pitää tehdä. Esim. tuo khh:n ovi pitää tosiaan avautua käytävälle päin. Vaikka tuo leivinuuni-idea kuulostaakin ihanalta...Sattuisikohan kenelläkään olemaan näppituntumaa noin muuten Jetan ja Puutalon oleellisimmista eroista? Onkohan nuo elementit suunnilleen samanlaiset? Sekä rakenteeltaan että valmiusasteeltaan?Kiitos flikat :-)

Jos päätätte, ettei teille tule noita portaita ruokailutilan ja olohuoneen väliin, niin voisko siitä ottaa koko tuon seinän pois ja tehdä siitä ihan avointa tilaa. Silloin tosin olohuoneesta tulee suora näkyvyys tiskialtaille. Haittaako se? Kuinka hyvin teillä pysyy tiskipöydät puhtaana. Meillä itselle on tärkeää, ettei olohuoneesta näy keittöön, kun me ollaan aika sottaista porukkaa eikä haluta katsella sitä kaaosta olohuoneesta koko päivää...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat