Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Avasin joskus itselleni ja lapselleni tilit.Vasta ajan kuluttua huomasin,että olin antanut työpaikalleni vahingossa lapseni tilinron.Vähä-älyisenä ajattelin että antaa olla.Nyt huolestuttaa mitä haittaa tästä voi olla?Mitään tukia en mistään nosta tms.

Kommentit (13)

Jos olet tähän asti käytellyt rahoja lapsesi nimissä olevalta tililtä, niin nyt vaan lopetat sen ja unohdat koko jutun jos ei siitä ole haittaakaan ollut.En kyllä käsitä miten noin voi tehdä, eikö sinua haittaa että kaikissa laskuissa maksajana, tiliotteissa ym. on ollut lapsesi nimi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei siitä varmaan mitään haittaa ole ollut, vanhempanahan sinulla on lapsen tiliin käyttöoikeus. Tuskin käytäntöä kumminkaan jatkaa kannattaa. Etenkin kun lapsi vanhenee, niin voi tulla selittelemistä.

kun kolmessa vuodessa saa kumpikin vanhempi lahjoittaa verottomasti 3 399 euroa eli yhteensä vanhemmat voivat lahjoittaa lapselleen kolmen vuoden aikana 6 798 ¿? Pelkillä lapsilisillä ei kyllä päästä tuota summaa lähellekään.

toiselle ihmiselle saa lahjoittaa kolmen vuoden aikana verotta muistaakseni 3000euroa, ylimenevästä summasta täytyy lahjansaajan maksaa lahjavero.en tiedä voidaanko tuo tulkita lahjaksi mutta kannattaa selvittää onko näin! miten muuten saat palkkasi käyttöön, onko sinulla lapsen tilille pikapankkikortti vai siirrätkö rahat itse netissä omalle tilillesi vai mitä? ja eikös olisi helpompaa vaan ilmoittaa palkanlaskentaan uusi tilinumero, eihän sinne tarvitse mitään syytä ilmoitella...Periaatteessa et saisi lapsen rahoja käyttää, ts. sinulta voidaan vaatia selvitystä niiden käytöstä mutta etköhän tuollaisessa tapauksessa pystyisi osoittamaan että kyseessä oli erehdys.

Tiliotteet tulee kyllä lapsen nimissä,mutta en kyllä niitä ikinä ole mihinkään tarvinnut...olen aika aasi raha-asioissa:(Joo maanantaina heti ilmotan toisen tilinron.Kääk en tiedä saanko nukutuksi kun niin alko pelottaa olenko aiheuttanut lapselleni jotain vahinkoa-->verottajan kans tulevaisuudessa tai jotain...

Kun sinulla on täysi käyttöoikeus lapsen tiliin, ei rahojen laittaminen sinne ole juridisesti täysi lahjoitus. Tästä syystä verottaja on monissa tapauksissa verottanut säästetyt lapsilisät kerralla, kun lapsi on tullut täysi-ikäiseksi. Eli siirrät vaan sinun rahasi omalle tilillesi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat